מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

סנקט פטרבורג
סנקט פטרבורג (או סנט פטרבורג; ברוסית: Санкт-Петербу́рг, בעבר: פטרוגרד, לנינגרד) היא העיר השנייה בגודלה ברוסיה (אחרי מוסקבה). תושבי העיר מכנים אותה בקיצור פטרבורג או פיטר (Питер). העיר שוכנת בצפון-מערב רוסיה, על שפת הים הבלטי, בשפך נהר הנייבה. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדות ברוסיה והתאקלמות במדינת ישראל
סנקט פיטרבורג
סנקט פיטרבורג זאת עיר הנמצאת בצפון מערב רוסיה. בתקופת האימפריה הרוסית הצאר פיטר הגדול ייסד את העיר שנקרא על שמו סנקט פיטרבורג אחרי המהפכה הרוסית הגדולה 1917 שונה שמה ללנינגרד על שם מנהיג המהפכה ולדימיר לנין ולאחר פירוק ברית המועצות החליטו להחזיר לשמה המקורי סנקט פיטרבורג.
מתוך: סיפורו של סמיון שפרנוב
סעד - קיבוץ
סַעַד הוא קיבוץ המשתייך לקיבוץ הדתי וממוקם בקרבת רצועת עזה, שדרות ונתיבות. מבחינה מוניציפלית הקיבוץ משתייך למועצה אזורית שדות נגב (למרות שמבחינה כלכלית, היה קשור בעבר למועצה אזורית שער הנגב). במאה ה-21 הקיבוץ מונה כ־170 משפחות, ויותר מ־700 נפשות. (ויקיפדיה)
מתוך: פרידות
סעודות שבת
בשבת ישנה מצווה על אכילת שלוש סעודות: האחת בליל שבת (סעודת ליל שבת), השנייה בבוקר יום השבת (סעודת יום שבת), והשלישית סמוך לזמן צאת השבת (סעודה שלישית). מצווה זו מוטלת על גברים ועל נשים בשווה.
מתוך: אפשר היה גם אחרת
סעודת יתרו
סעודת יתרו היא ארוחה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו. סעודת יתרו היא אחד המנהגים הפופולריים במורשת היהודית התוניסאית. בסעודת יתרו ניתן למצוא כלים קטנים המכילים את המאכלים הרבים שממלאים את השולחן. "סעודת יתרו" נקראת גם "חג הבנים", לכן, היות שמדובר בחג לילדים הסעודה מוגשת כסעודת ילדים בכלים קטנים.
מתוך: ילדות בקהילת ג'רבה המפוארת
סעודת יתרו
היא ארוחה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה בעקבות מגפה שפגעה והפילה חללים רבים, בעיקר בקרב הילדים הבנים הזכרים, והמגפה פסקה בשבוע שבו קראו את פרשת יתרו.
מתוך: החיים שלי בגטו במרסה בתוניס
סעודת יתרו
סעודת יתרו היא סעודה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו. סעודת יתרו היא אחד המנהגים הפופולריים במורשת היהודית התוניסאית. בסעודת יתרו ניתן למצוא כלים קטנים המכילים את המאכלים הרבים שממלאים את השולחן. "סעודת יתרו" נקראת גם "חג הבנים", לכן, היות שמדובר בחג לילדים הסעודה מוגשת כסעודת ילדים בכלים קטנים. (ויקיפדיה)
מתוך: החלום על ארץ הקודש – פנינה מימון
סעודת יתרו
סעודת יתרו היא סעודה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו.
מתוך: חיים של אושר וחינוך יהודי
סעודת יתרו
סעודת יתרו היא ארוחה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו. מתוך ויקיפדיה
מתוך: שורשים של סבתא יפה
סעודת יתרו
סעודה הנערכת ביום חמישי בשבוע בו קוראים בשבת את פרשת יתרו, בפרשה זו בתורה מסופר על מתן תורה בהר סיני וקבלת עשרת הדיברות. עורכים סעודה גדולה . בסעודה זו השתמשו בכלים זעירים כגון צלחות, כוסות, סכו"ם וכו', שמותאמים במיוחד לילדים. המנה העיקרית בסעודה הייתה של יונים ממולאות. היו שוחטים יונים כמספר הבנים במשפחה. בסוף הסעודה היו מגישים לילדים ממתקים וכמה מיני עוגות זעירות הנאכלות בפורים. המקור למנהג הזה הוא בכבוד שנותנים לילדים שלומדים ב"כותאב" -ב"חיידר" שהגיעו לשלב "הפרשה", זהו השלב השלישי בלימודיהם, השלב בו הם יודעים לקרוא בפעם הראשונה את עשרת הדברות.
מתוך: מנהגים ומסורת מדור לדור
סעודת יתרו
סעודה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו.
מתוך: ילדות במעברה
סעודת יתרו
סעודת יתרו סעודת יתרו היא סעודה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא מספרת על חגים ומסורת
סעודת יתרו
סעודת יתרו היא סעודה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו.
מתוך: סיפורו של סבא צמח ישי
סעודת יתרו
היא ארוחה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי טוניס, ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו. סעודת יתרו זה אחד המנהגים הפופולאריים במורשת היהודית הטוניסאית. סעודת יתרו נקראת גם "חג הבנים" ולכן הסעודה מוגשת בכלים קטנים.
מתוך: ממקימי העיר אשדוד
סעודת יתרו-
סעודה המתקיימת ביום חמישי של ערב שבת פרשת יתרו. סעודה זו נקראת גם: " חג הבנים" , מאחר שפרצה מגפה במאה ה19, שפגעה בבנים הזכרים, ונפסקה ביום חמישי של פרשת יתרו. סעודת יתרו היא אחד המנהגים הפופולריים במורשת יהדות טוניסיה, בסעודת יתרו ניתן למצוא כלים קטנים, המכילים את המאכלים הרבים שממלאים את השולחן. בדומה לסעודת מצווה, הסועדים שרים פיוטים ,לומדים מכתבי קודש ואומרים דברי תורה, כדי לזכות את בעל הסעודה ובני ביתו.
מתוך: סיפור חייה של סבתא קולט בלאיש