מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

ת'ור
תור (נורדית עתיקה: Þórr; שוודית: Tor; אנגלית: Thor) הוא אל הרעם במיתולוגיה הנורדית, בנו של אודין אבי האלים. תור מתואר כבעל שיער וזקן אדום ונושא את מקבת הרעם האגדית מיולניר. נאמר כי בזמן הראגנארוק, תור והנחש יורמנגנד יהרגו אחד את השני בקרב אלים ומפואר.
מתוך: מה עושים כשנופלים מגב של פרד בזמן הבריחה מהנאצים
תִּלְתָּן
תִּלְתָּן הוא סוג של עשב במשפחת הקטניות שבו נכללים כ-300 מינים שונים. התלתן הוא סוג של צמח בעל קוסמופוליטיות; הוא נפוץ ביותר בחצי הכדור הצפוני, אך מינים רבים נמצאים גם באמריקה הדרומית ובאפריקה, בייחוד באזורים גבוהים בהרים הטרופיים. (ויקיפדיה)
מתוך: זו ילדותי השמחה – מינה פריאל
תִּמְרַת
יישוב קהילתי בשיפולי הגליל התחתון לכיוון עמק יזרעאל, סמוך למושב נהלל. היישוב שייך מוניציפלית למועצה אזורית עמק יזרעאל והיה הראשון מבין 7 יישובים קהילתיים הנמצאים בתחום השיפוט של המועצה. הוא ממוקם בתוך הגן הלאומי "שמרון". (ויקיפדיה)
מתוך: אהבת בן השכנים
תַּלְמוּד
תַּלְמוּד הוא סוגה לימודית שהחלה ונפוצה בתקופת האמוראים. הגות זו התפתחה במקביל בבבל ובארץ ישראל, דבר שהוביל לכתיבתם של שני תלמודים: התלמוד הבבלי והתלמוד הירושלמי. התלמוד הבבלי (הידוע גם בשם הארמי: גמרא) נפוץ יותר מהירושלמי, וחכמי ההלכה בדורות שלאחר כתיבת התלמוד קיבלו לרוב את התלמוד הבבלי לפסיקת הלכה למעשה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של סבתא סילבי זונטג
תַּלְפִּיּוֹת
תַּלְפִּיּוֹת היא שכונה ירושלמית ותיקה, השוכנת בגבולה הדרום-מזרחי של העיר. השכונה התפתחה בתקופת המנדט, וכוללת אזור מגורים ירוק ופסטורלי. יחודה של תלפיות הוא בהיותה השכונה היחידה בירושלים שתוכננה כ"עיר מודרנית" בת כ-800 בתי אב עוד לפני תקופת המנדט (דבר שלא התגשם), וכן בעמידתה רבת-השנים כשכונת סְפר בגבול העיר. (ויקיפדיה)
מתוך: ראש השבט שלי – סבתא טובה אמזלג
תַּנָּאִים
תנָּאִים הוא כינוי לחכמי ישראל בתקופה שמימות אנשי כנסת הגדולה והזוגות ועד לחתימת המשנה, כלומר במאה ה-1 וה־2 במשך כ-160 שנה החל מתלמידי הלל ושמאי ועד לרבי יהודה הנשיא. רבים מהתנאים היו שותפים ביצירת המשנה. לאחר תקופת התנאים החלה תקופת האמוראים שהם היו חכמי הגמרא. המילה תנא פירושה שנה, למד, כלומר למסור את התורה שבעל פה. (ויקיפדיה)
מתוך: מעברות יפו
תַּסְכִּית
תַּסְכִּית היא תוכנית רדיו שבה מוגש סיפור או חלק מעלילה שלמה באמצעים קוליים. משתתפים בו קריינים וטכנאי אולפן המגישים את הסיפור שעבר עיבוד מתאים להאזנה. תסכיתים היו חלק פופולרי מתרבות הבידור של המאה ה-20, והיוו מרכיב חשוב בלוח השידורים של כל תחנת רדיו בעולם. (ויקיפדיה)
מתוך: זכרונות ילדות בשנות החמישים והשישים
תְּנוּעַת נֹעַר
שֵׁם כּוֹלֵל לְאִרְגּוּנִים שׁוֹנִים שֶׁל בְּנֵי נֹעַר שֶׁנִּתְאַחֲדוּ לְמַטָּרוֹת שׁוֹנוֹת: רַעֲיוֹנִיּוֹת, חֶבְרָתִיּוֹת, צוֹפִיּוֹת, סְפּוֹרְטִיבִיּוֹת וְכַדּוֹמֶה, וְכֵן גַּם אִרְגּוּנִים הַמְּשַׁמְּשִׁים מִשְׁמֶרֶת צְעִירָה שֶׁל מִפְלָגוֹת מְדִינִיּוֹת.
מתוך: הערכים של סבתא בתיה מידד
תאג"ד
תחנת איסוף גדודית (מכונה תמיד: תאג"ד) היא מחלקה בגדוד צה"לי, שאחראית על הטיפול הרפואי בגדוד, בשגרה ובקרב. לעיתים, מחלקת רפואה הבנויה באותה צורה בחטיבה או אפילו באוגדה, מכונה גם היא תאג"ד.
מתוך: ענת סבתי, חיילת בתאג"ד
תאג"ד
תחנת איסוף גדודית (מכונה תמיד: תאג"ד) היא מחלקה בגדוד צה"לי, שאחראית על הטיפול הרפואי בגדוד, בשגרה ובקרב. לעיתים, מחלקת רפואה הבנויה באותה צורה בחטיבה או אפילו באוגדה, מכונה גם היא תאג"ד. (ויקיפדיה)
מתוך: השירות הצבאי של יוסי ששון