מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

הסופר והעיתונאי שאול מייזליש
מייזליש נולד בשנת 1951 וגדל בפתח תקווה. למד בישיבת נחלים, ושירת בצה"ל בתפקיד כתב צבאי. היה חבר מערכת בעיתון הצופה, הגיש תוכניות בנושאי יהדות ודת בטלוויזיה, ביניהן: "מדור לדור" ו"מורשת". היה המנהל הראשון של רדיו קול חי, וכיום מגיש בגל"צ את התוכנית "במוצאי יום המנוחה" עם חגי חריף. כתב וערך ספרים רבים בנושאי יהדות. עורך את עלון השבת "השבת". מייזליש זכה בפרס הנשיא לתקשורת יהודית. הוא יו"ר פרויקט הספורט של ארגון צו פיוס. (ויקיפדיה)
מתוך: והילד הזה, הוא סבא שלי
הסזון
הסֶזוֹן- הוא כינוי למאבק שניהל ארגון ההגנה נגד האצ"ל בין דצמבר 1944 לפברואר 1945, כדי לאלצו לחדול מביצוע פעולות נגד כוחות המנדט הבריטי.
מתוך: ילדותי בבני ברק
הסחנה
גן השלושה או הסח'נה הוא גן לאומי בעמק המעיינות למרגלות הר הגלבוע, סמוך לקיבוץ ניר דוד. הגן זכה בתואר אחד מעשרים הגנים היפים בעולם של הטיים מגזין‏‏. ויקיפדיה, הגן נפתח באופן רשמי ביום העצמאות בשנת 1958.
מתוך: דו, קרו, אס, פלה בבית שאן
הסטוריה של תל אביב
העיר תל אביב, הידועה כ"עיר העברית הראשונה", קמה כהגשמת החזון הציוני של בנימין זאב הרצל והיא העיר הגדולה והחשובה בישראל, לאחר ירושלים. לפני הקמתה של השכונה תל אביב הסתפקו יהודי יפו בהקמת שכונות יהודיות שנבנו מחוץ לתוואי החומות של יפו.
מתוך: משפחת גרבוט בוני העיר תל אביב
הסיוע המשפטי
הסיוע המשפטי הינו אגף במשרד המשפטים, שבתפקידו ההסטורי נועד להעניק לאזרחים הנזקקים כלכלית, סיוע משפטי בנושאי המשפט האזרחי בערכאות המשפטיות השונות. עם השנים החל הסיוע המשפטי להרחיב שירותיו לאוכלוסיות נוספות בתחומים ספציפיים, כמו נושאי הביטוח הלאומי , נושאי המזונות, ייצוג חולי נפש בוועדות פסיכיאטריות ועוד. הסיוע המשפטי פועל על פי חוק הסיוע המשפטי שחוקק בשנת 1972 והתקנות שהותקנו בעקבותיו בשנת 1973, אשר מפרטות את תנאי הזכאות לקבלתו הסיוע המשפטי פועל במסגרת חמשת לשכותיו השונות ברחבי הארץ, בתל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע ונצרת. כל לשכה כוללת מנהל לשכה, צוות עורכי דין ומינהלה. בסיוע המשפטי מטופלים עשרות אלפי תיקי לקוחות בשנה.
מתוך: גלגולה של משפחה
הסיט את תשומת לבו
הסיח את דעתו, גרם לו להפסיק להתמקד בדבר שהיה מרוכז בו.
מתוך: "מילדות לבגרות"
הסיירת הדרוזית
(יח' 299) כללה בעיקר חיילים לא יהודים, המירב - בני העדה הדרוזית, תושבי כפרים בגליל, חלקם צ'רקסים, עדה מוסלמית שהתורכים הגלו מהקווקז במאה התשע עשרה למזרח התיכון. ומיעוט חיילים נוצרים, הסיירת הדרוזית היוותה את הכח העיקרי בנגב למשימות בטחון שוטף, מאז מלחמת השחרור ועד מלחמת יום הכיפורים.
מתוך: עין חוסוב
הסינפונייטה של באר שבע
נוסדה בשנת 1973 על ידי בן-ציון כרמל ואליהו נאוי. בן-ציון כרמל היה ממונה על התרבות והחינוך בבאר שבע.
מתוך: הפסנתר של סבתא
הסכם
מסמך כתוב בו מפורטים תנאים שהצדדים במחלוקת חתומים עליהם ומתחייבים לקיימם. הסכם עבודה, הסכם שלום, הסכם נישואין
מתוך: משפחת קסוטו-מילארה
הסכם גומולקה
הסכם שנחתם בשנות החמישים בין ראש ממשלת פולין לבין בריה"מ. בהסכם זה ניתנה האפשרות לילידי פולין שברחו לבריה"מ בזמן מלחמת העולם השנייה לחזור לפולין.
מתוך: נודדים באירופה לארץ ישראל המיוחלת
הסכם הפרדת הכוחות בין ישראל למצרים
הסכם הפרדת הכוחות בין ישראל למצרים הוא הסכם שנחתם בין ישראל למצרים ב-18 בינואר 1974, וסיים את מלחמת יום הכיפורים ואת תקופת ההתשה שלאחריה בחזית המצרית. ב-12 בנובמבר 1973 נחתם בקילומטר ה-101 הסכם ראשוני, "הסכם 6 הנקודות" (נקרא גם "ההסכם לייצוב הפסקת האש") בו נקבעה המסגרת לדיונים על הפרדת הכוחות, חילופי שבויים, המשך האספקה לארמייה השלישית והסרת ההסגר המצרי שהוטל בתחילת המלחמה במצרי באב אל מנדב בים סוף. חילופי השבויים החלו ארבעה ימים לאחר מכן. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא גדי זהר בשירות המדינה בימים קשים
הסכם השילומים
הסכם בין מדינת ישראל ובין הרפובליקה הפדרלית של גרמניה, הידוע בשם הסכם השילומים (מכונה גם "הסכם לוקסמבורג"), הוא הסכם שנחתם בין ישראל לגרמניה המערבית, על ידי שר החוץ משה שרת והקנצלר הגרמני קונרד אדנאואר, ב-10 בספטמבר 1952 בלוקסמבורג, ובמסגרתו העבירה גרמניה לישראל, בין השנים 1953 ל-1965, סכום של כ-3 מיליארד מארק מערב גרמני כפיצוי על הסבל והנזק החומרי אשר נגרם ליהודים בתקופת השואה.
מתוך: פרשתי השנה מבנק לאומי אחרי 33 שנה
הסכם השילומים
הסכם הנחתם בין ישראל לגרמניה המערבית ב10 בספטמבר 1952 בלוקסמבורג, ובמסגרתו העבירה גרמניה סכום של כ-3 מיליארד מארק כפיצוי על הסבל והנזק החומרי אשר נגרם ליהודים בתקופת השואה.
מתוך: סיפורם של סבתא וסבא – סיפורה של המדינה
הסכם השלום בין ישראל לירדן
הסכם השלום בין ישראל לירדן (בערבית: معاهدة السلام الأردنية الإسرائيلية, באנגלית: Israel–Jordan peace treaty) נחתם ב-26 באוקטובר 1994 והסדיר את היחסים, הגבולות וחלוקת המשאבים בין ישראל לירדן.
מתוך: חלקה של סבתא בהסכם השלום עם ירדן
הסכם השלום בין ישראל למצרים
הסכם השלום בין ישראל למצרים הוא הסכם שנחתם על ידי נשיא מצרים אנואר סאדאת, ראש ממשלת ישראל מנחם בגין ונשיא ארצות הברית ג'ימי קרטר, על מדשאות הבית הלבן ב-26 במרץ 1979. חתימת ההסכם הייתה אחד מרגעי השיא בתהליך שהחל עם ביקור נשיא מצרים סאדאת בישראל בנובמבר 1977 ונאומו בכנסת, והסתיים ב-1982 עם השלמת פינוי חצי האי סיני והעברתו לידי מצרים. בהסכם השלום נקבע הגבול בין ישראל למצרים והוא כיום גבול בינלאומי. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא אלי אפשטיין ליווה את הסכמי השלום עם מצרים
הסכם השלום בין ישראל למצרים
הסכם השלום בין ישראל למצרים הוא הסכם שנחתם על ידי נשיא מצרים אנואר סאדאת, ראש ממשלת ישראל מנחם בגין ונשיא ארצות הברית ג'ימי קרטר, על מדשאות הבית הלבן ב-26 במרץ 1979. חתימת ההסכם הייתה אחד מרגעי השיא בתהליך שהחל עם ביקור נשיא מצרים סאדאת בישראל בנובמבר 1977 ונאומו בכנסת, והסתיים ב-1982 עם השלמת פינוי חצי האי סיני והעברתו לידי מצרים. ויקיפדיה
מתוך: האירועים שעברתי בחיי
הסכם השלום בין ישראל למצרים
הסכם שנחתם על ידי נשיא מצרים אנואר סאדאת, ראש ממשלת ישראל מנחם בגין ונשיא ארצות הברית ג'ימי קרטר, על מדשאות הבית הלבן ב-26 במרץ 1979. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותי הראשונה וילדותי השנייה