"מילדות לבגרות"

תמונה אבי
נלי ואבינועם צדוק
ילדותי במוסד "נווה הילד" שבנהריה ושירותי בצה"ל

בשנת 1945 יצאו הוריי חיים ושושנה צדוק לשליחות לתימן ולעדן, כדי לארגן את עליית היהודים ארצה .
מצב היהודים היה בכי רע. הערבים התעללו בהם והכריחו אותם להתאסלם. ילדים שהתייתמו מהוריהם הסתובבו ברחובות לבושי סחבות ורעבים.

תמונה 1

אבי פעל לארגון העלייה ואמי אספה את הנערים היתומים מהרחובות , רחצה אותם ,הלבישה אותם בבגדים חדשים , האכילה אותם ,לימדה אותם עברית והכינה אותם לקראת המסע לארץ ישראל שניקרא "עליית מרבת הקסמים".
תמונה 3

שלושת ילדיהם : אחותי רותי , אחי עוזי ואני הוכנסנו למוסד בארץ ששכן לחוף ימה של נהריה ונקרא "נווה הילד" .
בין הילדים הייתה גם ילדה שקראו לה "דליה דורנר" שלימים הפכה להיות שופטת בכירה .
בחוף נהריה היה חיל משמר בריטי והודי שפעל כדי למנוע מפליטי השואה שהגיעו בספינות רעועות לעלות ארצה בחוף הים היה בית קפה גדול שנקרא "לידו" שמידי לילה ערך מסיבות ריקודים לחיילים וכך הסיטו את תשומת ליבם מהחוף וכך הצליחו לעלות הניצולים לחוף . בחוף המתינו להם אנשינו אשר הובילו אותם לתוך מוסד "נווה הילד".
כל ערב אספו את כל ילדי המוסד והסבירו להם על חשיבות המבצע ושמירת הסודיות. נתבקשנו לא לספר על המבצע. את כל הילדים נהגו מידי לילה להשכיב בחדרי האמבטיה והפליטים ישנו במיטותיהם .
בשעה 4 לפנות בוקר העירו את כל הפליטים והסיעו אותם במשאיות לישובים וקיבוצים שהיו באזור .

התגייסתי לצבא בגיל 18 באפריל 1956. עשיתי טירונות של כשישה חודשים בחטיבה 7 שזו חטיבת שריון .
עם תום הטירונות . פרצה מלחמה בינינו לבין המצרים. ב – 29 לאוקטובר החל מבצע קדש.

תמונה 4

בקרב על חאן יונס נפצעתי ופוניתי לבית החולים בעזה השם אזוהור ( בית החולים נכבש על ידי צהל ושימש אותו בטיפול שבעת הפצועים של מבצע חאן יונס )המטפלים היו רופאים עזתיים אך הפיקוח היה של צהל כעבור שלושה ימים פינו אותנו ארצה לבית החולים שיבא שבתל השומר לאחר כשמונה חודשים שוחררתי מבית החולים .
תמונה 5

הוצע לי להשתחרר מצה"ל אך אני סירבתי והמשכתי לשרת עד תום תקופת השירות המלאה. המשכתי את השירות הסדיר כאפסנאי בבסיס קליטה ומיון. שהיה צמוד לבית החולים. בתפקידי זה ניפקתי לחיילים המתגייסים מדים וכל הציוד הצבאי האישי הדרוש למתגייס. המשכתי לשרת המילואים עד גיל 51  בחיל הנדסה כחבלן .
השתחררתי בדרגת סמ"ר ובשמחה רבה על תרומתי לצה"ל וזאת למרות פציעתי ונכותי "רוחי לא נשברה".

אבינועם ונלי צדוק ביום חתונתםתמונה 7