מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

הכרזת העצמאות
הכרזת העצמאות של מדינת ישראל נערכה ביום שישי, ה' באייר ה'תש"ח, 14 במאי 1948 בעיר תל אביב, בבית דיזנגוף שבשדרות רוטשילד 16. בטקס שהתקיים בהתאם להחלטת מנהלת העם כ-8 שעות לפני סיום המנדט הבריטי לפי החלטת החלוקה של עצרת האו"ם בכ"ט בנובמבר 1947, הכריז יושב ראש מנהלת העם דוד בן-גוריון על הקמת מדינת ישראל ונחתמה מגילת העצמאות. ויקיפדיה
מתוך: קומת הקרקע הצילה אותנו
הכרזת העצמאות של מדינת ישראל
הכרזת העצמאות של מדינת ישראל נערכה ביום שישי, ה' באייר ה'תש"ח, 14 במאי 1948 בעיר תל אביב, בבית דיזנגוף שבשדרות רוטשילד 16. מאז חוגגת מדינת ישראל מדי שנה בה' באייר או ביום סמוך, את יום העצמאות.
מתוך: עלייה, התיישבות והסתגלות בצל מלחמות
הכרמל
הַכַּרְמֶל הוא שלוחת הרים צפונית-מערבית של השומרון המשתרעת עד למפרץ חיפה ומתנשאת לגובה מרבי של 546 מטר מעל פני הים יש המשערים כי מקור השם הוא מהצירוף "כרם־אל" - כרמו של האל, מכיוון שהיה עשיר בכרמים ועצי פרי.
מתוך: בין עצי האורן מתגעגעת לתקופת הילדות על הכרמל
הכרמל
הַכַּרְמֶל הוא שלוחת הרים צפונית-מערבית של השומרון המשתרעת עד למפרץ חיפה ומתנשאת לגובה מרבי של 546 מטר מעל פני הים. שלושה אזורים לכרמל: רכס אמיר – רכס הרים בדרום מזרח הכרמל, רמות מנשה במרכז ו"רכס הכרמל" בצפון-מערב – משולש הנתחם על ידי עמק יזרעאל ממזרח ומצפון, עמק זבולון מצפון, מישור חוף הכרמל במערב ורמות מנשה בדרום. (ויקיפדיה)
מתוך: העברית שהחליפה את הפולנית
הכרעה
1. קְבִיעָה לטובת אחד הצדדים בויכוח, מחלוקת, משפט וכד'; פְּסִיקָה. 2.זכייה בקרב, מאבק, תחרות וכד'; ניצחון. (מילוג)
מתוך: יום הכרזת המדינה
הכרת תודה
הכרת טובה (בשיבוש נפוץ: הכרת תודה), תודה, אסירות תודה, הודיה או הערכה היא רגש או עמדה המכירה בתועלת שהתקבלה או תתקבל, או הבעתם של רגש או עמדה אלו. הבעת תודה נחשבת לאחד מכללי הנימוס בחברות רבות. (ויקיפדיה)
מתוך: מלוחמה לרפואת שיניים – אפרים לנקרי
הכשרה
הכשרה היא תהליך הכנתו של אדם להתיישבות בארץ ישראל על סמך הבסיס האידאולוגי הציוני-הסוציאליסטי. יש להבדיל בין ההכשרה בארץ ישראל, לבין ההכשרה בחו"ל, שהוותה בסיס לעלייה והתיישבות בארץ ישראל, בוצעה בעיקר על ידי תנועת החלוץ והייתה בשיאה בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20. (ויקיפדיה)
מתוך: הילדות המאושרת של סבתי עפרה צנגר בכפר סבא
הכשרה
הכשרה היא תהליך הכנתו של אדם להתיישבות בארץ ישראל על סמך הבסיס האידאולוגי הציוני-הסוציאליסטי.
מתוך: חווית העליה של פנינה יגול
הכשרה
הכשרה היא תהליך הכנתו של אדם להתיישבות בארץ ישראל על סמך הבסיס האידאולוגי הציוני-הסוציאליסטי. יש להבדיל בין ההכשרה בארץ ישראל, לבין ההכשרה בחו"ל, שהוותה בסיס לעלייה והתיישבות בארץ ישראל, בוצעה בעיקר על ידי תנועת החלוץ והייתה בשיאה בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20.
מתוך: עלייה והתיישבות
הכשרה
ברחבי בריטניה היו חוות שאליהן הגיעו צעירים (16+) שרצו לעלות ארצה, ושם הכינו אותם לחיים של קיבוץ שכלל עבודה עם בע"ח, חקלאות, חיים בשיתוף, בישול וכו'.
מתוך: חלומם של הורי
הכשרה
הכנת נוער יהודי לאחר מלחמת העולם השנייה לקראת העלייה לארץ
מתוך: הכשרה ברומניה
הכשרה
תוכנית מיוחדת שסבתא רבתא עברה לקראת העלייה לארץ. הכשרה משמעו הכנה, עשיית דבר שיכשיר ויתאים לתפקידו. "הכשרה היא תהליך הכנתו של אדם להתיישבות בארץ ישראל על סמך הבסיס האידאולוגי הציוני-הסוציאליסטי. " (ויקיפדיה)
מתוך: סבא אלחנן ברודי מספר לראשונה על המלחמה
הכשרה
הכשרה היא תהליך הכנתו של אדם להתיישבות בארץ ישראל על סמך הבסיס האידאולוגי הציוני-הסוציאליסטי.
מתוך: הילדה בתמונה היא אחותי
הכשרה
הכשרה היא תהליך הכנתו של אדם להתיישבות בארץ ישראל על סמך הבסיס האידאולוגי הציוני-הסוציאליסטי. יש להבדיל בין ההכשרה בארץ ישראל, לבין ההכשרה בחו"ל, שהוותה בסיס לעלייה והתיישבות בארץ ישראל, בוצעה בעיקר על ידי תנועת החלוץ והייתה בשיאה בשנות ה-20 וה-30 של המאה ה-20
מתוך: הסיפור של יחיעם פנחס
הכשרה
ההכשרה נערכה לרוב בחוות או במשקים חקלאיים, המשתתפים חולקו לקבוצות ולמדו את מכלול הנושאים הנדרשים להקמת יישוב חקלאי. רוב המשתתפים היו בעלי רקע עירוני וחסרי ידע חקלאי, לכן ההכשרה כללה עבודה חקלאית, לימוד מלאכות מכניות-טכניות ולימוד עברית
מתוך: ילדות בקיבוץ של פעם