מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

צ'נקלה
היא עיר נמל בצפון-מערב טורקיה ובירת הנפה הקרויה על שמה במחוז מרמרה שהיא אחת משתי הנפות בטורקיה השוכנות בשתי יבשות נפרדות. העיר מרוחקת 235 ק"מ דרום-מערבית לעיר איסטנבול ובשנת 2021 אוכלוסייתה נאמדה ב-195,439 תושבים. (ויקיפדיה )
מתוך: ספר המתכונים של סבתא מרי
צ'פאטי
צ'פאטי הוא מאכל הודי, אחד מסוגי הלחם הנפוצים בהודו ושכנותיה וכן במזרח אפריקה, ממשפחת הרוטי, עשוי מבצק ללא שמרים, שטוח ודק, דומה בצורתו לפיתה דקה (לאפה) או טורטייה.
מתוך: סיפור מחייה של שרה אלון
צ'פלר
MIM-72 צ'פרל (MIM-72A/M48 Chaparral) הוא טיל קרקע-אוויר (טק"א) מתוצרת ארצות הברית המבוסס על טיל האוויר-אוויר AIM-9 סיידווינדר. רכב השיגור שלו מבוסס על משפחת נגמ"שי ה-M113. המערכת נכנסה לשימוש בצבא ארצות הברית ב-1969 והוצאה שם משימוש בהדרגה בין השנים 1990 ו-1998. המערכת נועדה לפעול במשולב עם מערכת ה-M163 וולקן, כאשר הוולקן יועד להעסיק מטרות בטווח קצר, בעוד הצ'פרל יועד לפעול כנגד מטרות בטווחים ארוכים יותר. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא במלחמת יום כיפור
צ'צ'לניק
צ'צ'לניק נפלה בידי הגרמנים ב-24 ביולי 1941. לאחר שבועות אחדים שבהם סבלו היהודים התעללויות ומעשי שוד ורצח, הועברה העיירה לאחריות הממשל הרומני של טרנסניסטריה. הוקם גטו והוקף גדר תיל, והיהודים נאלצו לסמן את בגדיהם בטלאי בצורת מגן דוד צהוב. בגטו נדחסו כ-1,000 יהודי צ'צ'לניק ואתם שרידי הקהילות הסמוכות (יד ושם - המכון הבין-לאומי לחקר השואה)
מתוך: Alexander Vishnevsky – סיפורו של אלכסנדר וישנבסקי
צ'צ'נים
צ'צ'נים מהווים את הקבוצה האתנית הגדולה ביותר בצפון הקווקז. דתם של הצ'צ'נים היא האסלאם-הסוני. הצ'צ'נים סבלו מרדיפות ומגירוש בתקופת סטלין. כיום, העם הצ'צ'ני מרוכז ברובו ברפובליקת צ'צ'ניה (או בקצרה "צ'צנ'יה") שהיא חלק מהפדרציה הרוסית. ויקיפדיה
מתוך: חייה הקשים של סבתא לודמילה
צ'ק פוסט
הוא שמו של מחלף מרכזי במזרחה של חיפה. זהו מחלף כניסה מרכזי לחיפה ממזרח, והוא מנקז גם חלק מהתנועה המגיעה לעיר מצפון. (ויקיפדיה)
מתוך: תחנות בחייו של שמעון ברק
צ'ק צ'יקה בוריקה
התרגום מספרדית הוא "כפיפת החמור"- בחרנו ילד שעמד כפוף וכל הילדים היו רצים בזה אחר זה וקופצים מעליו. לפעמים היו עומדים שני ילדים כפופים כדי לאתגר אותנו.
מתוך: כך הצלתי חייל מפגיעה
צ'רנוביל
עיר במחוז קייב (קייבסקאיה אובלסט) שבצפון אוקראינה, בסמוך לגבול עם בלארוס. בשנת 1986 פונתה העיר כתוצאה מאסון צ'רנוביל, שהתרחש בכור הגרעיני הסמוך לה.
מתוך: החיים אז והיום – ליאוניד ווגמן
צ'רנוביל
אסון צֶ'רנוֹבִּיל הוא תאונה גרעינית, החמורה ביותר מאז החל העולם להשתמש באנרגיה גרעינית. יש הטוענים כי זהו האסון האקולוגי החמור ביותר של המאה ה-20. האסון דורג בדרגה 7, הדרגה החמורה ביותר של הסולם הבינלאומי לאירוע אטומי ורדיולוגי של הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. התאונה התרחשה ב-26 באפריל 1986 בשעה 01:23 לפנות בוקר בתחנת הכוח הגרעינית צ'רנוביל, בצפון מערב אוקראינה, כ-16 ק"מ מהגבול עם בלארוס, בזמן ששתי המדינות היו חלק מברית המועצות. (ויקיפדיה)
מתוך: המכתבים של סבתא ריבה מינץ
צ'רנוביץ
עיר מחוז בצפון בוקובינה, כיום באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט, סמוך לגבול עם צפון רומניה, כ-650 קילומטר מדרום־מערב לבירה קייב. שטח העיר כ-150 קילומטר רבוע. צ'רנוביץ הייתה למשך כמעט מאתיים שנה בירת החבל בוקובינה תחת שלטון אוסטרי ואחר כך רומני. היא עיר מודרנית, ובה מבנים בעלי אדריכלות נאה, פסלים, אנדרטות, פארקים ירוקים וכיכרות רבות. (ויקיפדיה)
מתוך: יהודית לוי שרדה את המלחמה ברומניה
צ'רנוביץ
צ'רנוביץ (באוקראינית: Чернівці, ברומנית: Cernăuţi, ביידיש: טשערנאָוויץ או טשרנוביץ) היא עיר מחוז בצפון בוקובינה, כיום באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט, סמוך לגבול עם צפון רומניה. צ'רנוביץ הייתה למשך כמעט מאתיים שנה בירת חבל בוקובינה תחת שלטון אוסטרי ואחר כך רומני. היא עיר מודרנית, ובה מבנים בעלי אדריכלות נאה, פסלים, אנדרטות, פארקים ירוקים וכיכרות רבות. (ויקיפדיה)
מתוך: תולדות משפחתנו – תמרה עגן
צ'רנוביץ
צ'רנוביץ (באוקראינית: Чернівці, "צֶ'רְנִיבְצִי"; ברוסית: Черновцы, "צֶ'רְנוֹבְצִי"; ברומנית: Cernăuţi, "צֶ'רְנַאוּץ", בגרמנית Czernowitz "צ'רנוביץ", ביידיש: טשערנאָוויץ או טשרנוביץ) היא עיר מחוז בצפון בוקובינה, כיום באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט, סמוך לגבול עם צפון רומניה, כ-650 קילומטר מדרום־מערב לבירה קייב. שטח העיר כ-150 קילומטר רבוע. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של סבא ברוך לודמיר