ספר המתכונים של סבתא מרי

סבתא בטיול עם המשפחה
סבא וסבתא בבית
ספר מתכונים שעובר במשפחה

שמי איילת פריאנטה, אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי ובחרתי לתעד ולהביא את סיפורה של סבתא רבתא שלי מרי פרסי, מרי היא הסבתא של אימא שלי, את סיפורה שמעתי מסבתא שלי, לבנה.

עברו כמה שנים מאז פטירתה של סבתא של אימא שלי, שמה היה מרי.

מרי נולדה בשנת 1947 בצ'אנקלה שבטורקיה. מרי ילדה את סבתא שלי (אימא של אימא שלי), לבנה, בשנת 1961.

סבתא רבתא, מרי כתבה ספר מתכונים שכרגע עובר במשפחה שלנו. את ספר המתכונים נתנה מרי לסבתא שלי, לבנה, וסבתא שלי מכינה מאכלים לפי המתכונים מהספר. סבתא שלי לבנה, נתנה את הספר הזה לאימא שלי וגם אימא שלי מבשלת כיום תבשילים לפי המתכונים שבו.

אימא שלי נולדה בתאריך 14.01.1985 בישראל, שמה הוא עדי ולה ארבעה ילדים, אני, עומרי, יעל ושחר.

ספר המתכונים של סבתא רבתא מרי

קצת על הספר, את ספר המתכונים כתבה מרי, מכיוון שאהבה מאוד לבשל ולהכין מאכלים את המתכונים אספה במשך השנים והם נשמרו בספר.

תמונה 1

המתכון שהכי טעים לדעתי הוא הקניידלך שהיא הייתה מכינה בפסח ורשמה את המתכון שלו. סבתא שלי, לבנה ואימא שלי, עדי, מכינות כל פסח את המתכון הזה וכמובן שעוד מתכונים טעימים.

בחרתי לכתוב על ספר המתכונים הזה מכיוון שתמיד אנו אוכלים את המאכלים עפ"י המתכונים הנמצאים בספר המתכונים שלה. הספר הזה עובר במשפחתנו מדור לדור וביום מן הימים גם אנו הילדים נמשיך להשתמש בו ולהנות מהתמכונים הטעימים של סבתא רבתא מרי.

לספר קוראים ספר המתכונים של סבתא מרי.

איילת: העבודה הייתה כיפית ונהנו לעבוד יחדיו, אני וסבתא שלי, לבנה.

צ'נקלה
היא עיר נמל בצפון-מערב טורקיה ובירת הנפה הקרויה על שמה במחוז מרמרה שהיא אחת משתי הנפות בטורקיה השוכנות בשתי יבשות נפרדות. העיר מרוחקת 235 ק"מ דרום-מערבית לעיר איסטנבול ובשנת 2021 אוכלוסייתה נאמדה ב-195,439 תושבים. (ויקיפדיה )

”סבתא רבתא מרי כתבה ספר מתכונים שכרגע עובר במשפחה שלנו“