מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

פלשתיין פוסט
עיתון יומי באנגלית שנוסד בשנת 1925. לאחר קום המדינה שונה שמו ל"ג'רוזלם פוסט". העיתון נקט בקו שתמך במאבק להקמת בית לאומי לעם היהודי.
מתוך: הפיצוץ בירושלים
פלשתינה
השם ניתן על ידי הרומאים ששלטו בארץ אחרי חורבן בית 2 ואומץ גם ע"י הבריטים בימי המנדט.
מתוך: באה בעקבות האהבה
פלשתינה
השם המקובל בלשונות אחרות לאזור הגאוגרפי המכונה בעברית "ארץ ישראל" הוא Palestine או Palestina, ואף בעברית, השם הרשמי שנתנה בריטניה לשטח המנדט הבריטי, שכלל בעיקר שטחים מארץ ישראל, היה "פַּלֶשְׂתִינָה (א"י)", וכיום בפי הפלסטינים הוא מכונה "פלסטין". בפי נוצרים מקובל לכנות את הארץ גם בשם "הארץ המובטחת" ו"הארץ הקדושה" ואצל היהודים מקובל לכנותה בשם "ארץ הקודש". כינויים אלה קיימים כמעט בכל השפות שבהן מדברים נוצרים או יהודים בהתייחס לארץ ישראל.
מתוך: העלייה בספינה אנציו סירני
פלשתינה
השם המקובל בלשונות אחרות לאזור הגאוגרפי המכונה בעברית "ארץ ישראל" הוא Palestine או Palestina, ובעברית כונה שטח המנדט הבריטי, שהוא חלק מארץ ישראל, לפני קום מדינת ישראל בשם פַּלֶשְׂתִינָה (א"י). בפי נוצרים מקובל גם לכנותה בשם "הארץ המובטחת" ו"הארץ הקדושה" ואצל היהודים מקובל לכנותה בשם "ארץ הקודש".
מתוך: החיים בברלין של המשפחה שלי ועליה לארץ ישראל
פלשתינה
ככה קראו פעם לארץ ישראל. "השם המקובל בלשונות אחרות לאזור הגאוגרפי המכונה בעברית "ארץ ישראל" הוא פלשתינה (על גרסאותיו בשפות השונות). אף בעברית, השם הרשמי שנתנה בריטניה לשטח המנדט הבריטי, שכלל בעיקר שטחים מארץ ישראל, היה "פַּלֶשְׂתִינָה (א"י)", וכיום בפי הערבים הוא מכונה "פָלַסְטִין". (ויקיפדיה)
מתוך: התינוקת הגבוהה ביותר בירושלים
פלשתינה
ארץ ישראל היא חבל ארץ הנמצא בדרום-מערב יבשת אסיה, בחלק של המזרח התיכון המכונה לבנט. על חלקה של ארץ ישראל שולטת כיום מדינת ישראל. בארץ ישראל התחולל חלק ניכר מן ההיסטוריה היהודית, ולכן רוב היהודים רואים בה מרכז לאומי יהודי. כמו כן, מוסלמים ונוצרים רבים רואים בארץ ישראל מרכז דתי בעל חשיבות היסטורית רבה. עמים שונים שכנו במהלך ההיסטוריה בארץ ישראל, וכיום חיים בה בעיקר יהודים וערבים. השם המקובל בלשונות אחרות לאזור הגאוגרפי המכונה בעברית "ארץ ישראל" הוא פלשתינה
מתוך: עלייה לארץ ישראל בטיסה ישירה מבגדד
פלשתינה
מונח מקובל לגבי ארץ ישראל בתקופה שקדמה להקמת מדינת ישראל. לעומת זאת המונח "פלסטין" מיוחס לתושבים הערבים המצויים בארץ ישראל . "פלשתינה" מוזכרת בכתביו של ההיסטוריון היווני הרודוטוס מהמאה ה-5 לפנה"ס. השם "פלשתינה" אומץ על ידי הכובשים הרומאים לאחר דיכוי מרד בר-כוכבא, על שם העם הפלישתי (שמוצאו באיים האגאיים ובפיניקיה) שחדל להתקיים, כדי שלארץ הזאת לא יהיה יותר קשר לאומי עיברי, ובמטרה למחוק את הזכות הלאומית העיברית עליה. גם הבריטים כינו בשם "פלשתינה" את האזור אותו הם כבשו מידי האימפריה העותומנית (שטחי מדינת ישראל וממלכת ירדן של היום), עליו קיבלו בשנת 1922 מנדט ("יפוי כוח") מ"חבר הלאומים" להקים בו בית לאומי לעם העיברי.
מתוך: הפורעים האוקראינים פרצו לעיירה
פלשתינה
ארץ ישראל מכונה גם "פלשתינה" בשפות לועזיות, אזור גאוגרפי במזרח התיכון הכולל בין היתר את מדינת ישראל, יהודה ושומרון ורצועת עזה ואזורים בירדן ובסוריה (ויקיפדיה)
מתוך: המסע שלי לארץ הקודש-ארץ ישראל
פלשתינה
ארץ ישראל – מכונה גם "פלשתינה" בשפות לועזיות, אזור גאוגרפי במזרח התיכון הכולל בין היתר את מדינת ישראל, יהודה ושומרון ורצועת עזה ואזורים בירדן ובסוריה. השם הרשמי שנתנה בריטניה לשטח המנדט הבריטי.
מתוך: סיפור העלייה של סבתי
פלשתינה
אזור גאוגרפי במזרח התיכון הכולל בין היתר את מדינת ישראל, יהודה ושומרון ורצועת עזה ואזורים בירדן ובסוריה
מתוך: לא ויתרתי ועליתי ארצה