מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

העפלה
ההעפלה (המכונה גם "עלייה בלתי-לגאלית" ו"עלייה ב'") הייתה התנועה לכניסה בלתי חוקית של יהודים לארץ ישראל בדרכי הים והיבשה וב-1947 גם בדרך האוויר, אשר אורגנה על ידי היישוב העברי בתקופת המנדט הבריטי משנת 1934 ועד הקמת מדינת ישראל ב-1948. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור העלייה מקפריסין
העפלה
-עליה במאמץ מיוחד כמו בימי שילטון הבריטים בא"י. עלית יהודים מן הגולה לא"י הייתה צריכה להתבצע בהסתר. ההעפלה כונתה גם עליה בלתי לגאלית ועליה ב'
מתוך: מי אתה סבא אהוב שלי? משה גזית ז"ל
העפלה
תקציר על ההעפלות לארץ ישראל בעקבות מדיניות הבריטים בנושא העליות לארץ ("הספר הלבן"). ההעפלה לארץ ישראל מחברת: מתיה קם הקדמה "הַעְפָּלָה" הוא כינוי לעלייה לא חוקית (בלתי לגאלית) של יהודים לארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי. ההעפלה החלה בשנת 1934, לאחר שהיטלר עלה לשלטון בגרמניה, ורבים מיהודי גרמניה (וארצות אחרות) ביקשו לעלות לארץ ישראל. ההעפלה נעשתה בעיקר דרך הים, בספינות משא קטנות, ישנות ורעועות שניסו להגיע לחופי הארץ ולהביא אליה בחשאי פליטים יהודים.
מתוך: מעפילים היינו ארצה עלינו
העפלה
ההעפלה (המכונה גם "עלייה בלתי-לגאלית" ו"עלייה ב'") הייתה התנועה לכניסה בלתי חוקית של יהודים לארץ ישראל בדרכי הים והיבשה וב-1947 גם בדרך האוויר, אשר אורגנה על ידי היישוב העברי בתקופת המנדט הבריטי משנת 1934 ועד הקמת מדינת ישראל ב-1948. (ויקיפדיה)
מתוך: זיכרונות סבתא עדינה
העפלה
הייתה התנועה לכניסה בלתי חוקית של יהודים לארץ ישראל בדרכי הים והיבשה וב-1947 גם בדרך האוויר, אשר אורגנה על ידי היישוב העברי בתקופת המנדט הבריטי משנת 1934 ועד הקמת מדינת ישראל ב-1948. (ויקיפדיה)
מתוך: ההעפלה של סבתא ציפורה
העפלה
הוא כינוי לעלייה לא חוקית (בלתי לגאלית) של יהודים לארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי. ההעפלה החלה בשנת 1934, לאחר שהיטלר עלה לשלטון בגרמניה, ורבים מיהודי גרמניה (וארצות אחרות) ביקשו לעלות לארץ ישראל. ההעפלה נעשתה בעיקר דרך הים, בספינות משא קטנות, ישנות ורעועות שניסו להגיע לחופי הארץ ולהביא אליה בחשאי פליטים יהודים. ממשלת המנדט הבריטי ששלטה בארץ ישראל הגבילה את כמות היהודים שקיבלו רישיונות כניסה לארץ. משום כך נאלצו יהודים רבים להגיע לארץ באופן בלתי לגאלי
מתוך: סבתא רבתא מלכה, שזכתה לשרוד את השואה
העפלה
ההעפלה הייתה התנועה לכניסה בלתי חוקית של יהודים לארץ ישראל בדרכי הים והיבשה וב-1947 גם בדרך האוויר, אשר אורגנה על ידי היישוב העברי בתקופת המנדט הבריטי משנת 1934 ועד הקמת מדינת ישראל ב-1948. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור ההצלה של סבתא רבתא
העפלה
ההעפלה (המכונה גם "עלייה בלתי-לגאלית" ו"עלייה ב'") הייתה התנועה לכניסה בלתי חוקית של יהודים לארץ ישראל בדרכי הים והיבשה וב-1947 גם בדרך האוויר, אשר אורגנה על ידי היישוב העברי בתקופת המנדט הבריטי משנת 1934 ועד הקמת מדינת ישראל ב-1948. אומנם כניסתם של יהודים לתחומי הארץ באופן בלתי חוקי ובלתי מאורגן התגברה מאז תום מלחמת העולם הראשונה, כאשר הונהג ממשל צבאי בריטי, אך ההעפלה המאורגנת החלה ב-1934. כונתה גם עלייה ב', משום שנעשתה בד בבד עם העלייה החוקית שנמשכה באותה עת על פי תקנות ההגירה החמורות שנקבעו על ידי ממשלת המנדט הבריטית.
מתוך: ילדותה של סבתא ורדה בתל אביב
העפלה
ההעפלה הייתה התנועה לכניסה בלתי חוקית של יהודים לארץ ישראל בדרכי הים והיבשה וב⁻1947 גם בדרך האוויר, אשר אורגנה על ידי היישוב העברי בתקופת המנדט הבריטי משנת 1934 ועד הקמת מדינת ישראל ב⁻1948 . היא כונתה גם עלייה ב', משום שנעשתה בד בבד עם העלייה החוקית שנמשכה באותה עת על פי תקנות ההגירה החמורות שנקבעו על ידי ממשלת המנדט הבריטית. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדות בצל השואה
העפלה עליה בלתי לגאלית
הייתה התנועה לכניסה בלתי חוקית של יהודים לארץ ישראל בדרכי הים והיבשה וב-1947 גם בדרך האוויר, אשר אורגנה על ידי היישוב העברי בתקופת המנדט הבריטי משנת 1934 ועד הקמת מדינת ישראל ב-1948 (כניסתם של יהודים לתחומי הארץ באופן בלתי מאורגן החלה מאז מלחמת העולם הראשונה, כאשר הונהג ממשל צבאי בריטי ואף קודם לכן, אך ההעפלה המאורגנת החלה ב-1934)[1]. היא כונתה גם עלייה ב', משום שנעשתה בד בבד עם העלייה החוקית שנמשכה באותה עת על פי תקנות ההגירה החמורות שנקבעו על ידי ממשלת המנדט הבריטית. (ויקיפדיה)
מתוך: שירתתי בקמ"ג
העפלה עלייה בלתי לגאלית
ההעפלה (המכונה גם "עלייה בלתי-לגאלית" ו"עלייה ב'") הייתה התנועה לכניסה בלתי חוקית של יהודים לארץ ישראל בדרכי הים והיבשה וב-1947 גם בדרך האוויר, אשר אורגנה על ידי היישוב העברי בתקופת המנדט הבריטי משנת 1934 ועד הקמת מדינת ישראל ב-1948. אומנם כניסתם של יהודים לתחומי הארץ באופן בלתי חוקי ובלתי מאורגן התגברה מאז תום מלחמת העולם הראשונה, כאשר הונהג ממשל צבאי בריטי, אך ההעפלה המאורגנת החלה ב-1934. כונתה גם עלייה ב', משום שנעשתה בד בבד עם העלייה החוקית שנמשכה באותה עת על פי תקנות ההגירה החמורות שנקבעו על ידי ממשלת המנדט הבריטית. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותה של לאה (תתי) בזיכרון יעקב
העפלת אף על פי
עליית אף על פי הוא כינוי לתנועת ההעפלה הבלתי ליגאלית של התנועה הרוויזיוניסטית שאורגנה על ידי ברית הצה"ר, בית"ר ואצ"ל.
מתוך: קברניט בעת סופה
העפסה
העפסה הוא תליון המשמש לשמירה והגנה על התינוק ועונדים אותו על הבגד העליון של התינוק או שמים במיטתו. הקמע עשוי מזהב וכולל חמסה משובצת באבנים בצבע טורקיז.
מתוך: תכשיט המזל
העפסה
"תליון קמיע הניתן ליולדת בעדת יוצאי עיראק, עם הולדת תינוק חדש לשמירה ולהגנה עליו מעין הרע. הקמיע ניתן ליולדת בליל השישי להולדת התינוק בטקס שנקרא לילת א-סיתי. במבט מן הצד הקמיע מזכיר בעיצובו את השדיים – שדיי אמו של התינוק, כאשר אבן הטורקיז מהווה את הפטמה".  
מתוך: רק אני, סבתא שלי והעבר שלה
העצמאות של מרוקו
מרוקו קיבלה את עצמאותה מצרפת בשנת 1956
מתוך: סגירת מעגל
העצמה נשית
העצמת נשים הוא תהליך העברה של כוח לנשים,תוך מתן האפשרות לנשים שנמצאות מחוץ לתהליך קבלת ההחלטות להיכנס לתוכו, ולהיות שותפות יותר אקטיביות בהחלטות הנוגעות לכלל החברה באופן רחב, ולגשת להזדמנויות העומדות בפניהן ללא מגבלות כמו בתחומי החינוך, המקצוע ואורח החיים; ולמלא תפקידים בעלי השפעה. העצמת (אנ') נשים כוללת פעולה של העלאת מעמד האישה באמצעות חינוך, העלאת מודעות והכשרה. (ויקיפדיה)
מתוך: בעקבות העצה של סבתא
הערבה
עמק צר וארוך המשתרע מדרום ים המלח ועד מפרץ אילת ומפריד בין הרי אדום ממזרח ובין הר הנגב ממערב. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חיי נילי