מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

קמ"ג
הקריה למחקר גרעיני – נגב ע"ש שמעון פרס (בראשי תיבות: קמ"ג) נקראת גם "הכור בדימונה" וממוקמת בלב מישור ימין, דרומית-מזרחית לעיר דימונה, ותכליתה ביצוע מחקר באנרגיה גרעינית, ובכלל זה ייצור נשק גרעיני,
מתוך: לגדול בדימונה של שנות ה-60
קמ"ג
נגב ע"ש שמעון פרס (בראשי תיבות: קמ"ג) ממוקמת בלב מישור ימין, דרומית-מזרחית לעיר דימונה, ותכליתה ביצוע מחקר באנרגיה גרעינית, ובכלל זה ייצור נשק גרעיני, אף כי ממשלת ישראל מעולם לא הודתה בכך והיא שומרת באופן רשמי על "עמימות גרעינית". הכור הגרעיני הפועל בקריה הוא הגדול מבין השניים הפועלים בישראל (האחר הוא הכור במרכז למחקר גרעיני - שורק). מערבית למתחם ממוקם מתקן המכ"ם בדימונה.
מתוך: המסע של סבי
קמב"ץ
ראשי תיבות לקצין מבצעים. שימוש בר"ת בצבא נפוץ ביותר.
מתוך: בשירות צבאי
קמבוס ליד מונפלייה
מתוך כתבה שפורסמה בשנת 1957: הילדים אשר התחנכו כ־‭3—4‬ חודשים במוסד עליית הנוער קמבוס, ליד מונפלייה שבצרפת, מדברים כבר עברית באופן חלקי. חודש ימים יעשו במוסד למיון של עליית הנוער "רמת הדסה" שליד טבעון, ולאחר מכן יועברו למקומות קליטה דתיים וכלליים, הכל לפי רצון הוריהם.
מתוך: אהבה לארץ ישראל והגשמה בעליה
קמומיל
בַּבּוֹנָג הידוע גם בשמו הלועזי קמומיל הוא סוג של צמח חד שנתי ממשפחת המורכבים, הפורח באביב. זהו צמח ריחני, המשמש בין השאר לחליטה כמשקה, וברפואה העממית כצמח מרפא. סוג נוסף מאותה המשפחה הוא הקחוון. (ויקיפדיה)
מתוך: הלהקה של סבא משה וינדמן
קמחא דפסחא
היא מגבית צדקה מיוחדת הנהוגה לקראת חג הפסח, במסגרתה אוספים מהתושבים כסף או מזון על מנת לחלק לעניים לקראת פסח. בעבר הייתה מגבית זו מגבית קהילתית-מקומית, אך כיום, לצד המגביות הקהילתיות, פועלים גופים ציבוריים בקנה מידה אזורי ואף ארצי
מתוך: האור שמאיר בכל יהודי
קמט אל כסלנה וכריטה נינג'נה
כמה עצלה ושברה את הקערה. אומרים למישהי שלא אוהבת לעזור עד שהיא החליטה לקום היא שוברת את הקערה.
מתוך: החיים בעיראק מהעושר אל העוני
קמטר
תיבה, ארונית או שידה לשמירת חפצים כספרים או בגדים (מילוג)
מתוך: חפץ יחיד ומיוחד
קמין
הוא תא בתוך מבנה, בדרך כלל עשוי מלבנים (כגון לבני שמוט), מתכת או אבן, המשמש להבערת אש בתוכו, ומוסק באמצעות חומרי בערה שונים - עץ, גלולות פלט, גז בישול, נפט או סולר.
מתוך: ילדותה של של תמר באיראן
קמיניץ-פודולסק
באוגוסט 1941 הובאו למקום יותר מ-10,000 יהודים שגורשו מהונגריה ומקרפטורוס; כ-8,000 מהם הוכנסו לגטו, והשאר פוזרו בעיר. בהוראת מפקד האס אס והמשטרה באזור פרידריך יקלן רצחו בסוף אוגוסט אנשי גדוד 320 של אורפ"ו ויחידה של איינזצגרופה D, בסיוע שוטרים אוקראינים, כ-23,600 יהודים בעיר. בהמשך הובאו לעיר יהודים מאיזה וגם הם נרצחו תוך זמן קצר.
מתוך: מקמיניץ פידולסק שבאוקריינה לישראל