מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

קבוצת היוגבים
חברת נוער עולה - "היוגבים" - מרומניה ומסרביה שהתחנכו במשך שנתיים במשק-הפועלות בפתח-תקווה, ובנות ארצישראליות ונערים עולים מכפר-יחזקאל
מתוך: ההתיישבות באבו-שושה, היא תל גזר
קבוצת השרון
קבוצת השרון הייתה קבוצה שהתיישבה ברמת דוד ומאוחר יותר הייתה בין מייסדי קיבוץ יפעת. בשנותיה הראשונות פעל בה תא מחתרתי בשם "המפעל", שיש הטוענים שהיה מעורב ברצח יעקב ישראל דה האן. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדה על האקסודוס
קבוצת יבנה
קבוצת יבנה היא קבוצה הנמצאת בתחומי מועצה אזורית חבל יבנה, כ-6 ק"מ מזרחית לאשדוד. באזור התוחם את כביש 7, בין מחלף אשדוד למחלף בית רבן. היא נחשבת ל"אם הקבוצות הדתיות" ומשתייכת לתנועת הקיבוץ הדתי, איגוד הקבוצות של הפועל המזרחי.
מתוך: סיפורו של דור
קבוצת יבנה
קבוצת יבנה היא קבוצה הנמצאת בתחומי מועצה אזורית חבל יבנה, כ-6 ק"מ מזרחית לאשדוד. באזור התוחם את כביש 7, בין מחלף אשדוד למחלף בית רבן. היא נחשבת ל"אם הקבוצות הדתיות" ומשתייכת לתנועת הקיבוץ הדתי, איגוד הקבוצות של הפועל המזרחי.
מתוך: איחוד משפחה – "לפגוש אותה אחרי כל-כך הרבה זמן…"
קבוצת יבנה
קְבוּצַת יַבְנֶה היא קבוצה הנמצאת בתחומי מועצה אזורית חבל יבנה, כ-6 ק"מ מזרחית לאשדוד. באזור התוחם את כביש 7, בין מחלף אשדוד למחלף בית רבן. היא נחשבת ל"אם הקבוצות הדתיות" ומשתייכת לתנועת הקיבוץ הדתי, איגוד הקבוצות של הפועל המזרחי. (ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור של דוד אבקסיס
קבוצת כינרת
קְבוּצַת כִּנֶּרֶת היא קיבוץ השוכן בחוף הדרום-מערבי של הכנרת, בין המושבה כנרת ובין דגניה המשתייך לתנועה הקיבוצית. הקבוצה הוקמה ב-ב' בחשוון תרע"ד, 2 בנובמבר 1913. שייכת למועצה אזורית עמק הירדן.
מתוך: הסיפור של סבתא יוכבד
קבוצת כנרת
קבוצת כנרת הינה יישוב השוכן על שפתה הדרומית-מערבית של הכנרת. הקבוצה שייכת לתנועה הקיבוצית והיא נמצאת בין דגניה למושבה כנרת. קבוצת כנרת ציינה לאחרונה, בשנת 2013, 100 שנים להיווסדה. מייסדיו של היישוב היו אנשי העלייה השנייה נח נפתולסקי, בנציון ישראלי ומאיר רוטברג, אשר ידועים בכינוי "שלישיית היחד". חרף הקשיים הרבים, חברי קבוצת כנרת נאחזו בקרקע והיישוב התפתח ושגשג. בשנת 1939, כאשר היישוב ציין יובל להיווסדו, גרו במקום כבר כ-300 תושבים. כיום, כ-75 שנה לאחר אותה חגיגת יובל, גרים בכנרת כ-700 תושבים. קבוצת כנרת הינה חלק בלתי נפרד מתולדותיהן של התנועה הציונית והחברה הישראלית. בסמוך לקבוצה ממוקם בית קברות בו נחים למנוחת עולמים כמה מהדמויות הבולטות בציבוריות הישראלית מאז ראשית הציונות (ברל כצנלסון, רחל המשוררת, אברהם הרצפלד, דב בר בורוכוב, נחמן סירקין, שמואל סטולר והמשוררת נעמי שמר).
מתוך: ילדי קבוצת כנרת יוצאים לטיול בואדי
קבוצת כנרת
קְבוּצַת כִּנֶּרֶת היא קיבוץ השוכן בחוף הדרום-מערבי של הכנרת, בין המושבה כנרת ובין דגניה המשתייך לתנועה הקיבוצית. הקבוצה הוקמה ב-ב' בחשוון תרע"ד, 2 בנובמבר 1913. שייכת למועצה אזורית עמק הירדן. (ויקיפדיה)
מתוך: הדרך לבית הספר
קבוצת להבה
בקיבוץ היה נהוג לקרוא לקול קבוצת גיל בשם אחר, הקבוצה של נאוה נקראה קבוצת "להבה".
מתוך: הסיפור של נאווה
קבוצת רודגס
"בשנת 1928 יסדה קבוצת צעירים בגרמניה, את תנועת ברית חלוצים דתיים (בח"ד) והקימה חוות הכשרה בעיירה בשם רודגס. ראשוני החבורה עלו ארצה בסוף 1929 והתיישבו בחלקת שדה ליד המושבה פתח תקווה והמשיכו לקרוא לעצמם רודגס. הם לקחו על עצמם תפקיד, לחנך את חבריהם שעדיין בגולה, לעליה חלוצית ולקלוט אותם בארץ. על מנת ליצור כאן חברה חדשה, או בלשונם "ציבור מתוקן", החי בקיבוץ ומגשים ערכי תורה ועבודה".
מתוך: איחוד משפחה – "לפגוש אותה אחרי כל-כך הרבה זמן…"
קבוצת שאשא
קבוצת שאשא פועלת בישראל באמצעות מספר חברות בת העוסקות בתחום ההיסעים, תיירות פנים ותיירות חו"ל. החברה נוסדה בשנת 1979 והיא אחת מחברות ההסעה הגדולות והוותיקות בישראל. אתר קבוצת שאשא
מתוך: סיפורו של אריה שאשא
קבוצת שילר
קְבוּצַת שִׁילֶּר, השם הרשמי: גַּן שְׁלֹמֹה, הוא קיבוץ בגבול המערבי של השפלה בין רחובות לגבעת ברנר, השייך למועצה אזורית ברנר. קרוי על שם שלמה שילר שהיה מחנכם של מקימי הקיבוץ כאשר גרו בפולין ולימים מנהלה של הגימנסיה העברית בירושלים. על פי ועדת השמות הממשלתית, המתנגדת לשמות לועזיים, נקרא המקום בשלטים ובמפות בשם גן שלמה, אולם שם זה לא נתקבל והמקום נקרא על ידי חבריו ורוב הציבור בשם "קבוצת שילר", או בקיצור "שילר". (ויקיפדיה)
מתוך: הלינה המשותפת בקבוצת שילר
קביים
פריט טכנולוגיה מסייעת לניידות. הוא מקל את ניידותם של אנשים המתקשים בהליכה, בשל לקות, מחלה או פציעה, מתקשים להשתמש באחת מרגליהם או בשתיהן.
מתוך: סבתא חיה מספרת למעין על חייה
קבלה
הקַבָּלָה היא תורת הסוד והמיסטיקה היהודית. לתורה זו יש שורשים עמוקים במחשבה היהודית והיא נמשכת מהמיסטיקה העברית הקדומה, קרי ספרות ההיכלות והמרכבה.
מתוך: יאיר