קבורת חללי צהל של יום הכיפורים

ויקטור יחד עם אלעד ותומר
בבית התפוצות

בין מלחמת ששת הימים למלחמת יום הכיפורים היינו צריכים להעביר את גופות החללים שהיו קבורים בניר יצחק באופן זמני למקומות הקבורה שלהם. אני, כמפקד מחלקה, טיפלתי במשימה שהיתה קשה מאוד. כל יום, עם רדת החשכה התייצבתי עם שיירה של כ- 15 מכוניות לבצע את העבודה. העבודה התבצעה כל לילה במשך שלושה חודשים מלבד שבת שלא קוברים מתים.
העבודה הייתה מחולקת לקבוצות חללים, לפי מקום מגוריהם ולכן נסענו כל פעם למקום אחר והמשפחות של החללים חיכו לנו על מנת לקבל אותם ולהביאם לקבורה.

משימה זאת השאירה חותם בנפשי. באופן אישי התחושות היו קשות מאוד, אך יחד עם זאת ביצענו את המשימה מכל הלב, עם כל הכאב והצער הכרוך בכך. הסיפור הזה עד היום לא יורד ממני, נלחמנו בשביל המדינה שלנו. היה לי יותר קשה לספר על המשימה הזאת יותר מאשר לבצע אותה.

קבורה זמנית
קבורה במקום זמני עד שמעבירים את החלל לקבר קבוע