העליה לארץ ישראל

תעוד הסיפור בחדר מחשבים
שרה ואסיל בחדר ספריה
אלוקים עוזר בכל צרה

שמי שרה שכטר – אבני, נולדתי ברוסיה.

28 שנים לאחר שעליתי לארץ ישראל, אני יכולה לספר שהשינויים שחוויתי היו מאוד משמעותיים. במהלך חיי, התרחשו לי הרבה אירועים וחשוב לי לציין את  התקופה  שבה עליתי לארץ .

בשנת  1991לפני העליה לארץ, חייתי ברוסיה ושם התחוללה  מהפכה גדולה. ברית המועצות התפרקה ואנשים נשארו במצב  של אי-ודאות,  למזלנו  אלוקים עזר לנו ופתח לנו אפשרות להתגבר על הפחד, ולהגיע לארץ ישראל. למרות שהיינו במצב קשה, ללא רכוש וללא כל ממון, הצלחנו לעבור את התקופה. בזכות המשפחה התומכת שהייתה סביבי, אמא שלי,  אחיות ואחים שלי, והרגשה שמאוד חיזקה אותנו הייתה שלא היינו לבד, ושהיינו מאוחדים ושמרנו האחד על השנייה, כשהגענו לארץ, ההתרגשות הייתה גדולה מאוד. לאחר העלייה התברר לי שהנישואין שלי לא עמדו לפי החוקים של מדינת ישראל ונחשבתי לגרושה, הרגשתי צורך פנימי לתקן את העבר ולהתחתן מחדש, ולהקים בית כשר ויהודי כדי שיהיה לבן שהגעתי אתו לארץ, חיים טובים. במהלך לימודי הקבלה הבנתי שכל חמש שנים חייבים לעבור שינויים משמעותיים, וזה פגש אותי בדיוק כשעברו חמש שנים בהם פגשתי את בעלי יונתן שכטר זכרונו לברכה. את בעלי הכרתי דרך מכרים, ולאחר חמישה חודשים התחתנו כאשר הוא כבן חמישים ורווק, החתונה הייתה מאוד מתוקשרת וגדולה כי הוא היה מאוד מוכר בעיר עכו ונחשב לאדם חכם ומוערך, ובגלל זה החתונה הייתה גדולה ויפה. לי בכל אופן זו הייתה חוויה מאוד מרגשת. לבשתי שמלה לבנה, שתפרו לי במיוחד לערב החתונה, וכל כך שמחתי על המאורע. הרגשתי מאוד מסופקת שהשגתי את המטרה שלי, להתחתן כדת משה וישראל.

שינוי משמעותי נוסף חשוב בחיי שקיבלתי בזכות לימודי התורה וקבלה נפתך לי כישרון לעזור לאנשים.

שרה: היה לי נעים לפגוש את התלמיד ולספר לו על העליה שלי לארץ ישראל.