מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

קיבוץ בארי
קיבוץ בְּאֵרִי נמצא בנגב המערבי, כ-4 קילומטר מזרחית לרצועת עזה. הוא משתייך למועצה אזורית אשכול ומהווה היישוב הצפוני ביותר מבין יישובי המועצה. בארי הוקמה במוצאי יום כיפור ה'תש"ז - 1946, במסגרת 11 הנקודות. הקיבוץ נקרא על שם ברל כצנלסון, שבארי היה שמו העברי. ( ויקיפדיה)
מתוך: איך סבתא סוזן הגיעה לישראל
קיבוץ בחן
קיבוץ שנוסד בשנת 1954 על ידי גרעין נחל ל תנועת "למרחב" יוצאי אמריקה הדרומית
מתוך: ויתורים בשם הציונות
קיבוץ בית הערבה
בית הערבה הוקם לראשונה כקיבוץ ב-8 במאי 1939 על ידי חלוצי תנועת הנוער המחנות העולים של הקיבוץ המאוחד.
מתוך: הסיפור על בית הערבה
קיבוץ בית זרע
בֵּית זֶרַע הוא קיבוץ מתנועת הקיבוץ הארצי השוכן בעמק הירדן, כ-15 ק"מ דרומית לעיר טבריה. שייך למועצה אזורית עמק הירדן. על אף שהוקם בשנת 1921 על ידי עולים מגרמניה ומליטא, עבר הקיבוץ מספר גלגולים בטרם עלה על הקרקע בספטמבר 1927‏. השם בית זרע, שמקורו במדרש‏ באמרה "כאן בית־נטע כאן בית־זרע", הוצע על ידי חיים נחמן ביאליק. לפי עמנואל הראובני, שמו ניתן לו בעקבות הכתוב בתהלים: "הזֹרעים בדמעה ברִנה יקצֹרו". נקרא בראשיתו בעקבות השם הקדום כְּפַר גּוּן. הוסב לכפר נָתָן, על שם נתן לסקי, עסקן ציוני בבריטניה, ולבסוף נקבע שמו הנוכחי.
מתוך: חיי סבתי תרצה בקיבוץ בית זרע
קיבוץ בית קשת
בֵּית קֶשֶת הוא קיבוץ באזור הגליל התחתון השייך למועצה אזורית הגליל התחתון. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה של סבא שמואל רזלן
קיבוץ ברקאי
בַּרְקַאי הוא קיבוץ מזרם הקיבוץ הארצי, נוסד בשנת 1947 על ידי עולים מרומניה ומפולין, ועלה על הקרקע בתאריך 10 במאי 1949. הקיבוץ ממוקם בפתח המערבי של בקעת עירון, באתר בו שכן הכפר הערבי ואדי עארה.
מתוך: סיפור חייו של סבא יעקוב
קיבוץ גבים
גבים הוא קיבוץ במערב הנגב הצפוני ושייך למועצה אזורית שער הנגב. הקיבוץ ממוקם כחצי קילומטר מדרום לעיר שדרות וקילומטר ממזרח לצומת שער הנגב. גבים הוקם בשנת 1947 על ידי גרעין של אנשי פלמ"ח יוצאי תנועת הנוער העובד. במהלך השנים הצטרפו לקיבוץ חברים יוצאי נח"ל ובוגרי תנועת עליית הנוער. משמעות שם הקיבוץ היא גומות בסלע.
מתוך: ילדות בקיבוץ גבים
קיבוץ גבע
גֶּבַע היא קבוצה במועצה אזורית גלבוע, השוכנת בעמק יזרעאל ממזרח לעיר עפולה. הקיבוץ הוקם בשנת 1921 על ידי עולים מרוסיה ומפולין אשר עלו לארץ בעלייה השנייה. בהמשך הצטרפו אל הגרעין המייסד גרעינים נוספים כחבורת פועלים שעבדה בקסטינה, מירושלים וקבוצת "דרומיה". בשנות ה-30 וה-40 הצטרפו לקבוצה גרעינים מליטא, לטביה והונגריה. שם הקבוצה ניתן לה על שם הגבעה שעליה הוקמה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של סבתא יהודית אברהם
קיבוץ גבעת חיים
גבעת חיים איחוד הוא קיבוץ בעמק חפר ליד חדרה. הקיבוץ נושא את שמו של חיים ארלוזורוב, המזכיר המדיני של הסוכנות היהודית, שנרצח בשנת 1933 בחוף ימה של תל אביב. קיבוץ גבעת חיים איחוד נמצא צפונית לקיבוץ גבעת חיים מאוחד.
מתוך: חג המשק בקיבוץ גבעת חיים איחוד
קיבוץ גבעת חיים
הוקם בשנת 1932 על-ידי חברי "קיבוץ ג'" שפרשו מאדמותיה על רקע אידיאולוגי. לאחר רציחתו של חיים ארלוזורוב הקיבוץ נקרא על שמו. ב25 בנובמבר 1945 כותר הקיבוץ על-ידי כוחות בריטיים. בשנת 1952 עקב הפילוג בתנועה הקיבוצית, קיבוץ זה התפלג לשני קיבוצים: 1.גבעת חיים מאוחד, נותר במקום הישן של הקיבוץ. 2.גבעת חיים איחוד, שהוקם בקרבת מקום. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור הגבורה של יעקב ונונו
קיבוץ גבת
גְּבַת הוא קיבוץ בעמק יזרעאל, השוכן כ-3 קילומטרים דרומית-מערבית למגדל העמק, הקיבוץ נוסד ב-28 בנובמבר 1926 על ידי קבוצת עולים, אנשי העלייה השלישית והרביעית, מהעיר פינסק שבפולין.(ויקיפדיה)
מתוך: געגוע לבעלי יוחנן גולן
קיבוץ גלויות
לאחר הקמת מדינת ישראל יישם ראש הממשלה דוד בן-גוריון מדיניות של מיזוג גלויות בעיקר במערכות החינוך והצבא כחלק מהמאמץ לקליטת המוני תלמידים מגלויות רבות ולעצבם על פי דפוסי חיים וחברה חדשים, ישראלים. מטרתה הייתה מיזוג העולים עם הישראלים הוותיקים על מנת ליצור תרבות ישראלית עברית חדשה לעם ישראל בשובו לציון. (ויקיפדיה)
מתוך: אישה מן הישוב
קיבוץ גלויות
השאיפה לחזרת עם ישראל למולדתו נשמרה ברציפות מאז חורבן הבית השני. ארץ ישראל היא מדינה שאליה הגיעו יהודים מכל קצוות עולם (נקבצו מארצות ניכר)
מתוך: המטמון הסודי בבית בעכו
קיבוץ גלויות
בימי גלות בבל הנביאים ישעיהו ויחזקאל מעודדים את העם בכך שמבטיחים לו שיהיה קיבוץ גלויות לארץ ישראל. השאיפה לשוב עם ישראל על ידי קיבוץ הגלויות נשמרה ברציפות מאז חורבן הבית השני.
מתוך: אהבה חוצת יבשות
קיבוץ גלויות
ריכוז, ליכוד ואיסוף של היהודים ביחד בארץ ישראל. היהודים הגיעו לארץ ישראל מארצות שונות, מתפוצות שונות ומן הגלויות השונות. ריכוז, ליכוד ואיסוף של היהודים ביחד בארץ ישראל. היהודים הגיעו לארץ ישראל מארצות שונות, מתפוצות שונות ומן הגלויות השונות.
מתוך: עלייה לארץ ישראל של סבא אריה מוסקוביץ
קיבוץ גלויות
ירמיהו הנביא בפרק כ"ט אומר:"וְנִמְצֵאתִי לָכֶם, נְאֻם ה', וְשַׁבְתִּי אֶת-שביתכם (שְׁבוּתְכֶם) וְקִבַּצְתִּי אֶתְכֶם מִכָּל-הַגּוֹיִם וּמִכָּל-הַמְּקוֹמוֹת אֲשֶׁר הִדַּחְתִּי אֶתְכֶם שָׁם, נְאֻם-ה' וַהֲשִׁבֹתִי אֶתְכֶם אֶל הַמָּקוֹם, אֲשֶׁר-הִגְלֵיתִי אֶתְכֶם מִשָּׁם.(פסוק י"ד)
מתוך: אהבה בין מזרח ומערב