מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

העיר סופיה
סופיה היא עיר הבירה של בולגריה שיש לה כנסייה שהוכרזה כאתר מורשת עולמית, כמו כן יש בה את הר ויטושה שהוא חלק מהרי הבלקן וחלק מהרי הרילה.
מתוך: החלטת עלייתי לארץ ישראל
העיר ספקס
העיר ספקס - העיר השנייה בגודלה בתוניסיה, ממוקמת כ-270 ק"מ דרומית מזרחית לתוניס. העיר, שנוסדה בשנת 849 על חורבות היישובים הרומיים טאפארארה וטאיאנא, היא גם עיר הבירה .(ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של שרה ארבלי
העיר ערד
עֲרָד היא עיר במחוז הדרום בישראל. היא שוכנת על גבול מדבר יהודה, על רכס כידוד, בגובה של כ-600 מטר מעל פני הים. שטח השיפוט שלה הוא 105,000 דונם, והיא העיר הרביעית בגודל שטח שיפוטה בישראל. הוכרזה כעיר בשנת 1995
מתוך: הסיפור של גילה דוידי
העיר צפרו
היא עיר במרכז מרוקו עשרים ושמונה קילומטרים דרומית-מזרחית לעיר הגדולה פאס, השוכנת למרגלות הרי האטלס התיכונים בקצה עמק הסייס על שתי גדותיו של נחל אגאי. בעבר שכנה בעיר קהילה יהודית חשובה, שבשיאה היוותה קרוב למחצית מתושבי העיר, ובין מנהגיה נמנו רבנים חשובים, אודות לכך העיר נקראה גם "ירושלים של מרוקו
מתוך: משחקי ילדות משנת השבעים
העיר רבאט
רבאט (בערבית: الرباط) היא בירת מרוקו. אוכלוסייתה של רבאט מונה כ-577,000 תושבים (2014). היא העיר השלישית בגודלה במדינה. העיר שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי, על גדתו המערבית של הנהר בו רגרג. רבאט היא עיר צעירה יחסית לערים אחרות במרוקו, והיא צמחה משכנתה העתיקה יותר סלא. (ויקיפדיה)
מתוך: עלייתה של דליה ממרוקו
העליה ההמונית
עלייה שהחלה מיד לאחר קום מדינת ישראל. הייתה זו עליית פליטים ברובה - ניצולי שואה מאירופה והפליטים היהודים ממדינות ערב.
מתוך: זהבה עבאדי עולה ממרוקו לישראל
העליה החמישית
גל העליה הגדול שבא לאחר העליה הרביעית. העולים הגיעו מאירופה ומאסיה לארץ ישראל בין השנים 1930-1939. העליה, שהחלה במימדים צנועים, התגברה בעקבות עליתת הנאצים לשלטון בגרמניה.
מתוך: רומן עם מצלמה
העליה השלישית
העלייה השלישית היא גל עלייה גדול לארץ ישראל, עם סיום מלחמת העולם הראשונה. החל משנת 1919 ועד ראשית 1924. רוב העולים באו מאירופה ובמידה רבה ממניעים ציוניים.
מתוך: תחנות בחייה של סבתא דינה
העליה השלישית ממרוקו
בין השנים 1961-1964 החלה תקופת העלייה השלישית שכונתה "עלייה ג'" או "מבצע יכין", בתקופה זו 80,000 יהודים נוספים עלו ממרוקו לישראל. במהלך עלייה ג' הרשויות המרוקאיות עצמו בדרך כלל עין ולא נאבקו במאמצי העלייה של היהודים, שיעד ההגירה הרשמי שלהם היה לרוב אירופה, גם אם בהמשך עלו לישראל.
מתוך: נולדתי ברבט היו לנו חיים טובים
העלייה ההמונית
העלייה ההמונית היא העלייה שהחלה מיד לאחר קום מדינת ישראל. הייתה זו עליית פליטים ברובה - ניצולי השואה מאירופה והפליטים היהודים ממדינות ערב
מתוך: חייה של אסתר
העלייה ההמונית
עלייה המונית בשנות ה-50 וה-60 של יהודים בעיקר מארצות צפון אפריקה ואסיה, אחרי קום המדינה.
מתוך: ציוני אמיתי פטריוט בנשמה
העלייה החמישית
העלייה החמישית היא גל העלייה הגדול שבא לאחר העלייה הרביעית. העולים הגיעו מאירופה ומאסיה לארץ ישראל בין השנים 1932–1939. העלייה החלה בממדים צנועים והתגברה בעקבות עליית הנאצים לשלטון בגרמניה. המאורעות שהחלו עם פרוץ המרד הערבי הגדול ב-1936 החלישו את זרם העלייה, אך בשנים 1938–1939 הוסיפו לעלות רבבות עולים, חלקם באורח בלתי חוקי. מספר העולים מוערך בכ-250,000 נפש. העלייה החמישית מכונה לעיתים "עליית היקים" משום שכרבע מהעולים הגיעו לארץ מגרמניה. (ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור של סבתא מיכל והנכדה שחר
העלייה החמישית
העלייה החמישית היא גל העלייה הגדול שבא לאחר העלייה הרביעית. העולים הגיעו מאירופה ומאסיה לארץ ישראל בין השנים 1932–1939. סיום העלייה היה עם תחילת מלחמת העולם השנייה. מספר העולים מוערך בכ-250,000 נפש. העלייה החמישית מכונה לעיתים "עליית היקים" משום שכרבע מהעולים (כ-60 אלף איש) הגיעו לארץ מגרמניה. (ויקיפדיה)
מתוך: תנועות הנוער – מהגולה ועד היום
העלייה החמישית
העלייה החמישית היא גל העלייה הגדול שבא לאחר העלייה הרביעית. העולים הגיעו מאירופה ומאסיה לארץ ישראל בין השנים 1932–1939. העלייה החלה בממדים צנועים והתגברה בשנים 1932–1935 בעקבות עליית הנאצים לשלטון בגרמניה. המאורעות שהחלו עם פרוץ המרד הערבי הגדול ב-1936 החלישו את זרם העלייה, אך בשנים 1938–1939 הוסיפו לעלות רבבות עולים, חלקם באורח בלתי חוקי. (ויקיפדיה)
מתוך: שרה גרנות – הסיפור
העלייה היהודית ממרוקו ב-1956
בשנת 1956, עם חזרתו של מוחמד החמישי, ובהמשך עם הכרזתה של מרוקו כמדינה עצמאית, קיבלו היהודים זכויות מלאות באופן הצהרתי, אך נותרו חוששים לגבי עתידם. בעקבות לחצי הליגה הערבית מאותה שנה נאסרה עזיבתם אם בכוונתם לעלות למדינת ישראל, ועיקר העלייה הייתה בלתי חוקית, באמצעות המחתרת היהודית במרוקו דרך המדינות צרפת וספרד. עד שנת 1967 עזבו את מרוקו 250,000 יהודים, חלקם לאירופה ולמדינות צפון אמריקה, ורובם עלו למדינת ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: העליה המפחידה