מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

ביתן אהרון
בִּיתַן אַהֲרֹן הוא מושב באזור השרון בין הערים נתניה וחדרה, השייך למועצה אזורית עמק חפר, ומהבחינה הארגונית משתייך לתנועת האיחוד החקלאי. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדות במושב ביתן אהרון בשנות החמישים
ביתן אהרון
בִּיַתן אַהֲרֹן הוא מושב באזור השרון בין הערים נתניה וחדרה, השייך למועצה אזורית עמק חפר, ומהבחינה הארגונית משתייך לתנועת האיחוד החקלאי.היישוב שהוקם ב-8 בפברואר 1936 על ידי חמש משפחות ראשונות: גורדין, חייקין, רוזנברג, שסטקובסקי ושטיינהוז, קרוי על שם אהרן (ארצ'יבלד ג'ייקוב) פריימן, שעמד בראש ההסתדרות הציונית בקנדה ושסייע ליהושע חנקין ברכישת אדמות האזור.
מתוך: ילדותה של בלה סופרין במושב ביתן אהרון
ביתר
ביתר (בכתיב הארץ ישראלי הקדום: "ביתתר" או "בית תר") היא עיר יהודית קדומה בהרי יהודה, על שלוחת הר המוקפת על ידי נחל רפאים משלושה כיוונים. העיר ממוקמת מספר קילומטרים מדרום-מערב לירושלים. ביתר מלאה תפקיד חשוב במרד בר-כוכבא וכן הייתה מבצרו ומעוזו האחרון של שמעון בר כוכבא. ביתר מזוהה כיום עם חירבת אל-יהוד שבתחומי הכפר הפלסטיני בתיר.
מתוך: למה הוריך לא ברחו מפולין לפני המלחמה?
בל תשחית
בל תשחית הוא איסור בתורה על השחתת דבר שבני אדם יכולים ליהנות ממנו. לתוך ההגדרה של "השחתה", נכנסת כל פעולה המונעת מבני אדם להפיק הנאה מהחפץ, כגון הריגת בהמות, הכנסת חפצים מרובים לקבר המת (חפצים אלו נאסרים בהנאה) ואפילו בעירה בלתי יעילה של נר.הראשונים נחלקו האם השחתת חפצים מלבד עצים היא מדאורייתא או מדרבנן. על מי שמשחית חפצים מתוך כעסו אמרו חז"ל שהוא "כעובד עבודה זרה". (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור ילדותה של זהבה בן ישעיהו
בלאגובשצ'נסק
בלאגובשצ'נסק (ברוסית: Благовещенск) היא עיר ברוסיה במזרח הרחוק הרוסי. נמצאת על גדתו הצפונית של הנהר אמור בשפך הנהר זיה. העיר משמשת כמרכז מחוז אמור ומהווה למרכז סחר חשוב על גבול רוסיה-סין, גבול העובר על נהר אמור. אוכלוסיית העיר מונה 225,757 תושבים (2021). העיר נבנתה על פי עיקרון "רבעים רומא". כל הרחובות בו מצטלבים בזוויות ישרות ולרבעים צורה ריבועית או מלבנית. (ויקיפדיה)
מתוך: כיצד סבתא אולגה מוסטוסלבסקי הכירה את סבא
בלאד אל שייח
היה כפר ערבי במפרץ חיפה, בגבול עמק זבולון והכרמל, כ-6 קילומטרים דרומית-מזרחית לחיפה. בימי המנדט הבריטי השתייך הכפר לנפת חיפה שבמחוז חיפה. לימים וכיום שכונת תל חנן
מתוך: כל חיי בנשר