מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

רב סמל פלוגתי
פלוגה מורכבת מארבע מחלקות ומשרתים בה כמאה חיילים לוחמים . תפקידו של רב סמל פלוגתי הינו לדאוג לכל החלק הלוגיסטי ( כגון: משמעת, ביגוד, ציוד לחימה ) וכמו כן לטפל בכל ענייני הפרט של החיילים (כגון:בעיות בבית ) תפקיד הרב סמל במילואים הוא אחראי מאוד כי המשרתים ביחידה הם אנשי מילואים שעזבו לצורך המילואים עבודה ומשפחה. פלוגה מורכבת מארבע מחלקות ומשרתים בה כמאה חיילים לוחמים . תפקידו של רב סמל פלוגתי הינו לדאוג לכל החלק הלוגיסטי ( כגון: משמעת, ביגוד, ציוד לחימה ) וכמו כן לטפל בכל ענייני הפרט של החיילים (כגון:בעיות בבית ) תפקיד הרב סמל במילואים הוא אחראי מאוד כי המשרתים ביחידה הם אנשי מילואים שעזבו לצורך המילואים עבודה ומשפחה.
מתוך: צבא ומלחמה בסיפור חייו של סבא מרדכי אופן
רבאט
רַבַּאט (בערבית: الرباط) היא בירת מרוקו. אוכלוסייתה של רבאט מונה כ־577,000 תושבים (2014). היא העיר השביעית בגודלה במדינה. העיר שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי, על גדתו המערבית של הנהר בו רגרג.רבאט שימשה כבירת התרבות הערבית לשנת 2003, ובשנת 2012 הוכרזה כאתר מורשת עולמית. היא משלבת בנייה עתיקה ומודרנית, תרבות מסורתית ועכשווית. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה ממרוקו של סבא יצחק מויאל
רבאט
רַבַּאט (בערבית: الرباط,) היא בירת מרוקו. היא העיר השביעית בגודלה במדינה. העיר שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי, על גדתו המערבית של הנהר בו רגרג. כמו בקרב שאר קהילות יהודי מרוקו, לאחר הקמת מדינת ישראל החל זרם הדרגתי של עלייה מרבאט לישראל הצעירה. אחרים היגרו בעיקר לצרפת וקנדה. קהילה יהודית בגודל משמעותי התקיימה בה עד לימי מלחמת יום כיפור, שלאחריה נותרו בעיר יהודים מעטים בלבד. (ויקיפדיה)
מתוך: חייה של סבתי חנה פניאס
רבאט
רַבַּאט היא בירת מרוקו. אוכלוסייתה של רבאט מונה כ-577,000 תושבים . היא העיר השביעית בגודלה במדינה. העיר שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי, על גדתו המערבית של הנהר בו רגרג(ויקיפדיה)
מתוך: סיפור עלייתו של סבא עמי הדרי
רבאט
רבאט (בערבית: ??????, בתעתיק לעברית: אלרבאט) היא בירת מרוקו. אוכלוסייתה של רבאט מונה כ-650,000 תושבים (2010). היא העיר השלישית בגודלה במדינה. העיר שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי, על גדתו המערבית של הנהר בו רגרג (Bou Regreg).
מתוך: פרופיל אומן של אסתר קדושים
רבאט
רבאט. היא העיר השלישית בגודלה במדינה. העיר שוכנת לחוף האוקיינוס האטלנטי. ...בשנת 1948 חיו ברבאט כ-12,000 יהודים. שורשיה של קהילה זאת חוזרים לכל הפחות למאה ה-17, אז באו יהודים לעיר והשתתפו דרך הנמל שלה בסחר הבינלאומי בין המגרב לאירופה. באמצעות הקשרים המשפחתיים עם משפחות של מגורשי ספרד בארצות כגון הולנד הצטיינו היהודים המקומיים בסחר הבינלאומי מהעיר
מתוך: קורות חייה של סבתא אסתר