מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

ורוצלב
ורוצלב, היא העיר הרביעית בגודלה בפולין ושוכנת בדרום מערב פולין, על גדות נהר האודר. בהיסטוריה היהודית נודעת ורוצלב בעיקר בשם "בְּרֶסְלַאוּ" (או "בְּרֶסְלוֹי"). בעיר הייתה קיימת קהילה יהודית ענפה כבר מהמאה ה-12.. במאה ה-19 זכה לתהילה ויוקרה בית-המדרש לרבנים ששכן בעיר
מתוך: ילדותי בפולין ובגרותי בישראל
ורוצלב
ורוצלב (בפולנית: Wrocław), היא העיר הרביעית בגודלה בפולין ושוכנת בדרום מערב פולין, על גדות נהר האודר. כמו כן היא בירת פרובינציית שלזיה תחתית. העיר מהווה צומת מרכזי בין הים הבלטי, הים האדריאטי, מרכז אירופה ומזרחה. (ויקיפדיה)
מתוך: מסיביר לרמלה – סיפור חייה של מרים חפץ
וריאציות
שינוי, גיוון, נוסח שונה, גרסה שונה, אותו דבר בשינוי קל, אותה גברת בשינוי אדרת, מוטציה.
מתוך: ההגדה למשפחת מסלם
ורניקי
ורניקי (באוקראינית ורוסית: Вареники) הם כיסונים שמקורם במטבח האוקראיני, המקבילים במידה רבה לפירוגי מהמטבח הפולני. מקור השם בשורש вар, שפירושו "לבשל" באוקראינית. את הכיסונים מכינים באופן מסורתי מעיגול בצק, שנסגר לרוב בצורת חצי סהר. לאחר מכן מבשלים את הכיסונים במים חמים. (ויקיפדיה)
מתוך: עלייתו לישראל של ולדימיר סברדלוב
ורניקי
ורניקי (באוקראינית ורוסית: Вареники) הם כיסונים שמקורם במטבח האוקראיני, המקבילים במידה רבה לפירוגי מהמטבח הפולני. המילואים לוורניקי מגוונים מאוד וכמעט בלתי מוגבלים. הגרסאות המקובלות כוללות בין היתר טבורוג (מלוח או מתוק), תפוחי אדמה, כרוב, דובדבן חמוץ, בשר טחון, פטריות, ואף ריבה. (ויקיפדיה)
מתוך: מנירנברג לישראל – סולומון שלמה
ורניקי
ורניקי הם כיסונים שמקורם במטבח האוקראיני, המילואים לוורניקי מגוונים מאוד וכמעט בלתי מוגבלים. ניתן למלא בתפוחי אדמה, כרוב, דובדבן חמוץ, בשר טחון, פטריות, ואף ריבה.
מתוך: סיפור חייה של סבתא לודה
ורקוביץ
ורקוביץ WARKOWICZE על שפת נחל הסטובלה, סמוך לכביש קייב-לבוב, ואוזיראן, במרחק ארבעה ק"מ ממנה - בין הערים רובנו במזרח ודובנה במערב - נמצאות בתוך נוף קסום של ירק שדות, עצים, יערות, עם כחול של נחל מתפתל ואגם רוגע המתכסים לובן מבהיק של שלג עם בוא החורף. ורקוביץ נוסדה באמצע המאה ה 16. בשנת 1765 היו בה 70 בתים של יהודים וישבו בהם למעלה מ 350 נפש. כעבור מאה שנה הוכפל מספר היהודים. בראשית המאה העשרים נוספו לוורקוביץ יהודים רבים שגורשו מהכפרים בעקבות הגזירות שאסרו על יהודים לגור בכפרים. יהודי ורקוביץ עסקו בעיקר במסחר זעיר, במלאכה, הוראה ובחקלאות. היו בה טחנת קמח, מגרסות כוסמת, חנות צילום, מפעלים לייצור לבנים, רעפים, צינורות בטון לבארות מים ובתי מלאכה של נפחים, נגרים, חרטים, רצענים, מאפיות וחנויות. אתר יוצאי ווהלין
מתוך: סיפורו של אבא שלי מפיו עלי
ורשה
ורשה (פולנית: Warszawa ) היא בירת פולין והעיר הגדולה ביותר בה. העיר ממוקמת על גדות נהר הוויסלה, כ־350 קילומטרים מחופי הים הבלטי ומהרי הקרפטים. העיר היא בירת פולין מאז שנת 1596, למעט התקופה בה הייתה פולין מחולקת בין האימפריה הרוסית, פרוסיה והאימפריה האוסטרית.
מתוך: אנחנו שרדו אמא לא
ורשה
ורשה היא בירת פולין והעיר הגדולה ביותר בה. העיר ממוקמת על גדות נהר הוויסלה, כ־350 קילומטרים מחופי הים הבלטי ומהרי הקרפטים. העיר היא בירת פולין מאז שנת 1596, למעט התקופה בה הייתה פולין מחולקת בין האימפריה הרוסית, פרוסיה והאימפריה האוסטרית.
מתוך: my history – ההיסטוריה שלי
ורשה -
ורשה או וארשא (בפולנית: Warszawa - וארְשַאווה - IPA: [varˈʂava] (מידע • עזרה)) היא בירת פולין והעיר הגדולה ביותר בה. העיר ממוקמת על גדות נהר הוויסלה, כ־350 קילומטרים מחופי הים הבלטי בצפון ומהרי הקרפטים בדרום. מאז שנת 1596 העיר היא בירת פולין, על גילגוליה השונים (לרבות פולין הקונגרסאית). נכון לדצמבר 2010 רשומים בעיר 1,720,398 תושבים, ובשטחה המטרופוליטני כ־3,350,000 תושבים. שטח העיר הוא כ־516.9 קמ"ר, ושטח אגד הערים הוא כ־6,100.43 קמ"ר. ורשה היא העיר השמינית בגודלה באיחוד האירופי. ברית ורשה, ועידת ורשה, חוזה ורשה ומרד ורשה נקראו על שמה. בשנת 1980 הכריז אונסק"ו על המרכז ההיסטורי בעיר כאתר מורשת עולמית. (ויקיפדיה)
מתוך: רחל פלדמן – עדות של ניצולת שואה
ושבו בנים לגבולם
כאשר קבוצה של אנשים חוזרת אל מקום חשוב ויקר למענה. כמו שעם ישראל שב אל ארץ ישראל. סבי הגיע לארץ- ישראל, לארץ הקודש.
מתוך: כך היה, כך צריך היה להיות
ותיק
בַּעַל וֶתֶק, בַּעַל נִסָּיוֹן, מְנֻסֶּה, מְשֻׁפְשָּׁף וָתִיק בתחום ומתמיד בעיסוקו. עוסק בדבר שנים רבות.
מתוך: אהבה ממבט ראשון