ילדותי בפולין ובגרותי בישראל

במפגש התוכנית

החורף בפולין היה קר ומושלג אהבתי לגלוש עם מזחלת בשלג בקרבת הנהר "אודרה" סמוך לביתי.
אהבתי גם לקרא ספרים. אבי נהג לקחת אותי לתחרויות אגרוף ולתחרויות רכיבה אופניים.
בילדותי אהבתי לאסןף בולים והאלבומים נמצאים עד היום ברשותי. עם סבא שלי נהגתי לשחק שח ודומינו.
העליה לארץ ישראל
בשנת 1957 עלינו לארץ, את הדרך מפולין עשינו ברכבת לעיר גנואה באיטליה ומשם הפלגנו באוניה "עליה" לחיפה. באזור כרתים בלילה התחוללה סערה וכמעט טבענו אך לבסוף הגענו בשלום לחיפה. משם הועברנו לתל צור- באבן יהודה.
תחנות בחיי
בבית ספר היסודי באבן יהודה התחלתי את לימודי בכיתה ב' ולא ידעתי לדבר עברית לא ידעתי קרוא וכתוב בעברית. בית הספר קלט אותנו באהבה והיה לנו חונכים שליו אותנו בתקופה הראשונה, ארחו אותנו (את ילדי העולים) בבתיהם, עזרו לנו בהכנת שיעורים ושיחקו אתנו במשחקים שונים וכן שיתפו אותנו בחגיגות ובחגים.
בתקופה הזו גרנו בצריף במעברות עולים. בהתחלה ללא מים זורמים וחשמל.
אל בית הספר הגעתי בדרך כלל ברגל מרחק של כשעה בערך.מדי פעם רכבתי על אופנים שאבי הביא מפולין. באחד הימים כשרכבתי אל חברי להכין שיעורים אופני נגנבו ולא מצאנו אותם עד עצם היום הזה.

אני זוכר במיוחד את חגיגת הבר מצווה שלי ולימודי ההפטרה עם רב המושבה, וזה ריגש אותי מאוד.

את לימודי התיכוניים סיימתי בבית הספר התיכון האזורי החקלאי "רופין", התגייסתי לצבא בגיל 18,  באותה תקופה כשבן גוריון חי בנגב בשדה בוקר, היה לו חזון להקים מדרשה להכנת כח הוראה מעולה בנגב. לשם כך נשלחו למדרשת שדה בוקר מספר חיילים ואני בניהם ללימודי הוראה. חייתי לצידו של בן גוריון כשלוש שנים וסיימתי את לימודי ההוראה. במהלך לימודי יצא לי לעזור לבן גוריון בארגון הספרייה.

בשנת 1970 הכרתי את סבתא קלרה שלימדה בתקופה זו באשקלון בבית הספר בו לימדתי גם אני.
בשנת  1971 נשאנו ונולדו לנו שלושת ילדנו. אמא של דניאל קרן היא אחות אמצעית לשי ואופיר.

את לימודי התואר בגיאוגרפיה והיסטוריה סיימתי באוניברסיטה העברית בירושלים. עבדתי בהוראה 32 שנה בתיכון בעיר רחובות. בין השנים 1979-1983 יצאנו מטעם הסוכנות היהודית לשליחות חינוכית בקנדה ללמד עברית את ילדי הקהילה היהודית שם. היו אלה שנים של חוויה מיוחדת ומרגשת לנו ולילדנו.
היום אני ואשתי בגמלאות ונהנים מחמשת נכדינו ובניהם דניאל היקרה.

אנו המשפחה הגרעינית המורחבת מבלים יחדיו, חוגגים ימי הולדת, מטיילים ברחבי הארץ ונהנים להיות יחד.

העשרה
ורוצלב: "ורוצלב, היא העיר הרביעית בגודלה בפולין ושוכנת בדרום מערב פולין, על גדות נהר האודר. בהיסטוריה היהודית נודעת ורוצלב בעיקר בשם "בְּרֶסְלַאוּ" (או "בְּרֶסְלוֹי"). בעיר הייתה קיימת קהילה יהודית ענפה כבר מהמאה ה-12.. במאה ה-19 זכה לתהילה ויוקרה בית-המדרש לרבנים ששכן בעיר"
תשע"ו 2016

ורוצלב

מדרשת שדה בוקר
מדרֶשֶת בן-גוריון, הנקראת גם מדרשת שדה בוקר, היא יישוב קהילתי בקרבת קיבוץ שדה בוקר שברמת הנגב, בין באר שבע למצפה רמון, ובו מוסדות חינוך ומחקר.ראשיתה של מדרשת בן-גוריון בתוכנית של דוד בן-גוריון להקים אוניברסיטה במדבר

”הפלגנו באוניה "עלייה " לחיפה וזאת הייתה חוויה שלא אשכח“