מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

בית חולים לווינשטיין.
בית החולים לוינשטיין הוא בית חולים שיקומי הנמצא ברעננה. מרכז השיקום שייך לשירותי הבריאות הכללית והוא מוסד ייחודי בישראל ואחד ממרכזי השיקום המובילים בעולם. בית החולים לוינשטיין נקרא על שם יצחק לוינשטיין, מראשי קרן הנכות של ההסתדרות
מתוך: האחות בין המלחמות
בית חולים לוינשטיין
בית החולים לוינשטיין הוא בית חולים שיקומי הנמצא ברעננה. הוא מוסד ייחודי בישראל ואחד ממרכזי השיקום המובילים בעולם. בעיקר בנפגעי תאונות דרכים ופצועי צה"ל.
מתוך: גיבורים במשפחה
בית חולים שדה
בית חולים שבנוי בנוי מאוהלים, וכולל את כל המחלקות שיש בבי"ח, כולל חדר מיון, קבלה, חדר ניתוח, מעבדה, רנטגן.
מתוך: סיפור המלחמה של סבא
בית חולים שוויצר
בית החולים על שם שוויצר - בית חולים אשר פעל בטבריה בשכונת קריית שמואל, בין השנים 1930‏-1931 ו-1934‏-1955. בית החולים נחנך במאי 1930. בבית החולים פעלו המחלקות הבאות: מחלקה פנימית, מחלקת ילדים ומאוחר יותר נוספה מחלקת יולדות.(ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של סבא שלמה שגיא
בית חורון
בֵּית חוֹרוֹן הוא התנחלות ויישוב קהילתי בחבל בנימין, לצד כביש 443, סמוך לכפר בית עור אל-פוקא, כ-3 קילומטר צפונית-מערבית לגבעת זאב, השייך למועצה אזורית מטה בנימין וקרוי על שם העיר המקראית בית חורון (עליונה ותחתונה). היישוב הוקם ביום 1 בדצמבר 1977, (חנוכה התשל"ח) אז מנה גרעין של 15 משפחות שגרו בקרוונים. בשנת 2016, הודיע המינהל האזרחי שחמישים יחידות דיור הוקמו ביישוב באופן לא חוקי על ידי החטיבה להתיישבות. ויקיפדיה
מתוך: סיר המעלות בבית חורון
בית חורון
בֵּית חוֹרוֹן הוא התנחלות ויישוב קהילתי בחבל בנימין, לצד כביש 443, סמוך לכפר בית עור אל-פוקא, כ-3 קילומטר צפונית-מערבית לגבעת זאב, השייך למועצה אזורית מטה בנימין וקרוי על שם העיר המקראית בית חורון (עליונה ותחתונה). היישוב הוקם ביום 1 בדצמבר 1977, (חנוכה התשל"ח) אז מנה גרעין של 15 משפחות שגרו בקרוונים. בשנת 2016, הודיע המינהל האזרחי שחמישים יחידות דיור הוקמו ביישוב באופן לא חוקי על ידי החטיבה להתיישבות. ויקיפדיה.
מתוך: קשיי החשמל בראשית הקמת היישוב בית חורון
בית חורון
בֵּית חוֹרוֹן הוא התנחלות ויישוב קהילתי בחבל בנימין, לצד כביש 443, סמוך לכפר בית עור אל-פוקא, כ-3 קילומטר צפונית-מערבית לגבעת זאב, השייך למועצה אזורית מטה בנימין וקרוי על שם העיר המקראית בית חורון (עליונה ותחתונה).
מתוך: סיפורו של מקום – בית חורון
בית חורון
בֵּית חוֹרוֹן הוא התנחלות ויישוב קהילתי בחבל בנימין, לצד כביש 443, סמוך לכפר בית עור אל-פוקא, כ-3 קילומטר צפונית-מערבית לגבעת זאב, השייך למועצה אזורית מטה בנימין וקרוי על שם העיר המקראית בית חורון (עליונה ותחתונה).
מתוך: השבת במשפחת קויפמן עם הנרות והגפילטע פיש
בית חיים ויצמן
בית חיים ויצמן (ידוע גם כווילה ויצמן או אחוזת ויצמן[1]) היה ביתו הפרטי של נשיא מדינת ישראל הראשון, ד"ר חיים ויצמן, ורעייתו ד"ר ורה ויצמן. הבית שוכן על גבעה ברחובות, שהיא כיום חלק מקמפוס מכון ויצמן למדע. המבנה ידוע כיצירת מופת אדריכלית של האדריכל היהודי אריך מנדלסון. האתר הוכר כאתר מורשת על ידי המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא רמי לבית משפחת חרל"פ נולד בבית ויצמן
בית חינוך
בית חינוך לילדי עובדים היה כינויים של מספר בתי ספר יסודיים שהשתייכו לזרם העובדים בחינוך. הראשון בהם נוסד ב-1923.
מתוך: בית חינוך ארלוזרוב
בית חינוך לילדי עובדים
בית חינוך לילדי עובדים היה כינויים של מספר בתי ספר יסודיים שהשתייכו לזרם העובדים בחינוך. הראשון בהם נוסד ב-1923. (ויקיפדיה)
מתוך: עושים שכונה
בית חינוך ע"ש א. ד. גורדון
בית החינוך לילדי עובדים בצפון ת"א ע"ש אהרן דוד גורדון ובקיצור א.ד. גורדון הוא בית ספר יסודי וחטיבת ביינים שנוסד ב-1931 בתל אביב. בשנת 2009 למדו בבית הספר כ-640 תלמידים.
מתוך: בית חינוך ע"ש א.ד. גורדון בצפון ת"א
בית חינוך עיוורים
בית חינוך עיוורים מוסד ירושלמי להוראה ושיקום של בני נוער ובוגרים הלוקים בעיוורון ובעלי צרכים מיוחדים. המוסד הוקם בשנת 1902, ומשנת 1932 הוא נמצא בשכונת קריית משה בירושלים.
מתוך: חסד ונתינה לזולת ללא התנשאות על האחר
בית חלוצות
בית מגורים לנשים חלוצות ובמיוחד עולות חדשות. למשל, ג'ינה הייתה מורה לשפות וחשובה לישוב העברי בארץ ישראל ללימוד השפה הצרפתית והאנגלית. חלוץ פירושו להיות הראשון לבצע פעולה מסוימת. ג'ינה הייתה חלוצה בתחום הוראת השפות במדינה החלוצה. כלומר, גם המדינה היא חלוצה או ראשונה לייבש ביצות, ללמד ולחנך את הדור החדש לאחר סיום המנדט הבריטי (השלטון הבריטי על ארץ ישראל), להעביר מים מהכנרת בצפון אל הדרום היבש ועוד. יש גם רחוב בחיפה שנקרא רחוב החלוץ.
מתוך: סיפור העלייה והקליטה מפי סבתי הגב' רגינה (ג'ינה) דנקנר