מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

צנע
מדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על- ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים.
מתוך: ילדות בצל המלחמה
צנע
כדי להתמודד עם המצב הכלכלי הקשה הונהג ב-1949 משטר "צנע", שבמסגרתו נקבעו הקצבות של מזון, ביגוד, וריהוט לכל אזרח. במקביל התפתח "שוק שחור" לאותם מצרכים.
מתוך: עליית מרבד הקסמים
צנע
במקרו-כלכלה, צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים. מדיניות צנע לרוב מאומצת על ידי ממשלות כדי לצמצם את הגירעון, יחד עם מדיניות העלאת מסים שנועדו לחזק את כושר הפרעון הפיסקלי לנושים בטווח הארוך.
מתוך: ילדות בחיפה בתקופת הצנע
צנע
מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מדיניות זו באה לידי ביטוי בשתי דרכים מרכזיות: הכוונת אשראי והשקעות, אך בעיקר הגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה. (ויקיפדיה)
מתוך: כשאימא ואבא בנו בית בבקעה
צנע
במקרו-כלכלה, צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים. מדיניות צנע לרוב מאומצת על ידי ממשלות כדי לצמצם את הגירעון, יחד עם מדיניות העלאת מסים שנועדו לחזק את כושר הפרעון הפיסקלי לנושים בטווח הארוך.התומכים במדיניות צנע צופים שכתוצאה מהתכווצות תקציבית, כלומר, צמצום משמעותי בהוצאות הממשלתיות, יעודד צריכה פרטית ויוביל בעתיד להתרחבות כלכלית.
מתוך: החוט המקשר ביני לבין נכדי יהונתן נפלא ואיכותי
צנע
מדיניות קיצוב שהנהיגה המדינה בין השנים 1949-1959. הכוונה היתה לייצב את הכלכלה ולחסוך במטבע זר.
מתוך: פרידה מסבא יוסי רוזן
צנע
מדיניות שהונהגה בישראל, בין השנים 1949-1959. מטרת המדיניות היתה לחלק את כל משאבי המדינה הכלכליים שווה בשווה לכל האזרחים, על מנת שלכולם יהיה מזון. לצורך כך נעשה שימוש בתלושי מזון שחולקו לכל משפחה ומשפחה.
מתוך: איריס רזיאל – ילדות בצל תקופת הצנע בישראל
צנע
מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ. תקופת קום המדינה בה הממשלה החליטה על צעדים כלכליים בו הממשלה חילקה פנקסים לכל בית אב ועל סמך התלושים הללו קיבלו התושבים מצרכי יסוד כמו חמאה ביצים בשר וכדומה.
מתוך: רינה ושמחה
צנע
מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 19491959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ. מדיניות זו באה לידי ביטוי בשתי דרכים מרכזיות: הכוונת אשראי והשקעות, אך בעיקר הגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה.
מתוך: סיפור משפחתי