מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

עתודה אקדמאית
עתודה אקדמית היא מסלול בו מאפשרים לאדם החייב גיוס לצבא ללמוד לימודים אקדמיים ולממש את הידע בשירות הצבאי לאחר תום לימודיו, תוך ניצול ההכשרה שעבר לצורכי הצבא.
מתוך: סיפורים וזיכרונות מחייו של סבא אבי
עתודה אקדמית
קצונה אקדמית (ידוע גם כעתודה אקדמית) היא מסלול בו מאפשרים לאדם החייב גיוס לצבא ללמוד לימודים אקדמיים ולממש את השירות הצבאי לאחר תום לימודיו, תוך ניצול ההכשרה שעבר לצורכי הצבא. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של סבתא אתי ארבל
עתודה אקדמית
קצונה אקדמית (ידוע גם כעתודה אקדמית) היא מסלול בו מאפשרים לאדם החייב גיוס לצבא ללמוד לימודים אקדמיים ולממש את השירות הצבאי לאחר תום לימודיו, תוך ניצול ההכשרה שעבר לצורכי הצבא. המשרת במסלול העתודה האקדמית קרוי "עתודאי". צה"ל מוותר על ניצול החייל ברגע זה ושומר אותו לזמן מאוחר יותר, כאשר יסיים החייל את לימודיו. (ויקיפדיה)
מתוך: אהבתה של סבתא בלהה לארץ
עתודה אקדמית
מסלול בו מאפשרים לאדם החייב גיוס לצבא ללמוד לימודים על תיכוניים ולממש את השירות הצבאי לאחר תום לימודיו, תוך ניצול ההכשרה שעבר לצורכי הצבא. בישראל, העתודה האקדמית היא תוכנית המופעלת על ידי צה"ל במטרה לקלוט לשורותיו חיילים בעלי הכשרה על תיכונית (הנדסאי, אחות, מורה, תואר אקדמי) במקצועות הנחוצים לצבא. גיל הגיוס לצה"ל, 18 שנה, מביא לשורות צה"ל חיילים שלרוב השכלתם אינה עולה על השכלה תיכונית. בתחומים רבים של פעילותו זקוק צה"ל לחיילים בעלי השכלה רחבה יותר, חיילים בעלי תואר אקדמי, כגון: מהנדסים, רופאים ועורכי דין. למטרה זו, קיים מסלול העתודה האקדמית. המשרת במסלול העתודה האקדמית קרוי "עתודאי". בעברית, עתודה היא דבר הנשמר לשעת חירום, כאשר יהיה בו צורך. צה"ל מוותר על ניצול החייל ברגע זה ושומר אותו לזמן מאוחר יותר, כאשר יסיים החייל את לימודיו.
מתוך: לילה בכלא בלבנון
עתודה פדגוגית
מסגרת צבאית של שירות חובה, שהותאמה לסטודנטים מהמגזר החרדי, שהיו צריכים לשלב את השירות הצבאי תוך כדי הלימודים בסמינר. שירות זה נעשה בעיקר בחופשות הארוכות שבמהלך שנות הלימודים (חגי תשרי, חנוכה, פסח והחופש הגדול), יציאה לתעסוקה צבאית או לאימון קרבי. כך שלמעשה השירות לא פגע ברצף הלמידה, והלימודים לא פגעו בהכשרת העתודאים לשירות הקרבי.
מתוך: הילד מהמעברה שהפך לאיש חינוך מצליח
עתלית
עַתְלִית היא יישוב במעמד מוניציפלי של ועד מקומי במועצה אזורית חוף הכרמל במחוז חיפה בישראל. בעבר, משנת 1950 ועד איחוד הרשויות של שנת 2003, הייתה עתלית מועצה מקומית
מתוך: סיפור חיי מעתלית לגבעת אולגה
עתלית
מחנה המעצר בעתלית או מחנה המעפילים בעתלית שימש כמתקן כליאה בריטי ובו נכלאו אסירים בזמן המנדט הבריטי וכן שימש למעצר מעפילים ופעילים במחתרות. לאחר סיום המנדט, הוסב המתקן לשמש כמחנה מעבר לעולים. המחנה נפתח בינואר 1940, ופעל במתכונת זו עד להקמת מדינת ישראל במאי 1948. במשך השנים נעצרו בו למעלה מ-40,000 מעפילים. ב-1987 הוכרז כאתר לאומי למורשת ההעפלה והעלייה של מדינת ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: החיים בתל-אביב
עתקה
ג'בל עתקה -הוא הר במזרח מצרים הנמצא ממערב לעיר סואץ ולמפרץ עדביה שבצפון מפרץ סואץ. משמעות השם היא "ההר הענק". במלחמת יום הכיפורים הותקפו אתרים על ההר על ידי ישראל. תחילה, במסגרת מבצע פונטיאק ולקראת סיום הלחימה, במהלך כיתור הארמייה השלישית של מצרים, נכבשו חלקים נכבדים מההר על ידי לוחמי "סיירת שקד" בפשיטה מוסקת. לאחר מכן פרץ חיל ההנדסה הישראלי דרך עפר אל מרומי ההר.
מתוך: סבא חיים גן אל במלחמת יום כיפור
עתר
1. ביקש, פנה. "הנתין עתר לרחמיו של המלך." 2. הגיש תביעה משפטית או בקשה לדיון. "עתר לבית המשפט." "עתר לוועדה המחוזית."
מתוך: חוויותי בבית ספוג ציונות