מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

עובד מדינה
עובד ציבור או עובד מדינה הוא מי שמועסק בכל מוסדות הממשל, להוציא שירות צבאי. עובד ציבור הוא אדם העובד במגזר הציבורי, במשרדי הממשלה או ברשויותיה ובשלטון המקומי. המשרתים בצבא אינם נכללים בגדר עובדי ציבור.(ויקיפדיה)
מתוך: מכתב משנה חיים
עובדי סיעוד
כיום מועסקות בישראל כ-60,000 עובדות סיעוד כשלמעלה מ- 80% מהעובדות הן נשים. כ- 50,000 הינן בעלות אשרת עבודה בסיעוד... כמחצית מהעובדות שהוזמנו לישראל מוצאן מהפיליפינים, כ- 15% מנפאל, 10% מהודו ו- 10% מסרי לנקה, קרוב ל- 10% ממולדובה, והיתר ממדינות מזרח אירופה השונות. (מתוך אתר עובדים בסיעוד - קו לעובד).
מתוך: סבתא ויולטה אטיינצה חיה בפיליפינים
עובדיה מברטנורה
רבי עובדיה ירא מבַּרטֶנוּרָא נודע גם בכינוי הרע"ב או הרב (נולד באיטליה, ככל הנראה בעיר ברטנורו, בערך בין השנים ה'ר'–ה'ר"י, 1440–1450 – וגם על שנת פטירתו ישנן חלוקי דעות) היה רב, פוסק, פרנס, דרשן, רב העיר ומנהיג יהודי ירושלים בשלהי התקופה הממלוכית וראש ישיבה. נודע בעיקר בשל פירושו על המשנה.
מתוך: האיטלקים שקנו את חניתה ובנו בית כנסת איטלקי
עובדת סוציאלית חינוכית
עבודה חינוכית -סוציאלית עוסקת בטיפול ובשיקום של אוכלוסיות בעלות קשיי הסתגלות וחריגות, הן בפנימיות והן במסגרות קהילתיות פתוחות. העובדים החינוכיים-סוציאליים משלבים בעבודתם החינוכית והשיקומית שיטות ויסודות מתחום החינוך והחברה ומתחום הטיפול והעבודה הסוציאלית, כאשר הנם מהווים חולייה בתוך צוות רב-תחומי
מתוך: ילדותה של סבתא דבורה במרוקו ועלייתה לארץ ישראל
עוגיות בעבע
עוגיות תמרים עיראקיות מסורתיות המאופיינות עם משלוח המנות של פורים. העוגיות דורשות זמן הכנה רב, סבלנות וידיים עדינות. העוגיות נחשבות מעדן ידוע של יוצאי עיראק. (מתוך: בלוג האוכל של עז תלם)
מתוך: עוגיות הבעבע של פורים – סבא יוסי אנונו
עוגיית מדלן
עוגייה מסורתית שמקורה בחבל המז בצפון מזרח צרפת. לעוגיות המדלן צורה מסורתית של קונכייה, שמקורה בתבנית בעלת הצורה בה הם נאפות. לעוגייה מרקם של עוגת ספוג וטעמי חמאה ולימון מורגשים. ניתן להכין וריאציות של עוגיית המדלן המסורתית בטעמי וניל, תפוז ושוקולד. מרכיבי העוגייה כוללים קמח, ביצים, חמאה וסוכר. העוגיות קרויות על שמה של מרים המגדלית (בצרפתית: מדלן). (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של סבתי מדלן באסל
עוד
הוא כלי מיתר קדום העשוי מעץ. הוא נפוץ בעיקר בחצי האי ערב, במזרח התיכון, בצפון אפריקה, בחלקים בדרומה ובבלקן. מקור שמו בשפה הערבית, שבה משמעות המילה "עוד" היא "מקל".
מתוך: הגיטרה של אבי