מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

חברובסק
חברובסק (רוסית: Хаба́ровск) היא עיר בפדרציה הרוסית במזרח הרחוק הרוסי, כ־30 ק"מ מהגבול עם סין. העיר משמשת כבירת מחוז חברובסק ובמשך 18 שנים (משנת 2000 עד 2018) שימשה כמרכזו האדמיניסטרטיבי של מחוז המזרח הרחוק הפדרלי. זהו אחד המרכזים התרבותיים, ההשכלתיים והפוליטיים הגדולים באזור המזרח הרחוק. על פי מפקד אוכלוסין מ־2016 אוכלוסיית העיר עומדת על 611,160 נפש. בעיר קיימת קהילה יהודית, שבראשה עומד משנת 2000 שליח הרבי מליובאוויטש הרב יעקב סנטקוב.
מתוך: דרך חיי
חברובסק
חברובסק (ברוסית: Хаба́ровск) היא עיר בפדרציה הרוסית במזרח הרחוק הרוסי, כ־30 ק"מ מהגבול עם סין. העיר משמשת כבירת מחוז חברובסק ובמשך 18 שנים (משנת 2000 עד 2018) שימשה כמרכזו האדמיניסטרטיבי של מחוז המזרח הרחוק הפדרלי. זהו אחד המרכזים התרבותיים, ההשכלתיים והפוליטיים הגדולים באזור המזרח הרחוק. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתי עסקה בעריכת דין ברוסיה
חברובסק
חברובסק (ברוסית: Хаба́ровск) היא עיר בפדרציה הרוסית במזרח הרחוק הרוסי, כ־30 ק"מ מהגבול עם סין. זהו אחד המרכזים התרבותיים, ההשכלתיים והפוליטיים הגדולים באזור המזרח הרחוק. בעיר קיימת קהילה יהודית, שבראשה עומד משנת 2000 שליח הרבי מליובאוויטש הרב יעקב סנטקוב. (ויקיפדיה)
מתוך: נערה רוסיה שנולדה בזמן מלחמת העולם השנייה – גלינה קנדאורוב
חברון
יישוב יהודי בחברון התקיים באופן רציף, למעט אי אלו הפסקות, מתקופת המקרא ועד המאה ה-21 לאחר כיבוש חברון במלחמת ששת הימים, חודש היישוב היהודי בעיר כהתנחלות עצמאית ונפרדת.
מתוך: משפחתי בארץ 200 שנים
חברון
חברון היא אחת הערים העתיקות במזרח התיכון ומהערים העתיקות בעולם המאוכלסות באופן כמעט רצוף מאז העת העתיקה. היא עיר פלסטינית במרכז הר חברון שבהרי יהודה, כ-35 ק"מ דרומית לירושלים.
מתוך: ילדה במלחמה – רבקה מור
חברותא
לימוד בחַבְרוּתָא הוא שיטת לימוד הנפוצה היום בתרבות הישיבתית- יהודית שבה זוג-לומדים קורא יחד את הטקסט ודן בו. שיטת לימוד זו מקובלת בלימוד תורה, ובמיוחד בלימוד תלמוד. כמו כן, חברותא היא כינויו של כל אחד מזוג הלומדים; בן הזוג האחד הוא חברותא של בן זוגו. (ויקיפדיה)
מתוך: חמשת הניסים של יוסף
חברותא
המילה חברותא מגיעה מן הארמית ופירושה חברות. לימוד בחברותא הוא שיטת לימוד הנפוצה בתרבות הישיבות, שבה זוג לומדים קורא יחד את הטקסט ודן בו.
מתוך: ילדות במושב עין עירון
חברותא
לימוד בחַבְרוּתָא הוא שיטת לימוד הנפוצה היום בתרבות הישיבתית- יהודית שבה זוג-לומדים קורא יחד את הטקסט ודן בו. שיטת לימוד זו מקובלת בלימוד תורה, ובמיוחד בלימוד תלמוד. כמו כן חברותא היא כינויו של כל אחד מזוג הלומדים; בן הזוג האחד הוא חברותא של בן זוגו. הלימוד בחברותא מתבסס על אינטראקציות רצופות בין שני הלומדים, ובכך ייחודה לעומת לימוד עצמי או לימוד פרונטאלי בכתה. (ויקיפדיה)
מתוך: משיקגו לארץ ישראל
חברים לעט
חברים לעט הם אנשים שהקשר ביניהם הוא בכתיבה זה לזה. חבר לעט הוא חבר שאין לך קשר פיזי אתו, אינך מכיר אותו מהיום-יום אלא רק בהתכתבות אתו. היתרון בהתכתבות עם מישהו שאינכם מכירים מחיי היום-יום שלכם, הוא שניתן להתייעץ ולכתוב לו או לה דברים אישיים, שלעולם לא הייתם מספרים למישהו קרוב או מוכר.
מתוך: סיפורה של סבתא אסתר
חברת "אגד"
"אגד" היא אגודה שיתופית קואופרטיב המפעילה תחבורה ציבורית בישראל, בייחוד אוטובוסים. אגד היא מפעילת התחבורה הציבורית הגדולה בישראל, ואחת מחברות התחבורה הציבורית הגדולות בעולם‏. בישראל היא מספקת כ-55% מכלל שירותי התחבורה הציבורית במדינה.
מתוך: טיפש זה רק ענף של עץ
חברת "לסיכו"
לסיכו בע"מ וחברות הבת שלה מתמחות בפרויקטים של תשתיות מתוחכמות. הקבוצה עוסקת בתחומי הייזום, התכנון, המימון, ההקמה והתחזוקה של פרויקטים בתחומי האנרגיה, איכות הסביבה, מסילות רכבת, תחזוקת מערכות זורמות רחבות היקף צנרת והתקנות בתעשיות מיקרו-אלקטרוניקה, פרמצבטיקה ומזון. חטיבת האנרגיה של לסיכו מבצעת פרויקטים מורכבים בתחום הגז הטבעי כולל הקמה עבור נתג"ז של קווי גז ומתקנים להפחתת לחץ ומדידה של מערכות לחץ גבוה
מתוך: סבתא אתי מנהלת משאבי אנוש בחברת לסיקו