מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

תקופת הצנע
מדיניות הצנע הכלכלית הונהגה בישראל בין השנים 1949-1959. מטרת המדיניות הכלכלית הייתה לחסוך בתקציב המדינה. זה בא לידי ביטוי בעיקר בהגבלת רכישה של מוצרי מזון בסיסיים.
מתוך: הילדות המרתקת של סבתא רוחה
תקופת הצנע
תקופה בה הגבילו את כמות המזון שהיה מותר לקנות
מתוך: סבא יואל
תקופת הצנע
בין השנים 1949-1959 כדי לייצב את המצב הכלכלי של המדינה החדשה, הונהגו הקצבות מזון והקצבות פריטים שונים על התושבים.
מתוך: השכונה ב"סוף העולם"
תקופת הצנע
מדיניות הקיצוב - בין השנים 1949-1959. חיסכון בכל התחומים. כל אזרח קיבל מוצרי מזון (בעזרת פנקס תלושים מיוחדים) מהמכולת השכונתית.
מתוך: חלוציות, ציונות והתנדבות
תקופת הצנע
צנע- לחיות בצניעות: בשנות החמישים נאלצו תושבי הארץ להסתפק במועט
מתוך: לחלום ולהגשים
תקופת הצנע
: בין השנים 1949-1959 נוצרה מדיניות כלכלית שהנהיגה המדינה שנקראה "תקופת הצנע". בתקופה זו הגבילה המדינה את הרכישה של מזון ומוצרי צריכה, כך שכל אזרח יכול היה לקנות כמות מוגבלת של מוצרים. את המוצרים הוא יכול היה לקנות מחנות ספציפית בו הוא ומשפחתו היו רשומים. הקניות היו מתבצעות באמצעות פנקס אישי ובו תלושים שכל אזרח קיבל מהמדינה. עם הפנקס היו נגשים למכולת בה רשומים מוסרים את התלושים וקונים את המוצרים המופיעים בפנקס. הקצבה לא הייתה זהה לכולם. הייתה קצבה לילדים, למבוגרים, ולנשים בהריון. לפי התלושים בפנקס קנו ביצים חמאה וכד'. סבתי נולדה בתקופת הצנע אשר נמשכה עד שהייתה בת 5.
מתוך: סיפורו של סבתא דליה
תקופת הצנע
לאחר קום המדינה היה מחסור במזון ולכן הקציבו כמות אוכל לקניה על פי מספר הנפשות במשפחה, כל משפחה קיבלה פנקס תלושים.
מתוך: בכוח השמחה ננצח
תקופת הצנע
מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ.
מתוך: סיפורה של ורדה פרבדה
תקופת הצנע
כבר במהלך מלחמת העצמאות, באביב של שנת 1949, החליטה ממשלת ישראל בראשות דוד בן-גוריון להחיל משטר של צנע. עיקרו, בשלב הראשון, היה קיצוב במוצרי המזון ובמצרכים בסיסיים, ולאחר מכן גם קיצוב במוצרי הלבשה והנעלה.
מתוך: חלום שהתגשם – סיפור העלייה של משפחת עלימה
תקופת הצנע
מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע (ביטוי הבא לתאר תקופת צמצום במזון).
מתוך: זכרונות מבית קנדאבי
תקופת הצנע
תקופת צנע- מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. בתקופה זאת הוגבלה הרכישה של מזון ומוצרי צריכה. כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה.
מתוך: מזלצבורג לירושלים
תקופת הצנע
הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959 מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ.
מתוך: הילדות של העבר
תקופת הצנע
מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. בתחום המזון כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה. מתוך: ויקיפדיה
מתוך: ילדותי עם הקמת מדינת ישראל
תקופת הצנע
בתקופת הצנע היה מחסור במזון והיינו קונים מזון רק באמצעות תלושים שסופקו לנו על ידי הממשלה לפי גודל המשפחה.
מתוך: זכרונות סבא בנצי
תקופת הצנע
צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים. מדיניות צנע לרוב מאומצת על ידי ממשלות כדי לצמצם את הגירעון,
מתוך: מסע בעקבות העבר
תקופת הצנע
מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע (ביטוי הבא לתאר תקופת צמצום במזון.
מתוך: סיפורה של סבתי רחל נחום
תקופת הצנע
מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי "תקופת הצנע" (ביטוי המתאר תקופת צמצום בתחום המזון). כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה. (ויקיפדיה)
מתוך: משנות החמישים ועד היום
תקופת הצנע
מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ.
מתוך: תניה ינאי החיים בצל המלחמות