מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

סעודת יתרו
סעודת יתרו היא סעודה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו. סעודת יתרו היא אחד המנהגים הפופולריים במורשת היהודית התוניסאית. בסעודת יתרו ניתן למצוא כלים קטנים המכילים את המאכלים הרבים שממלאים את השולחן. "סעודת יתרו" נקראת גם "חג הבנים", לכן, היות שמדובר בחג לילדים הסעודה מוגשת כסעודת ילדים בכלים קטנים. (ויקיפדיה)
מתוך: החלום על ארץ הקודש – פנינה מימון
סעודת יתרו
סעודת יתרו היא סעודה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו.
מתוך: חיים של אושר וחינוך יהודי
סעודת יתרו
סעודת יתרו היא ארוחה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו. מתוך ויקיפדיה
מתוך: שורשים של סבתא יפה
סעודת יתרו
סעודה הנערכת ביום חמישי בשבוע בו קוראים בשבת את פרשת יתרו, בפרשה זו בתורה מסופר על מתן תורה בהר סיני וקבלת עשרת הדיברות. עורכים סעודה גדולה . בסעודה זו השתמשו בכלים זעירים כגון צלחות, כוסות, סכו"ם וכו', שמותאמים במיוחד לילדים. המנה העיקרית בסעודה הייתה של יונים ממולאות. היו שוחטים יונים כמספר הבנים במשפחה. בסוף הסעודה היו מגישים לילדים ממתקים וכמה מיני עוגות זעירות הנאכלות בפורים. המקור למנהג הזה הוא בכבוד שנותנים לילדים שלומדים ב"כותאב" -ב"חיידר" שהגיעו לשלב "הפרשה", זהו השלב השלישי בלימודיהם, השלב בו הם יודעים לקרוא בפעם הראשונה את עשרת הדברות.
מתוך: מנהגים ומסורת מדור לדור
סעודת יתרו
סעודה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו.
מתוך: ילדות במעברה
סעודת יתרו
סעודת יתרו סעודת יתרו היא סעודה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא מספרת על חגים ומסורת
סעודת יתרו
סעודת יתרו היא סעודה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי תוניסיה ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו.
מתוך: סיפורו של סבא צמח ישי
סעודת יתרו
היא ארוחה מיוחדת שנערכת על פי מסורת יהודי טוניס, ביום חמישי שלפני השבת בה קוראים את פרשת יתרו. סעודת יתרו זה אחד המנהגים הפופולאריים במורשת היהודית הטוניסאית. סעודת יתרו נקראת גם "חג הבנים" ולכן הסעודה מוגשת בכלים קטנים.
מתוך: ממקימי העיר אשדוד
סעודת יתרו-
סעודה המתקיימת ביום חמישי של ערב שבת פרשת יתרו. סעודה זו נקראת גם: " חג הבנים" , מאחר שפרצה מגפה במאה ה19, שפגעה בבנים הזכרים, ונפסקה ביום חמישי של פרשת יתרו. סעודת יתרו היא אחד המנהגים הפופולריים במורשת יהדות טוניסיה, בסעודת יתרו ניתן למצוא כלים קטנים, המכילים את המאכלים הרבים שממלאים את השולחן. בדומה לסעודת מצווה, הסועדים שרים פיוטים ,לומדים מכתבי קודש ואומרים דברי תורה, כדי לזכות את בעל הסעודה ובני ביתו.
מתוך: סיפור חייה של סבתא קולט בלאיש
ספֿקס
ספֿקס (בערבית: صفاقس) היא העיר השנייה בגודלה בתוניסיה ובירת המחוז הקרוי על שמה במזרח המדינה. העיר, שנוסדה בשנת 849 על חורבות היישובים הרומיים טאפארארה וטאיאנא, שוכנת על שפת מפרץ גאבס שבים התיכון כ־235 ק"מ דרום־מזרחית לבירה תוניס. יש בה את אחד הנמלים החשובים במדינה ומפעל תעשייתי לעיבוד פוספט. (ויקיפדיה)
מתוך: מרדכי אלוש – ילד ציוני בעל רצון
ספאקס
ספקס היא עיר בתוניסיה, השנייה בגודלה, הממוקמת כ⁻270 ק"מ דרומית מזרחית לתוניס. העיר, שנוסדה בשנת 849 על חורבות היישובים הרומיים טאפארארה וטאיאנא, היא גם עיר הבירה של מחוז ספקס, וגם עיר נמל ים⁻תיכונית השוכנת במפרץ גבס. אוכלוסיית העיר מונה 340,000 תושבים , ויש בה מפעל תעשייתי לעיבוד פוספט. העיר נחשבת לעיר השנייה בגודלה, כיוון שרק בתוניס יש יותר תושבים. (ויקיפדיה)
מתוך: המסע של סבתא ז'וזיאן זורה דדוש לישראל
ספאקס
עיר בתוניסיה, השנייה בגודלה, הממוקמת כ-270 ק"מ דרומית מזרחית לתוניס. העיר, שנוסדה בשנת 849 על חורבות היישובים הרומיים טאפארארה וטאיאנא, היא גם עיר הבירה של מחוז ספקס, וגם עיר נמל ים-תיכונית השוכנת במפרץ גבס. (מתוך אתר ויקיפדיה)
מתוך: האחווה המשפחתית
ספגת המוח - "הפרה המשוגעת"
ספגת המוח של הבקר (או מחלת הפרה המשוגעת; באנגלית: Bovine Spongiform Encephalopathy, ובראשי תיבות: BSE) היא מחלת בקר, שכאשר היא מועברת לאדם היא גורמת למחלת קרויצפלד-יעקב (CJD).
מתוך: עלייתה של סבתא לאה ממצרים
ספדיציונר (אקספדיציונר)
אדם המתעסק ביבוא ויצוא (שילוח בינלאומי של מטענים וסחורות)
מתוך: בית מלא במוזיקה
ספוטניק 1
ספוטניק 1 (ברוסית: 1 Спутник, בתרגום לעברית: לוויין 1) היה הלוויין המלאכותי הראשון ששוגר על ידי האדם לחלל. הלוויין שוגר על ידי ברית המועצות במסגרת תוכנית ספוטניק, והיווה את הגורם למשבר ספוטניק - שהאיץ במידה ניכרת את תוכנית החלל האמריקאית ולפיכך גם את המירוץ לחלל בין ארצות הברית וברית המועצות. ספוטניק שוגר ב־4 באוקטובר 1957 מבסיס קוסמודרום בייקונור שבקזחסטן בדרומה של ברית המועצות. משדר הלוויין פעל כשבועיים, עד שהסוללות שהיו בתוכו דעכו. הטיסה בכללותה נמשכה כ־3 חודשים. (ויקיפדיה)
מתוך: הבריחה מהנאצים – סבא רבא מיכאל שפירא