מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

צנע
תקופה בה לא היה אוכל בשפע והמדינה הקציבה תלושים לכל משפחה
מתוך: העלייה ממרוקו
צנע
הקצבת אוכל לתושבים לפני קום המדינה (תלושי אוכל).
מתוך: חלום שהתגשם
צנע
צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים. מדיניות צנע לרוב מאומצת על ידי ממשלות כדי לצמצם את הגירעון, יחד עם מדיניות העלאת מיסים שנועדו לחזק את כושר הפרעון הפיסקלי לנושים בטווח הארוך.(ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור של סבתא שרה דבוש
צנע
מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ. מדיניות זו באה לידי ביטוי בשתי דרכים מרכזיות: הכוונת אשראי והשקעות, אך בעיקר הגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה. בתחום המזון כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה. הוטלו הגבלות על כספים שניתן להוציא מהארץ. אזרח ישראלי שיצא לחו"ל באותה תקופה יכול לשאת עמו רק סכום קטן של מטבע חוץ. בהמשך עלו אף הצעות להרחבת המדיניות באמצעות ייצור רהיטים "עממיים" במחיר זול ועוד כהנה וכהנה הצעות.
מתוך: תל אביב של שנות ה-60 המוקדמות
צנע
מִשטָר של סיפּוּק מִצרָכים הֶכרֵחיים בִּלבַד בתקוּפה של מַשבֵּר כּלכּלי וכד': בתקופת הצנע הבשר ניתן בקיצוב.
מתוך: סיפורו של איש המטוסים
צנע
תקופה של שנות החמישים בארץ כשהכלכלה הייתה מאד דחוקה ואת המזון חילקו בעזרת בולים לכל משפחה לפי מספר הנפשות.
מתוך: עלייה של מרים שוורץ
צנע
מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ. מדיניות זו באה לידי ביטוי בשתי דרכים מרכזיות: הכוונת אשראי והשקעות, אך בעיקר הגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה. (ויקיפידה)
מתוך: סיפורו של סבא שמעון בארי
צנע
צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים. מדיניות צנע לרוב מאומצת על ידי ממשלות כדי לצמצם את הגירעון, יחד עם מדיניות העלאת מסים שנועדו לחזק את כושר הפרעון הפיסקלי לנושים בטווח הארוך.
מתוך: להיות עשיר ומאושר בתקופה של צנע ופשטות
צנע
מדיניות של הקטנת גרעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים.
מתוך: נולדתי בבית המעצר בעתלית