מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

פיילה
גִּיגִית (המכונה גם פַּיְלָה) היא קערה גדולה, בעלת תחתית שטוחה ושתי ידיות מצדדיה להרמה ולתליה, עשויה מעץ, פח מגולוון או פלסטיק. בשנים עברו הייתה הגיגית כלי הכרחי בכל משק בית, להשריית כבסים, לכביסה, לרחיצת ילדים ולשימושים אחרים, לפי הצורך, ובכל גזוזטרת מטבח הייתה תלויה גיגית פח על וו ברזל.
מתוך: זכרונות ילדות
פיילה
האופן בו התרחצו בשנות הילדות. קערה גדולה ושטוחה עם שתי ידיות מצדיה להרמה ולתלייה; גיגית.
מתוך: הוא הלך בדרכו
פיילה
גִּיגִית שהיא קערה גדולה, בעלת תחתית שטוחה ושתי ידיות מצדדיה להרמה ולתליה, עשויה מעץ, פח מגולוון או פלסטיק. בשנים עברו הייתה הגיגית כלי הכרחי בכל משק בית, להשריית כבסים, לכביסה, לרחיצת ילדים ולשימושים אחרים, לפי הצורך, ובכל גזוזטרת מטבח הייתה תלויה גיגית פח על וו ברזל.
מתוך: העגיל באוזן והעולה המיליון
פיינשמייקר
ביידיש מישהו אנין טעם. או מישהו שיודע לזהות טעמים עדינים ומיוחדים.
מתוך: אבא מספר על סבא צבי
פייס - פאס
פֶאסְ היא העיר השנייה בגודלה במרוקו, אחרי קזבלנקה. בפאס חיים כ-2 מיליון תושבים. מיקומה הגאוגרפי של פאס הוא במרכז מרוקו, מה שהולם את שליטתה בעמדות הכוח במדינה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור על תעוזה עלייה …ותפירה
פייפר
מטוס קל שיוצר בין 1937 ו-1947 על ידי פייפר איירקראפט. במטוס הפייפר הראשוני שני מושבים הממוקמים אחד מאחורי השני. הוא שימש כמטוס אימון והיה לאחד הנפוצים והמפורסמים ביותר מאז ומעולם. המטוס הותאם גם למשימות רבות נוספות כחילוץ טייסים, תצפית ארטילרית, פינוי נפגעים וכיוצא בזה. (ויקיפדיה)
מתוך: קבוצה במדבר בלילה גשום וקר
פייר קרדן
פייר קרדן נולד כפייטרו קרדן (pietro cardin) ב-7 ביולי 1922) הוא מעצב אופנה צרפתי יליד איטליה. קרדן ידוע בשל סגנונו האוונגרדי והעיצובים בהשראת עידן החלל (space age). הוא מעדיף צורות ומוטיבים גאומטריים, לעתים בניגוד למבנה גוף האישה. הוא קידם את אופנת היוניסקס, לעתים באופן ניסיוני ולאו דווקא פרקטי. נודע גם בשל "שמלת הבועות" אותה הציג ב-1954. פייר קרדן התמנה לשגריר של רצון טוב של אונסק"ו ב-1991‏‏. ב-16 באוקטובר 2009 התמנה לשגריר של רצון טוב של ארגון המזון והחקלאות (fao).
מתוך: יציאת מצרים של סבתא סלין
פיירסייד
תנור נפט בשנות ה60, נקרא גם תנור פרידמן. תנורי החימום הללו היו מותג ישראלי שנפוץ כמעט בכל בית בישראל בשנות ה-60 וה-70. גוף החימום של התנור היה פתילה שבערה מאספקה של נפט במכל קבוע, ונתונה בתוך גליל קטן מכוסה בכיפת רשת מתכתית, שהתלהטה מחום הבעירה. לוח מתכת קעור ומבריק שימש רפלקטור לאש והפיץ את החום בחדר. תנור פרידמן הונצח ב"שיר הפטנטים" המפורסם של חיים חפר משנות ה-60 כאחת ההמצאות הישראליות המייחדות את הארץ. (ויקיפדיה)
מתוך: חוויות ילדות מהקיבוץ