מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

עיר מעורבת
כינוי לעיר בה יושבות לפחות שתי קבוצות אתניות, לשוניות או דתיות נבדלות.
מתוך: הילדות שהפכה לצבא
עיר נמל
עיר נמל היא עיר מתמחה שבה יש או היה נמל. לנמל השפעה רבה על כלכלתה ועל אופייה של העיר שבה הוא שוכן, ולרוב קשורה התפתחות העיר קשר ישיר עם הנמל.
מתוך: הפלגה בחופשת הקיץ – מרי מלכי
עיר נמל
עיר נמל היא עיר שבה יש או היה נמל, לנמל השפעה רבה על כלכלתה ועל אופייה של העיר שבה הוא שוכן, ולרוב קשורה התפתחות העיר לקשר ישיר עם הנמל. עיר נמל בעיקר מיועדת להעברת סחורות ממקומות מרוחקים מעבר לים דרך הספינות בנמלים. עיר נמל היא עיר שבה יש או היה נמל, לנמל השפעה רבה על כלכלתה ועל אופייה של העיר שבה הוא שוכן, ולרוב קשורה התפתחות העיר לקשר ישיר עם הנמל. עיר נמל בעיקר מיועדת להעברת סחורות ממקומות מרוחקים מעבר לים דרך הספינות בנמלים.
מתוך: הלימודים והשפעתם על חיי סבי ראובן קמיניץ
עיר קוסמופוליטית
קוסמופוליטיות, היא תפיסה המבקשת לראות את האנושות כיחידה אורגנית אחת, ומקדשת את הנאמנות למין האנושי כולו, על-פני החלוקה ללאומים. כמו כן ניתן להתייחס לקוסמופליטיות בתור זהות גלובלית החוצה תרבויות ומדינות והמאגדת בתוכה אלמנטים תרבותיים ממקומות שונים בעולם. באופן רחב יותר תרבות קוסמופוליטית היא כזאת הלוקחת השפעה ומקיימת קשרים עם תרבויות רבות ורחוקות, והיא מאפיינת לרוב ערים גדולות, ואליטות כלכליות ואינטלקטואליות (ויקיפדיה)
מתוך: הבחירה הנכונה של סבא יהודה
עיר שיראז
היא עיר בדרום-מערב איראן, שממוקמת למרגלות הרי הזגרוס. היא אחת הערים הגדולות באיראן. בשנת 2009 מנתה אוכלוסיית העיר 1,455,073 תושבים. העיר מוזכרת בלוחות חמר מעילם, שמתוארכים לשנת 2000 לפנה"ס בקירוב, ונמצאו ביוני 1970 בעת חפירות בפינה הדרום מערבית של העיר. הלוחות, שנכתבו בעילמית מזכירות עיר בשם "טיראזיס". שם זה הפך בפרסית עתיקה ל/širājiš/. לאורך ההיסטוריה הייתה העיר מרכז מסחרי אזורי, והיא שימשה מספר פעמים כבירה ראשית או כבירה מחוזית. בשנים 1781-1750, בתקופת שושלת זאנד, היא שימשה כבירתה של פרס. כלכלתה של העיר נשענת על גידולי גפן, פירות הדר, כותנה ואורז בסביבתה. העיר מפורסמת בזכות הגנים המרובים (למשל גן אראם) ובזכות עצי הפרי הפזורים בה. כן היא נחשבת כ"עיר המשוררים, היין והפרחים".
מתוך: החיים הטובים בפרס…
עיראק
מדינה במזרח התיכון בדרום מערב אסיה. בצפון היא גובלת עם טורקיה, במערב בסוריה ובירדן, בדרום בערב הסעודית ובכווית, ובמזרח היא גובלת עם איראן. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייו המרתק של סבא שלי נעים שמש
עיראק
יהדות עיראק, הנקראת גם 'יהדות בבל', היא אחת מהקהילות היהודיות העתיקות והמשפיעות ביותר. הקהילה היהודית בבבל העתיקה הייתה הראשונה לפתח חיים קהילתיים אוטונומיים ורבי היקף על אדמת נכר, ובשעתו הייתה המרכז היהודי הגדול והחשוב ביותר בגולה. קהילת בבל כונתה בתקופות מסוימות "הגולה" בה' הידיעה, והעומדים בראשה כונו "ראשי הגולה" (בארמית ריש גלותא). (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא טובה מספרת על חייה ועל עלייתה לישראל
עיראק
היא מדינה במזרח התיכון בדרום מערב אסיה. בצפון היא גובלת עם טורקיה, במערב בסוריה ובירדן, בדרום בערב הסעודית ובכווית, ובמזרח היא גובלת עם איראן. חיים בה מעל 31 מיליון בני אדם, רובם המכריע ערבים. 97% מתושבי המדינה מוסלמים, מהם כ-65% שיעים ו-35% סונים. בצפון-מזרח המדינה מתקיימת אוטונומיה כורדית, המכונה כורדיסטן העיראקית, ואילו בצפון-מערב המדינה ובמערבה שולטים למעשה מאמצע 2014 מורדים סונים קיצוניים מארגון המדינה האסלאמית, החותרים אף להשתלטות על הבירה בגדאד.
מתוך: החיפוש אחר המשפחה
עיראק
רפובליקת עיראק (בערבית: جُمْهُورِيَّة ٱلْعِرَاق) היא מדינה במזרח התיכון בדרום מערב אסיה. בצפון היא גובלת עם טורקיה, במערב בסוריה ובירדן, בדרום בערב הסעודית ובכווית, ובמזרח היא גובלת עם איראן. חיים בה מעל 41 מיליון בני אדם, רובם המכריע ערבים. 97% מתושבי המדינה מוסלמים, מהם כ-65% שיעים ו-35% סונים. בצפון-מזרח המדינה מתקיימת אוטונומיה כורדית, המכונה כורדיסטן העיראקית. השפות הרשמיות בעיראק הן ערבית וכורדית. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא משה צנדוק עלה לישראל מעיראק
עיראק
רפובליקת עיראק (בערבית: جُمْهُورِيَّة ٱلْعِرَاق) היא מדינה במזרח התיכון בדרום מערב אסיה. בצפון היא גובלת עם טורקיה, במערב בסוריה ובירדן, בדרום בערב הסעודית ובכווית, ובמזרח היא גובלת עם איראן. חיים בה מעל 41 מיליון בני אדם, רובם המכריע ערבים. 97% מתושבי עיראק הם מוסלמים, מהם כ-65% שיעים ו-35% סונים. בצפון-מזרח המדינה מתקיימת אוטונומיה כורדית, המכונה כורדיסטן העיראקית. השפות הרשמיות בעיראק הן ערבית וכורדית. (ויקיפדיה)
מתוך: עלייתה של סבתא מדלן קאשי (בן עטר) מעיראק