הילדות שהפכה לצבא

סבתא פולי בילדותה
סבתא פולי ונכדותיה
סיפור הילדות שלי

קוראים לי פולי, נולדתי במרוקו בשנת 1952 בעיר מקנס. אנחנו ארבע אחיות, אני הגדולה מבניהן.

משפחתי יחד עם סבא וסבתא שלי, עלינו לארץ בשנת 1956 בהיותי בת ארבע. הגענו ישר לחיפה. גרנו ברחוב אלנבי ושם עברה עלי ילדות מאוד מאושרת במסלול הרגיל. הייתי בגן לאחר מכן למדתי בבית ספר יסודי ותיכון. חיינו בחיפה שהיא בעצם עיר מעורבת. ערבים, יהודים ונוצרים גרים יחד. לשמחתי חיינו בהרמוניה מושלמת והיינו החברים הכי טובים אחד של השני.

סבתא פולי כילדה

תמונה 1

בגיל 18 אחרי התיכון התגייסתי לצבא. שירתי בשירון בחטיבת 679 של אביגדור קהלני. מאוד נהניתי מהשרות שהיה לי. זה נחשב כשירות קרבי, לא הייתי הרבה בבית. בדיוק כשהשתחררתי התחילה מלחת יום הכיפורים. קראו לי למילואים בהם הייתי כחצי שנה בתפקיד של סמלת מבצעים.

המלחמה הייתה ברמת הגולן. זאת מלחמה קשה כי לא היינו מוכנים. המלחמה החלה בתאריך 6 באוקטובר 1973. מדינות ערב תקפו אותנו כשלא היינו מוכנים, בכניסת יום כיפור. המלחמה הייתה מאוד קשה ולצערי איבדתי חברים רבים שלי במלחמה הזאת. היא הסתיימה בתאריך 24 באוקטובר.

הזוית האישית

סבתא פולי: "התכנית הייתה לי מאוד חוייתית ונעימה. הקשר שלי ושל נכדתי רוני התחזק, הכרתי אנשים בני גילי מאוד נחמדים. הייתה חוויה מאוד טובה ומרשימה. תודה רבה להילה פלדמן ולכל מי שעשה את התכנית הזאת, זה תרם לנו מאוד לקשר בנינו."

הנכדה רוני: "לי היה מאוד כיף במפגשים. זה היה חוויתי ומהנה להיות עם סבתא שלי ולהכיר את כל הסבתות של חברות שלי."

עיר מעורבת
כינוי לעיר בה יושבות לפחות שתי קבוצות אתניות, לשוניות או דתיות נבדלות.