מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

סיקורטטה
סקוריטטה הוא הכינוי המקובל של "מחלקת ביטחון המדינה" ברומניה, בתקופת השלטון הקומוניסטי במדינה. ארגון דומה התקיים לפני מלחמת העולם השנייה וכינויו היה "סיגורנצה". הסקוריטטה הוקם ב-30 באוגוסט 1948 בצו 221 של נשיאות האספה הלאומית הגדולה של הרפובליקה העממית הרומנית. (ויקיפדיה)
מתוך: הפסל המיוחד
סיקטיבקר
סיקטיבקר (ברוסית ובקומית: Сыктывкар, בתרגום: העיר על נהר הסיסולה) היא עיר ברוסיה בצפון-מזרח של החלק האירופאי, בירת רפובליקת קומי. אוכלוסיית העיר מונה 245,313 תושבים (לפי מפקד 2016). העיר משמשת מרכז לתעשיית נפט וכן תעשיית היער ועצים לכל סוגיה. בעיר נמצאות 2 אוניברסיטאות מקומיות ושלוחות של אוניברסיטאות מוסקבה וסנקט פטרבורג. (ויקיפדיה)
מתוך: מעגל חיים
סיקים
קבוצה דתית שמקורה בהודו, אשר משלבת בין האמונה ההינדית לאמונה המוסלמית. הסיקים נחשבים לאנשים ישרים, נועזים וחזקים. כחלק מאמונתם, הבנים לא מסתפרים אף פעם, והם אוספים את שערם בטורבנים ענקיים עשויים מבדים צבעוניים. ויקיפדיה
מתוך: ההרפתקה בחולות
סיקסטיז
שנות ה-60 של המאה ה20, העשור השביעי של המאה ה-20. בזירה הבינלאומית חלה הסלמה ניכרת במלחמה הקרה בין ארצות הברית לברית המועצות, אשר כמעט והגיעה לשואה גרעינית בשנת 1962. (ויקיפדיה)
מתוך: זכרונות ילדות
סיר פלא
סיר פלא הוא המצאה ישראלית של סיר לאפייה על גבי פתילייה וסוגי כיריים אחרים, ששימש בישראל של תקופת היישוב ועד שנות ה⁻70 של המאה ה⁻20, במטבחים שלא היו מצוידים בתנורי אפייה. בין המשתמשים בו היו שכינוהו בשמו הגרמני: "וונדרטופ" . סיר הפלא שימש בעיקר לאפיית עוגות, אשר עקב צורתו נאפו כטבעת חלולה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור של סבתא מנוחה
סיר פלא
כּלי לַאפִייַת עוּגות על אֵש פּתוּחה
מתוך: המסע שלי
סיר פלא
סיר פלא הוא המצאה ישראלית של כלי לאפייה על גבי פתילייה וסוגי כיריים אחרים, ששימש בישראל של תקופת היישוב ועד שנות ה-70 של המאה ה-20, במטבחים שטרם היו מצוידים בתנורי אפייה. בין המשתמשים בו היו שכינוהו בשמו הגרמני: "וונדרטופ" (Wundertopf). סיר הפלא שימש בעיקר לאפיית עוגות, אשר עקב צורתו נאפו כטבעת חלולה. (ויקיפדיה)
מתוך: הילדות שלי – גבריאל פייגנבאום
סיר פלא
. סיר פלא הוא המצאה ישראלית של סיר לאפייה על גבי פתילייה וסוגי כיריים אחרים, ששימש בישראל של תקופת היישוב ועד שנות ה-70 של המאה ה-20, במטבחים שטרם היו מצוידים בתנורי אפייה. (ויקיפדיה)
מתוך: החיים היפים שלי