מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

חלסה
אל-ח'אלצה -היה כפר ערבי גדול באצבע הגליל שתושביו נמלטו ממנו במהלך מלחמת העצמאות. הוא נקרא חלסה ועל אדמותיו יושבת היום העיר קריית שמונה. (ויקיפדיה)
מתוך: סרט הודי
חלסה - מעברת קריית שמונה
על חורבותיה על העיירה הערבית "חלסה", ששכנה למרגלות תל-חי בצפון עמק החולה (ממנה יצאו רוצחי טרומפלדור וחבריו ונינטשה במלחמת העצמאות) – קמה המעברה הצפונית ביותר בארץ ולימים גם הגדולה שבהן. ביולי 1949 הגיעו אליה העולים הראשונים, יוצאי תימן, ו"חלסה" היתה ל"קריית יוסף" ( ע"ש יוסף טרומפלדור" ). לאחר מכן הוסב שמה לקריית שמונה היא קריית שמונה - לזכרם של הנופלים על הגנת תל-חי.
מתוך: סיפור העליה של סבתי שושנה פרץ
חלסה - קריית שמונה
כאשר תוכננה הקליטה של העולים בחלסה נקרא המקום, "עיר גנים", עם הגעתם של העולים הראשונים למקום שונה שם המקום, מהשם שהיה שגור בפי הקיבוצים "מעברת חלסה" ומהשם שליווה את התוכנית "עיר גנים" ל"קריית יוסף" להנצחת זכרו של יוסף טרומפלדור. באמצע שנת 1950 נענתה המועצה האזורית גליל עליון להצעת הקרן הקיימת לישראל ואישרה את השם החדש שניתן לישוב על ידי ועדת השמות, "קריית שמונה". (אתר קריית שמונה)
מתוך: דגים לשבת
חלף עם הרוח (סרט)
חלף עם הרוח (באנגלית: Gone with the Wind) הוא סרט קולנוע אמריקני משנת 1939, המבוסס על רומן באותו שם מאת מרגרט מיטשל. הסרט בוים על ידי ויקטור פלמינג, ומככבים בו קלארק גייבל וויוויאן לי. הסרט נחשב על ידי רבים לאחד הסרטים האהובים והטובים ביותר אי פעם. (ויקיפדיה)
מתוך: זו ילדותי היפה
חמ"ה
חבורת מזכי הרבים - הינו ארגון חב"די הפועל בקרב יהודי ברית המועצות לשעבר. הארגון פועל במדינות חבר העמים, ארץ הקודש וארצות הברית והוא מפעיל גם את ארגון אחדות ישראל בהפצת המעיינות.
מתוך: מיהדות בסתר ליהדות בגלוי ובגאון
חמאם
חמאם (ערבית حمّام), או בית מרחץ טורקי, הוא בית מרחץ לח המקובל ברחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה. האירופאים למדו אודות החמאם באמצעות מגעיהם עם האימפריה העות'מאנית, ועל כן הוא סווג כ"טורקי" (בטורקית ובערבית החמאם אינו מוגדר כ"טורקי"). בהתייחס לבתי המרחץ באל-אנדלוס מקובל גם המינוח "בית מרחץ מורי", ובעברית ישראלית מדוברת מכונה החמאם לעיתים בכינוי (המכיל סתירה פנימית) "סאונה לחה". (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של שולמית איבגי
חמאם
חמאם, או בית מרחץ טורקי, הוא בית מרחץ לח המקובל ברחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה. האירופאים למדו אודות החמאם באמצעות מגעיהם עם האימפריה העות'מאנית, ועל כן הוא סווג כ"טורקי" (בטורקית ובערבית החמאם אינו מוגדר כ"טורקי"). (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותה של סילבי במרוקו
חמאם
חמאם, או בית מרחץ טורקי, הוא בית מרחץ לח המקובל ברחבי המזרח התיכון וצפון אפריקה. האירופאים למדו אודות החמאם באמצעות מגעיהם עם האימפריה העות'מאנית, ועל כן הוא סווג כ"טורקי". בהתייחס לבתי המרחץ באל-אנדלוס מקובל גם המינוח "בית מרחץ מורי", ובעברית ישראלית מדוברת מכונה החמאם לעיתים בכינוי "סאונה לחה". (ויקיפדיה)
מתוך: בין שתי תקופות