מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

גרעין רעים
גרעין רעים - גרעין מתנדבים במסגרת "שנת שירות" של תנועת הצופים. הגרעין הוותיק והגדול ביותר מונה כיום כ-150 ש"שינים מדי שנה. חברי הגרעין מנסים לקדם: שוויון הזדמנויות בחינוך, מפגש משמעותי עם אנשים בקהילה, העצמת מנהיגות מקומית של ילדים ונוער והקמת מסגרות שימשיכו את הפעילות הצופית, מבלי שיהיה צורך בעתיד במתנדבים מבחוץ. חברי הגרעין גרים בקומונות, מקיימים חיי שיתוף ועצמאות, משתלבים בקהילה ומתנדבים בבתי הספר בשבטי הצופים ובמסגרות נוספות של החינוך הבלתי-פורמלי.
מתוך: מיומנה של מזכירת בית הספר
גרעין תנועה
התארגנות של קבוצות מקבילות מחלקים שונים בארץ ששרתו יחד בצבא והמשיכו להתיישבות
מתוך: חולצה כחולה והיא עולה
גרעיני נח"ל
גיוס חניכי תנועות נוער בנים ובנות לצבא, להקמת האחזויות התיישבות חקלאית, כאשר החיילים עוסקים בשני תחומים עיקריים, שמירה באזורי ספר, ופיתוח חקלאות. מירב ההיאחזויות אוזרחו בהמשך והפכו לקיבוצים או מושבים חקלאיים.
מתוך: עין חוסוב
גרעיני נח"ל
ראשי התיבות של נח"ל זה "נוער חלוצי לוחם" גרעין נח"ל- זאת קבוצה שיצאת יחד לצבא למטרה להקים קיבוץ חדש
מתוך: הסיפור של סבתא דרורית
גרפולוגיה
גרפולוגיה היא תורה פסאודו-מדעית הקושרת בין כתב ידו של אדם לבין אישיותו. ענף אחר, המזוהה בטעות עם גרפולוגיה, נקרא ניתוח מסמכים וחתימות. תחום זה בוחן זיוף מסמכים וחתימות תוך שימוש בשיטות מדעיות, כאשר העוסקים בו מוכרים כעדים מומחים בבית משפט. (ויקיפדיה)
מתוך: סולה
גרפיקה
גרפיקה היא שם כללי לכל עבודת עיצוב, עימוד וסידור של אלמנטים ויזואליים, לרוב דו ממדיים כמו עיתונים, ספרים ובכרזות פרסומת. כמו כן נכללים בתחום עריכה של תמונות קיימות (כגון ריטוש צילומים) ויצירת דימויים חדשים, כגון לוגואים לחברות. (ויקיפדיה).
מתוך: העלייה מפרס של סבא יעקב כרמי
גרץ
צבי (היינריך) הירש גְרֶץ היה מההיסטוריונים היהודים הבולטים ביותר במאה ה-19 ואיש מחשבת ישראל. נודע במיוחד בזכות חיבורו המונומנטלי "דברי ימי ישראל" והיה מזוהה עם האסכולה הפוזיטיבית-היסטורית, ממנה התפתחה היהדות הקונסרבטיבית. ויקיפדיה. על שמו בית הספר גרץ בתל אביב
מתוך: ילדותי הראשונה בארץ ישראל
גשר - קיבוץ
גֶּשֶׁר הוא קיבוץ השייך לתנועה הקיבוצית (תק"ם). מיקומו בעמק הירדן, מדרום לכנרת כ-10 ק"מ דרומית לצומת צמח, סמוך לכביש 90 (כביש הבקעה). הקיבוץ נקרא על שמו של גשר נהריים הסמוך לו. עברו בו מספר קבוצות מיישבות, בהם אנשי אשדות יעקב, עד שב־1939 הוקם כקיבוץ על ידי גרעין של הנוער העובד וגרעין של עליית נוער מגרמניה[1].
מתוך: תרומה למדע ולחינוך
גשר אלנבי
הוא גשר מעל נהר הירדן הנמצא כ-5 ק"מ מזרחית ליריחו, בגובה של 273 מטר מתחת לפני הים. הוא מקשר בין ישראל וירדן ומשמש כמעבר גבול בין יהודה ושומרון וישראל לירדן.
מתוך: ילדותי ברבת עמון
גשר אריק
גשר אריק הוא גשר המתוח על פני נהר הירדן בסמוך לחופה הצפוני של הכנרת. על פני הגשר עובר כביש 87, המוביל מן הגליל התחתון אל רמת הגולן. הגשר הנוכחי הוא גשר קבע מבטון, שנבנה בראשית שנות האלפיים במקומו של הגשר המקורי, שהיה גשר ביילי. הגשר המקורי הוקם בשנת 1972, עוד טרם סיום סלילת כביש 87. הוא ניצב עדיין בשלמותו (אך ללא שימוש) כ-30 מטרים מצפון לגשר הקבע. אורך הגשר המקורי היה 30 מטר ורחבו 4 מטרים. הגשר נקרא על שמו של סגן אריה (אריק) שמיר, קצין צנחנים של גדוד 202 שטבע בתאריך 12 באוגוסט 1970 בסמוך למקום הגשר בזמן אימוני צליחה. זמן קצר אחר כך ביקר במקום אלוף פיקוד צפון מוטה גור שהחליט לקרוא את הגשר על שמו. שלטים בשתי הכניסות לגשר מציינים כי הוא הוקם לזכרו.
מתוך: זיכרונות ממלחמת יום כיפור
גשר ביילי
גשר בֵּיילִי הוא גשר מוטות העשויים בדרך כלל מפלדה, הבנוי משני מסבכים מקבילים שהמיסעה תלויה על חלקם התחתון. הגשר מורכב מפרקים הנקראים "מילואות". שורה מורכבת של מילואות יוצרת מסבך, וכמה מסבכים מקבילים מורכבים נושאים קורות רוחב הנקראות "עווקים", ואלה נושאים את משטח הנסיעה על הגשר, הנקרא "מיסעה". (ויקיפדיה)
מתוך: אהבתי לשירות הצבאי
גשר בנות יעקב
גשר בנות יעקב הוא אחד הגשרים המובילים מהגולן אל הגליל. הגשר מוצב מעל נהר הירדן כחמישה עשר קילומטרים צפונית לכנרת וכעשרה קילומטרים מזרחית לראש פינה על כביש 91, בגובה של כשבעים מטר מעל פני הים. (ויקיפדיה)
מתוך: שירות צבאי של נתינה – סבתא ברטה נובק