מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

בית לסין
תיאטרון בית ליסין הוא תיאטרון ציבורי מוביל. התיאטרון נוסד בשנת 1980 כמועדון התיאטרון של הסתדרות העובדים בישראל, ופעל באולם הקטן שברחוב ויצמן, בסמוך לרחוב ליסין, ומכאן מקור שמו.
מתוך: פריצת הדרך של סבא ולדימיר
בית מאיר
בֵּית מֵאִיר הוא מושב במועצה אזורית מטה יהודה, צפונית לבית שמש, באמצע יער הקדושים. המושב הוקם בידי הפועל המזרחי בשנת 1950. נמצא על דרך בורמה, אשר חיברה את ירושלים עם השפלה במלחמת העצמאות עברה לידו. משלט שמורת המסרק, היום אתר נוף וטבע, שוכן בקרבתו. במושב, שהפך ליישוב קהילתי, יש 140 משפחות שמתפרנסות בין השאר ממקצועות חופשיים באזור ירושלים. ויקיפדיה
מתוך: סבא מאיר הוא הבן הבכור של מושב בית מאיר
בית מאיר
בֵּית מֵאִיר הוא מושב במועצה אזורית מטה יהודה, צפונית לבית שמש, באמצע יער הקדושים. המושב הוקם בידי הפועל המזרחי בשנת 1950. נמצא על דרך בורמה, אשר חיברה את ירושלים עם השפלה במלחמת העצמאות עברה לידו. משלט שמורת המסרק, היום אתר נוף וטבע, שוכן בקרבתו. ויקיפדיה
מתוך: קורות משפחת ברגר
בית מדרש ואהבת ע"ש שמעון ושרה גרינברג ז"ל
בית המדרש הוקם לזכרם של שרה ושמעון גרינברג ז"ל, הוריה של אריאלה פרידברג. שרה היתה "הסבתא של הקהילה" ונמנתה על מייסדיה. במשך 40 שנה, היתה שרה מורה. לכן החליטו אריאלה, ואחותה נורית, להקים בית מדרש על שמה ועל שם אביהן שמעון, שהיה רב ואוהב תורה. אתר בית המדרש בית המדרש מציע מגוון רחב של שיעורים וקורסים שונים לקהל הרחב. לכל השיעורים לא נדרש ידע מוקדם, וכל אחד ואחת מוזמן לבוא וללמוד באווירה נעימה ופתוחה
מתוך: חלון לחיי
בית מטבחיים
בית מטבחיים או בשמו הנוסף "משחטה" הוא מפעל לעיבוד בשר, אליו מביאים בעלי חיים המיועדים לאכילה, ממיתים אותם לצורך אכילתם, ובהמשך התהליך מנקים את הבשר, מפרקים אותו לחלקיו, עד לאריזתו ושיווקו לצרכן. ביהדות שוחטים בשחיטה כשרה, ולאחר בדיקת כשרות בעל החי מולחים את הבשר, ורק לאחר מכן הוא מפורק ונארז. גם באסלאם יש דרישה לבשר "חלאל" אשר הומת בשחיטה לפי חוקי השריעה. במשחטות שאינן כשרות בעלי החיים מומתים בדרך כלל במכת חשמל, או בבעלי חיים קטנים (בעיקר כבשים וחזירים) על ידי נחירתם (חיתוך עורק הלב(. במשחטות כשרות שוחטים בעיקר פרות, עגלים, כבשים, תרנגולות ותרנגולי הודו. ישנן משחטות אחרות בהן ממיתים לאכילה גם בעלי חיים נוספים, כגון סוסים וגמלים.
מתוך: סיפור חייה של קלודיה נונו
בית מטבחיים
בית מטבחיים או בשמו הנוסף "משחטה" הוא מפעל לעיבוד בשר, אליו מביאים בעלי חיים המיועדים לאכילה, ממיתים אותם לצורך אכילתם, ובהמשך התהליך מנקים את הבשר, מפרקים אותו לחלקיו, עד לאריזתו ושיווקו לצרכן.
מתוך: כוחה של אמונה
בית מטבחיים
(שמו הנוסף "משחטה"), הוא מפעל לעיבוד בשר, אליו מביאים בעלי חיים המיועדים לאכילה, ממיתים אותם לצורך אכילתם, ובהמשך התהליך מנקים את הבשר, מפרקים אותו לחלקיו, עד לאריזתו ושיווקו לצרכן. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא נתי מספרת
בית מלאכה
מקום בו אנשים עובדים על תוצרים שאליהם יירצו להגיע.
מתוך: סיפור השרפרף
בית מלאכה למבלטים
לסבי היה בית מלאכה למבלטים שפירושו הכנת תבנית שמאפשרת לבצע הטבעה של צורות בתוך לוח מתכתי, ממנו היו מייצרים הרבה מאוד כלים מפלסטיק.
מתוך: חיים ערכיים
בית מנדלבאום
ביתם של בני הזוג אסתר ושמחה מנדלבאום (מנדלבוים) - בית שהיה סמוך למעבר הגבול בין ישראל לממלכת ירדן, ומעבר הגבול היחיד בין שני חלקיה של ירושלים, בין השנים 7 1948196, בשטח ההפקר בין ישראל לבין ממלכת ירדן. הבית, אשר שימש בזמן המנדט הבריטי את ארגון ההגנה, פוצץ ונהרס ביולי 1948 במהלך מלחמת העצמאות, על ידי לוחמי הלגיון הירדני.
מתוך: הגברת הלוחמת – ערב הקמת המדינה
בית מנחם
הינו בית הכנסת המרכזי והגדול ביותר בכפר חב"ד, המשמש את רוב התושבים, ומשמש מרכז עיקרי לפעילויות הנעשות בתחומו. הבנין הוקם על ידי וועד כפר חב"ד, ועל הבניה והתוכניות פיקח הרב זושא ריבקין. בית כנסת זה הינו המוסד הראשון שקיבל את אישור הרבי להיקרא על שמו.
מתוך: ממקימי בית מנחם בית הכנסת בכפר חב"ד
בית מעשים טובים
העמותה הוקמה בשנת 2007 . התחילה בקטנה בחלוקת מזון למעט משפחות. המעגל הלך והתרחב , כיום מחולקים 50 מנות מזון כל שבוע, עם העסקה של עשרות מתנדבים במיוחד בני נוער שרואים בזה שליחות וסיפוק עצום. כיום בעמותה גמ"ח בגדים לשמחות שמשרת את כל אזור הצפון, משאילים בגדי פאר בסכום מינימלי וחוסכים למשפחה המחתנת אלפי שקלים. העמותה מחלקת בגדים חדשים למשפחות הנצרכות על פי מין וגיל. במלאות 7 שנים להירצחם של הקדושים הרב גבריאל-נח ורבקה הולצברג הי"ד, שלוחי הרבי למומביי שבהודו, הוקם בניין 'בית מעשים טובים - בית גבי ורבקי', לעילוי נשמתם בעיר עפולה .
מתוך: שליחה מילדות
בית מרחץ
בית מרחץ הוא מבנה המשמש לרחצה. המונח מתייחס בדרך-כלל לבתי מרחץ ציבוריים. בבתי מרחץ ציבוריים שונים יש מידה שונה של פרטיות לרוחצים. מרביתם כוללים הפרדה בין המינים, אחרים כוללים גם הפרדה בין גילאים שונים, ובמיעוטם יש חדרים המאפשרים רחצה בפרטיות מלאה.
מתוך: החטיפה