הרפתקאות של ניסים

סבא ניסים לבדו בשניצליה
חופשה עם הנכד
חייו של סבא ניסו

שמי ניסים סוריזון, נולדתי באיסטנבול שבתורכיה, בתאריך,20.12.1947 ז' בטבת התש"ח.

נקראתי בשם "ניסים" על שם סבי מצד אמי ושם משפחתי "סוריזון" מספרדית פירושו "עכבר קטן", אך בילדותי דבק בי שם החיבה "ניסימקו". לאמי ז"ל קראו מרי ולאבי ז"ל קראו יעקב, יש לי אח בכור בשם מרקו. אני ומשפחתי התגוררנו בבית קטן בן שלושה חדרים, משפחתי דיברה ספרדית (לאדינו) ולעיתים טורקית.

סביבת מגורינו הייתה יהודית, אך היינו בקשרים טובים גם עם שכנינו הלא יהודים. אני זוכר שבזמן שהתגוררנו באיסטנבול לא היו תקריות מיוחדות בקהילה היהודית. למדתי בבית ספר הנקרא "חוצה יצחק" ביסודי שבעיר ילדותי ולאחר מכן למדתי בבית מדרש לבנים שבאיסטנבול. אני זוכר שלא כל כך אהבתי להכין שיעורי בית והמורה הייתה מרביצה לי עם סרגל בכל פעם שלא הכנתי.

בתקופת ילדותי בתורכיה זכור לי במיוחד הפתגם "אם תלך לישון עם עיוור תתעורר פוזל".

בנעורי, כאשר למדתי בתיכון שילבתי לימודים יחד עם עבודה. עבדתי יחד עם אבי בענף החשמל. אני הוא זה שבחרתי לעבוד ואף אחד לא הכריח אותי. אהבתי מאוד את עבודתי ואת המקצוע ועד היום זהו מקצועי ובשל הניסיון הרב שרכשתי מגיל צעיר אני אחד המומחים בארץ בענף החשמל.

את אשתי היקרה הכרתי בגיל 27 כאשר היא הייתה בת 19, כאשר הייתי בן 31 נולדה בתי הקטנה שלימים נהייתה אמו של אורי.

בשנותי המאוחרות אהדתי את קבוצת הכדורגל ברצלונה ונהגתי לצפות במשחקיהם עם נכדי אורי, בייחוד אהדנו את השחקן המכונה ה"גמד" (מסי), המאכל האהוב עלי הוא קרני ארי.

יש לי געגועים עזים לעיר הולדתי, איסטנבול ואני מבקר בה לעיתים קרובות אך אני אוהב את המדינה ונהנה לחיות כאן.

אורי בלולו, יובל ינגרמן, עילי חסידוף: נהנו לתקשר עם הדור השלישי היה נעים לבלות עם סבא ניסים.

בית מדרש