מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

צנע
קבלת אוכל עם תלושים. המדינה היתה צעירה מאוד ולא היה מספיק אוכל אז חילקו עם תולשים אוכל.
מתוך: מסע עלייה לארץ ישראל
צנע
צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים. מדיניות צנע לרוב מאומצת על ידי ממשלות כדי לצמצם את הגירעון, יחד עם מדיניות העלאת מיסים שנועדו לחזק את כושר הפרעון הפיסקלי לנושים בטווח הארוך.(ויקיפדיה)
מתוך: מהמעברה לסמנכ"לות חברה
צנע
תקופה שבה המצב הכלכלי במדינה היה קשה מאוד. גרנו בצריפים ולארוחת בוקר הכינו לנו לחם עם מרגרינה ובימים טובים יותר אכלנו לחם עם ריבה.
מתוך: חייה של סבתא רותי
צנע
מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע
מתוך: תקופה לא "יפה" או "טובה"
צנע
בין השנים 1949-1959 הוטל במדינה משטר צנע כדי לצמצם את הצריכה וההוצאות וזאת כדי להוריד את הגרעון . כמו כן הועלו מסים. האזרחים יכלו ורכוש מוצרי מזון בסיסיים רק עפ"י הקצבה קבועה תמורת נקודות בפנקס אישי. הוטלו הגבלות על מטבע חוץ.
מתוך: סיפורה של סבתא רותי (וילסון) צוקרמן
צנע
צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים
מתוך: בת המצווה שלי
צנע
מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ. מדיניות זו באה לידי ביטוי בשתי דרכים מרכזיות: הכוונת אשראי והשקעות, אך בעיקר הגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה. בתחום המזון כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה. הוטלו הגבלות על כספים שניתן להוציא מהארץ. אזרח ישראלי שיצא לחו"ל באותה תקופה יכול לשאת עמו רק סכום קטן של מטבע חוץ. בהמשך עלו אף הצעות להרחבת המדיניות באמצעות ייצור רהיטים "עממיים" במחיר זול ועוד כהנה וכהנה הצעות. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותו של דוד נביאי בצל ההפצצות
צנע
תקופה בחיי המדינה שבה היה מחסור במוצרי יסוד וכל משפחה קיבלה תלושים למזון, כמות מסוימת לפי מספר הנפשות במשפחה
מתוך: הילד האבוד
צנע
בשנים שלאחר קום המדינה, 1949-1959, הונהגה בישראל מדיניות של צנע - הגבלה על רכישת מזון לכל משפחה, בגלל שהיה מחסור.
מתוך: מיכה בעלייתו לארץ
צנע
מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מדיניות זו באה לידי ביטוי בעיקר הגבלת הרכישה של מזון ומוצרי צריכה. בתחום המזון כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה. (ויקיפדיה)
מתוך: הוריי עלו על אוניית המעפילים רפיח – טובה קורן