מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

הקונגרס היהודי העולמי
ארגון יהודי בינלאומי שמורכב מקהילות וארגונים יהודים ברחבי העולם. הקונגרס נוסד בשנת 1936 על מנת להבטיח את קיומו ואחדותו של העולם היהודי ולהבטיח את זכויותיהן ומעמדן של הקהילות היהודיות ברחבי העולם, לסייע להן בפיתוח החיים החברתיים והכלכליים היהודים, ולייצג את האיגודים היהודיים הארציים בפני הממשלות והגופים הבינלאומיים השונים.
מתוך: סבתא פולנייה
הקונגרס הציוני
הקונגרס הציוני- הקונגרס הציוני הוא כינוס פומבי של מנהיגי היהדות הציונית ממדינות שונות והוא היה נחבש למוסד העליון מבחינת חקיקת חוקים של ההסתדרות הציונית העולמית. מהקונגרס הראשון ועד החמישי התכנס הקונגרס מידי שנה אבל לאחר מכן מידי שנתיים. הקונגרס הראשון התכנס בבאזל בהנהגתו של בנימין זאב הרצל.
מתוך: מפולין עד אורוגוואי וישראל
הקונגרס הציוני
כינוס פומבי של נציגי יהודים ממדינות שונות. את הקונגרס הציוני הראשון כינס בנימין זאב הרצל בבזל שבשוויץ ב-29-31 באוגוסט, 1897, במטרה להקים תנועה לאומית עממית רחבה שתתמוך ברעיונותיו הציוניים.
מתוך: סיפור עליה והגשמה בקיבוץ
הקונגרס הציוני
הקונגרס הציוני העולמי הוא כינוס פומבי של נציגי היהודים הציוניים ממדינות שונות, המוסד העליון מבחינת חקיקה וקבלת ההחלטות של ההסתדרות הציונית העולמית, מעין "בית מחוקקים" יהודי כלל⁻עולמי.
מתוך: סבתא מספרת: נולדתי על אופנוע
הקונגרס הציוני ה-19
כנס של אנשים יהודיים שהתכנסו כדי לדון בכל מני דברים הקשורים בציונות. לאור עליית הנאצים לשלטון בגרמניה, נסוב הקונגרס רבות סביב גורל יהודי גרמניה והסכם ההעברה וכן על האנטישמיות הגואה בפולין. (ויקיפדיה)
מתוך: הפגישה
הקונגרס הציוני העולמי
הקונגרס הציוני העולמי הוא כינוס פומבי של נציגי היהודים הציוניים ממדינות שונות, המוסד העליון מבחינת חקיקה וקבלת ההחלטות של ההסתדרות הציונית העולמית, מעין "בית מחוקקים" יהודי כלל-עולמי. צירי הקונגרס הם נציגים נבחרים מהקהילות היהודיות בכל העולם, שנבחרים על יד חברי ההסתדרות הציונית על פי מפתח של מפלגות וארגונים שונים. חברי הקונגרס מקיימים דיונים בנושאים העומדים על הפרק, קובעים את התקציב והחוקה, ובוחרים את חברי מוסדות התנועה, כגון ההנהלה הציונית והוועד הפועל הציוני, המופקד על ניהול התנועה הציונית. הקונגרס הציוני העולמי הראשון התכנס בשנת 1897 בבזל, ביוזמתו ובהנהגתו של בנימין זאב הרצל. מאז התכנס הקונגרס מדי שנה-שנתיים, באחת ממדינות אירופה, ודן בעניינים שונים בנוגע לדרכה ופעילותה של התנועה הציונית. לאחר הקמת מדינת ישראל ב-1948 פחתה מאוד השפעתו, והוא מתכנס בירושלים, מדי ארבע שנים.
מתוך: מסע העלייה של סבתא רבקה
הקונגרס הציוני העולמי הראשון
הקונגרס הציוני העולמי הראשון הוא הכינוס הגדול הראשון של צירי התנועה הציונית והוא ראשון הקונגרסים הציונים העולמיים. הקונגרס התקיים בעיר בזל שבשווייץ בין 29 ל-31 באוגוסט 1897. יוזם הקונגרס ומנהיגו היה בנימין זאב הרצל. הקונגרס כונס בעקבות ההתעוררות הלאומית סביב רעיונותיו של בנימין זאב הרצל בעיקר במזרח אירופה בעקבות פרסום ספרו מדינת היהודים ועקב כישלון ניסיונותיו לגייס בעלי הון יהודים להגשמת הרעיון הציוני. (ויקיפדיה)
מתוך: כמיהה לציון והגשמת החלום
הקונסוליה הצרפתית בירושלים
הקונסוליה הכללית של צרפת בירושלים (בצרפתית: Consulat Général de France à Jérusalem) היא הנציגות הדיפלומטית המייצגת את האינטרסים של הרפובליקה הצרפתית בירושלים ובשטחי הרשות הפלסטינית (הגדה המערבית ורצועת עזה). צרפת אינה מכירה בריבונות ישראלית או אחרת על ירושלים ועל השטחים הפלסטיניים, ובמקביל יש לה בתל אביב את שגרירות צרפת בישראל האחראית מבחינתה על יחסי ישראל-צרפת. 0ויקיפדיה)
מתוך: העשור המשמעותי בחיי שנטל שרז
הקופסא הכחולה
הקופסה הכחולה הוא כינוין של קופות איסוף תרומות עבור הקרן הקיימת לישראל, אשר שימשו הן אמצעי מעשי לגיוס כספים והן כלי חינוכי להטמעת האידאולוגיה הציונית. הקופסה הכחולה הייתה ברבות השנים לסמל ולמותג של הקרן הקיימת לישראל ושל הציונות. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא נאוה נזכרת בימים אחרים
הקופסה הכחולה
קופסה אשר הייתה מועדת לתרומה לקרן קיימת לישראל
מתוך: הסיפור של ארלין
הקופסה הכחולה
זהו סמלה של קק\"ל המאמץ לפיתוח אדמת הארץ, נטיעת יערות ופארקים, הכשרת קרקע לחקלאות ולהתיישבות, פריצת דרכים והקמת מאגרי מים; סמל של הקשר בין האדם לארצו.
מתוך: אנחנו משפחה של ציונים
הקופסה הכחולה
הקופסה הכחולה הוא כינוין של קופות איסוף תרומות עבור הקרן הקיימת לישראל, אשר שימשו הן אמצעי מעשי לגיוס כספים והן כלי חינוכי להטמעת האידאולוגיה הציונית. הקופסה הכחולה הייתה ברבות השנים לסמל ולמותג של הקרן הקיימת לישראל ושל הציונות. (ויקיפדיה)
מתוך: אהבת ארץ ישראל מבטיחה קליטה טובה בארץ
הקוראן
הקוּרְאָן (בערבית القـُرْآن או القـُرْآن الكَريم - "הקוראן הנכבד"; בתעתיק: "אלקֻראַאן אלכַּרים") הוא ספר הקודש של דת האסלאם. הקוראן מכיל 114 פרקים המסודרים לפי גודלם, הפרקים הארוכים מופיעים בתחילת הקוראן (מלבד הפרק הראשון המכיל 7 פסוקים (פסוק-סורא) בלבד), ולאחריהם באים הפרקים הקצרים. ויקיפדיה
מתוך: ילדותו של סבא ראובן באיראן
הקטור
(ביוונית: Ἕκτωρ) היה נסיך טרויה ומגדולי לוחמיה במלחמת טרויה המופיע במיתולוגיה היוונית. מכל משתתפי המלחמה רק אכילס עלה עליו בעוצמתו. הקטור הוא בנם הבכור של פריאמוס מלך טרויה ואשתו הקובה, בעלה של אנדרומאכה ואב לאסטיאנקס. שם סוסו של הקטור היה למפוס וחבריו הטובים היו מיסנוס ופולודאמאס. באיליאדה מכנה הומרוס את הקטור פעמים רבות "מאלף הסוסים", על מנת להדגיש את גדולתו בקרב עמו, שהיה ידוע באילוף ובגידול סוסים. (ויקיפדיה)
מתוך: כיצד הכרתי את סבא וזכרונות נוספים
הקטמונים
קטמונים (או גוננים, בשמה העברי שלא נקלט) היא שכונה בדרום-מערב ירושלים, המורכבת משמונה תת-שכונות. אוכלוסייתה מונה כ-16,000 איש.
מתוך: סבתא מנגנת כמעט בכל כלי הנגינה
הקיבוץ המאוחד
הקיבוץ המאוחד היה ארגון ארצי של קיבוצים, שנוסד בשנת 1927 והתקיים כארגון כזה עד לשנת 1980, אז התאחד עם איחוד הקבוצות והקיבוצים להקמת התנועה הקיבוצית המאוחדת (התק"ם).
מתוך: משואה לתקומה מהגטאות בפולין אל קיבוץ חולתה