מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

טארגו פרומוס
טרגו פרומוס (ברומנית: Târgu Frumos - היריד היפה) היא עיירה רומנית במחוז יאשי בחבל מולדובה. בטרגו פרומוס קיימת תחנת רכבת ובימי מלחמת העולם השנייה, שם היה מחנה ריכוז ליהודי מולדובה, אליו הובאו יהודים מיאשי לאחר פרעות יאשי.(ויקיפדיה)
מתוך: אושר כדרך חיים
טאשקנט
עיר שקיבלה אנשים הבורחים מנאצים. בירתה של אוזבקיסטן. טשקנט נמצאת במזרח המדינה, והיא בירת המחוז הנקרא על שמה. העיר נוסדה בתקופת כיבושי אלכסנדר הגדול והייתה בעת העתיקה מרכז מסחרי חשוב, במיוחד לאור מיקומה בדרך המשי. ויקיפדיה
מתוך: נזכור ולא נשכח
טבון
תנור מאבן לאפיית פיתות טאבון הוא תנור חימר, מעוצב כחרוט קטום, עם פתח בתחתיתו בעזרתו ניתן להזין את האש. הטבון נבנה ומשמש כתנור המשפחה, הכפר או השכונה ברחבי המזרח-התיכון. כיום יש גם תנורי טאבון הנבנים ממתכת.
מתוך: התמודדות בחיי היומיום – סבתא שולמית מספרת
טבון
תנור עשוי מבוץ או מחימר שבו אפו את הלחם בימי חול אז במרוקו וביום שישי לקראת שבת היו כוךלם מביאים את הסירים עם החמין לשם
מתוך: סיפור עליית הוריי ממרוקו
טבון
כלי בישול המעוצב בצורת קונוס עם פתח בתחתית המשמש לחדירת האש. מילה מושאלת השפה הערבית - طابون‎.
מתוך: שבת המלכה
טבח
בעקבות הסיפור על מאורעות תרפ"ט, עלתה המילה טבח שמשמעותה טבח הוא רצח המוני ישיר ומכוון, בייחוד של אזרחים לא לוחמים, או אלו שאין ביכולתם להתגונן כראוי. כך קרה בחברון בשנת 1929.
מתוך: ילדות בירושלים
טבח
טבח הוא רצח המוני ישיר ומכוון, בייחוד של אזרחים לא לוחמים, או אלו שאין ביכולתם להתגונן כראוי. מעשי טבח בעבר הוגדרו כפרעות (במיוחד כשבוצעו נגד יהודים) וכיום מוגדרים לעיתים קרובות כפשעי מלחמה או "זוועות". (ויקיפדיה)
מתוך: החיים עם קום המדינה
טבח הספורטאים באולימפיאדת מינכן
טבח הספורטאים באולימפיאדת מינכן הוא אירוע טרור פלסטיני שהתרחש ב-5–6 בספטמבר 1972, במהלך האולימפיאדה העשרים שהתקיימה במינכן בגרמניה המערבית, שבו נרצחו אחד-עשר ספורטאים, מאמנים ושופטים, חברי המשלחת האולימפית הישראלית, על ידי מחבלים פלסטינים מארגון "ספטמבר השחור". ויקיפדיה
מתוך: זכרונות מהעבר
טבח הספורטאים באולימפיאדת מנכן
אירוע טרור פלסטיני שהתרחש ב-5 – 6 בספטמבר 1972, במהלך האולימפיאדה ה-20 שהתקיימה במינכן בגרמניה המערבית. במהלך האירוע נרצחו 11 מאנשי המשלחת על ידי מחבלים פלסטינים מארגון "ספטמבר השחור". 2 מהחללים נרצחו בתוך מגורי המשלחת הישראלית בכפר האולימפי תוך כדי השתלטות המחבלים על חברי המשלחת. תשעת האחרים הוחזקו כבני ערובה במשך כ-19 שעות ונרצחו במהלך ניסיון חילוץ כושל של כוחות משטרת בוואריה בשדה תעופה סמוך לעיר. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא שלמה בן גל – אין דבר העומד בפני הרצון
טבח חברון
טבח חברון בוצע על ידי ערבים מוסלמים תושבי העיר חברון והסביבה ביהודי העיר בשבת, י"ח באב תרפ"ט, 24 באוגוסט 1929, כחלק ממאורעות תרפ"ט בארץ ישראל. בטבח נרצחו 67 יהודים, והוא הוביל לחיסול היישוב היהודי בחברון, שהתקיים ברציפות מאות שנים. בחברון התגוררו אז כ-20,000 נפש, מתוכם כ-800 יהודים. ויקיפדיה
מתוך: סיפור משפחתה של סבתי אסתר
טבח יער רומבולה
טבח יער רומבולה (בלטבית: Rumbula) הוא טבח שאירע בתקופת השואה ביער רומבולה, סמוך לריגה שבלטביה, ובו נרצחו כ-25 אלף יהודים. הטבח ההמוני אירע בתאריכים 30 בנובמבר ו-8 בדצמבר בשנת 1941 (ר"ח כסליו - ל' בחשוון עד י"ח בכסלו ה'תש"ב). הקורבנות – כ-24 אלף תושבי גטו ריגה וכאלף יהודים גרמנים שהועברו ברכבת לשדה הקטל. הרצח בוצע על ידי האיינזצגרופן בעזרת משתפי פעולה מקומיים של קומנדו ארייס ויחידות משטרה לטביות. בראש המבצע עמד קצין האס אס פרידריך יקלן.
מתוך: הלימוד הרוסי
טבח פונאר
רצח המוני של עד 100,000 אנשים על ידי אנשי האס דה ואנשי האס אס הגרמנים ומשתפי פעולה ליטאים במהלך מלחמת העולם השנייה והשואה באזור הכיבוש הנאצי "נציבות הרייך אוסטלנד". הרציחות החלו לאחר תחילת מבצע ברברוסה, ונערכו בין יולי 1941 לאוגוסט 1944 בקרבת תחנת הרכבת בפונאר. (ויקיפדיה)
מתוך: חייה של סבתא מירי אביטל