מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

התכה
התכה או היתוך (לעיתים נקרא באופן שגוי המסה) היא תהליך חימומו של חומר מוצק עד לנקודה בה הוא הופך לנוזל. נקודה זו נקראת נקודת התכה. עצם שעבר התכה נקרא יצוק. הקפאה או התמצקות הם תהליכים הפוכים להתכה, בהם הופך נוזל למוצק. לנקודת הקיפאון ולנקודת ההתכה טמפרטורה זהה.
מתוך: תחנות בחיי סבא בני שניצקי
התכנית לאם ולילד
"התוכנית לאם ולילד" או בשמה היותר מאוחר "לַבָּת, לַבֵּן, וּלְמִי שמִּתְעַנְיֵן" הייתה תוכנית רדיו יומית ששודרה ברשת א' של קול ישראל בשנות השישים, השבעים והשמונים, משעה 2:10 בצהריים. קודם לכן נקראה התוכנית "פינת הילד". (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של סבתי אורלי דון
התכרבלות
ישיבה או שכיבה בצורה נינוחה, כשהגפיים אסופות אל מרכז הגוף, בתנוחה המזכירה תנוחה עוברית
מתוך: הכלב ג'וני
התלושים
התלושים בתחום המזון התקיימו כך שכל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה.
מתוך: קשיי העלייה מבגדד לארץ ישראל
התלמוד
תַּלְמוּד הוא סוגה לימודית שהחלה ונפוצה בתקופת האמוראים – חכמי ישראל בתקופה שלאחר חתימת המשנה, בתחילת המאה ה-3. השם "תלמוד" מקורו מזמן התנאים ומשמעו: לימוד, עיון ופירוש. התלמוד נכתב בעיקר כפרשנות לדברי התנאים – כותבי המשניות והברייתות. הגות זו התפתחה במקביל בבבל ובארץ ישראל, דבר שהוביל לכתיבתם של שני תלמודים: התלמוד הבבלי והתלמוד הירושלמי. התלמוד הבבלי (הידוע גם בשם הארמי: גמרא) נפוץ יותר מהירושלמי, וחכמי ההלכה בדורות שלאחר כתיבת התלמוד קיבלו לרוב את התלמוד הבבלי לפסיקת הלכה למעשה. (ויקיפדיה)
מתוך: הרב משה חליוואה עושה הנסים
התמדה
ההתמדה היא תכונה של מי שאינם מפסיקים במה שהם עושים. יש להם חזון או מטרה והם מלאי נחישות להמשיך, בשקדנות, עקביות ועקשנות לא מתפשרות, למול הפיתוי להפסיק את המאמץ.
מתוך: סיפור ילדות, סיפור בגרות
התמדה
ההתמדה היא תכונה של מי שאינם מפסיקים במה שהם עושים. הם מלאי נחישות להמשיך, שקדנות, עקביות ועקשנות לא מתפשרת, למול הפיתוי להפסיק את המאמץ.
מתוך: סיפורו של סבא שמואל גרופי
התמדה
לדבוק בעשייה למרות הקשיים שיופיעו במהלך העבודה
מתוך: תולדות חיי