מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מעברה
ישוב זמני אשר התקיים במדינת ישראל בשנות ה-50. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה. (ויקיפדיה)
מתוך: שושנה דדון נזכרת בילדותה
מעברה
ישוב זמני שהוקדם בתחילת קום המדינה על מנת ליישב עולים חדשים עד הגעתם ליישוב קבע. לרוב העולים התגוררו באוהלים. זה יכל להמשך גם שנתיים.
מתוך: זכרונות של ילד מעברה
מעברה
כנוי למחנה מעבר מהמחנות שהוקמו לעולים בתקופת העלייה הגדולה בשנות החמישים, כאשר לא היתה אפשרות להושיבם בישובי קבע. העולים התגוררו באוהלים, ומאוחר יותר בבדונים ובפחונים.
מתוך: מיכל, רועת הצאן
מעברה
מעברה היא מחנה מעבר. "הבתים" עשויים מפח והם נקראים נקראים צריפים. שטחו של הצריף כעשרים וארבע מטרים והא מאכלס משפחה שלמה.
מתוך: השנים הראשונות במדינת ישראל
מעברה
מחנה עולים, מחנה עולים או יישוב קליטה, היה יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות
מתוך: החיים בישראל ומרוקו חנה אלקיים
מעברה
עם קום המדינה העולים שוכנו במעברות שהיו מקום מגורים זמני עד שהמדינה תעביר אותם לבתי קבע בשכונות קבע. לדוגמה, מעברה מפורסמת היא מעברת פרדס חנה, מעברת אוהלים שבה שוכנו ההורים של סבתא שלי בשנת 1951.
מתוך: עבודת ילדים בכפר – סבתא מרים אורן
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", הייתה יישוב זמני לשיכון עולים, במדינת ישראל בשנות ה-50.
מתוך: החיים דרשו מאתנו לשרוד
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.
מתוך: אהבה מנצחת כל מכשול
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", הייתה יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.
מתוך: אירוע שהפך מנהג
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה. (ויקיפדיה)
מתוך: הנס בילדותי
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", הייתה יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.
מתוך: שרה חיים