מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

גוש אמונים:
קבוצה שחרתה על דגלה את הצורך ליישב את יהודה ושומרון בהתיישבות יהודית.
מתוך: מעשה אבות סימן לבנים
גוש חלב
הכפר שלנו (גוש חלב ) נמצא על הר ויש לו נופים מרהיבים סביבו עצים של זית, ומטעי גפן ממולו ההר הגבוה במדינה הנקרא הר מירון (הגרמק) , הכפר מחולק לשתי דתות 70% נוצרים והשאר מוסלמים , החיים בכפר הם חיים שקטים ורגועים יותר טוב מהעיר בלי לחץ של תושבים ומכוניות , והחיים החברתיים יותר טובים בגלל שכולם מכירים אחד את השני משתתפים באירועים השונים ביחד.
מתוך: סיפורו של פאיז עבוד
גוש עציון
גושׁ עֶצְיוֹן הוא שמה של קבוצת יישובים יהודיים מדרום לירושלים, בין בית לחם לבין חברון. ניסיונות ההתיישבות היהודית באזור החלו ב-1927. ונחרבו במלחמת העצמאות. לאחר מלחמת ששת הימים חודשה ההתיישבות היהודית בגוש עציון. (ויקיפדיה)
מתוך: יצחק נרי – עריק ציוני בדרך לארץ-ישראל
גוש עציון
הקרב על גוש עציון החל בראשית מלחמת העצמאות, מיד עם ההכרזה על תוכנית החלוקה ב-29 בנובמבר 1947, והסתיים ב-14 במאי 1948, יום הכרזת העצמאות, עם נפילת הגוש כולו בידי כוחות הלגיון הערבי. שיאו של הקרב היה ב-13 במאי 1948, בקרב על קיבוץ כפר עציון שבו נהרגו 127 מתושבי הקיבוץ ומגיניו, רבים מהם נרצחו לאחר שנכנעו‏. בקרבות גוש עציון נהרגו בסך הכל 242 חברים ולוחמים ישראלים.
מתוך: הקרב על גוש עציון
גוש קטיף
גוש קטיף היה גוש התנחלויות ששכן בדרום רצועת עזה. גוש קטיף כלל 18 יישובים בין רפיח בדרום-מערב, דיר אל-בלח בצפון, ח'אן יונס במזרח והים התיכון במערב. שלושה יישובים נוספים היו בצפון רצועת עזה, ואחד במרכזה. סך הכול 22 יישובים. באוגוסט 2005 פונו היישובים על ידי ממשלת ישראל במסגרת תוכנית ההתנתקות.
מתוך: מרומניה לקריית מלאכי – רבקה זנו
גוש קטיף
גוש קטיף היה גוש התנחלויות ששכן בדרום רצועת עזה. גוש קטיף כלל 18 יישובים בין רפיח בדרום-מערב, דיר אל-בלח בצפון, ח'אן יונס במזרח והים התיכון במערב. שלושה יישובים נוספים היו בצפון רצועת עזה, ואחד במרכזה. סך הכול 22 יישובים. באוגוסט 2005 פונו היישובים על ידי ממשלת ישראל במסגרת תוכנית ההתנתקות. בחבל עזה התגוררו ערב ההתנתקות כ-8,600 יהודים ו-600 בדואים (בדהנייה ובמואסי), רובם בגוש קטיף. אוכלוסיית גוש קטיף הייתה כחצי אחוז מכלל האוכלוסייה ברצועת עזה, אך הגוש ישב על כרבע משטח הרצועה ותפס כשליש מקו החוף של הרצועה.
מתוך: השידה המיוחדת של סבתא טלי סודרי
גוש קטיף
גוש קטיף היה גוש התנחלויות ששכן בדרום רצועת עזה. גוש קטיף כלל 17 יישובים בין רפיח בדרום-מערב, דיר אל-בלח בצפון, חאן יונס במזרח והים התיכון במערב. שלושה יישובים נוספים היו בצפון רצועת עזה, ואחד במרכזה. סך הכל 21 יישובים. באוגוסט 2005 פונו היישובים על ידי ממשלת ישראל במסגרת תוכנית ההתנתקות. בחבל עזה התגוררו ערב ההתנתקות כ-8,600 יהודים, רובם בגוש קטיף.
מתוך: מקריית שמואל לגוש קטיף
גושפנקא
חותמת רשמית, חותם / אישור ממקור מוסמך או רשמי. (מילוג). ההכרה שסוביקט רשאי לבצע פעולה או להחזיק בזכות כלשהי, למשל בזכות להנהיג ולשלוט על אחרים. ("לגיטימציה", ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של סבתא מרים שכרעם
גושצ'ה
העיר גושצ'ה שבאוקראינה, לפני פרוץ מלחמת העולם השנייה שייכת לפולניה. גושצ'ה מנתה 10000 תושבים, מתוכם כ2000 יהודים.
מתוך: אהרון פיינגרוט
גזבר
אדם המנהל את ענייניו הכספיים של ארגון.
מתוך: חיים שכאלה