מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

בית הלוחם
בית הלוחם הוא מרכז ספורט-שיקום ופעילות חברתית לנכי צה"ל ובני משפחותיהם, המופעל על ידי ארגון נכי צה"ל. השירותים שבית הלוחם מעניק אמורים לענות על צורכי אוכלוסיית נכי צה"ל והם נגישים מבחינה פיזית ומבחינה ארגונית לאוכלוסייה זו. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא דינה וסבא ברוך – סיפור אהבה
בית הלל
בֵּית הִלֵּל הוא מושב ואגודת עובדים, מיישובי חומה ומגדל, באצבע הגליל, על הגדה המערבית של נחל שניר, כ-5 ק"מ מקריית שמונה. המושב נקרא על-שם ד"ר הלל יפה, רופא מאנשי העלייה הראשונה. שייך למועצה אזורית מבואות החרמון.
מתוך: זכרונות ילדות במושב בית הלל
בית המדרש לרבנים של התנועה הקונסרבטיבית
מוסד האם ממקום בניו יורק jewish theological seminary. השלוחה בישראל ממוקמת בירושלים ונושאת את השם מכון שכטר.
מתוך: להיות שונה – להיות רבה
בית המטבחיים
הוא מפעל לעיבוד בשר, אליו מביאים בעלי חיים המיועדים לאכילה, ממיתים אותם לצורך אכילתם, ובהמשך התהליך מנקים את הבשר, מפרקים אותו לחלקיו, עד לאריזתו ושיווקו לצרכן.
מתוך: ירושלים שלי
בית המכס העליון
בית המכס העליון הוא מבנה היסטורי ברמת הגולן, השוכן מצפון לצומת בית המכס בה נפגשים כביש 91 וכביש 888. (ויקיפדיה)
מתוך: מלחמה ואהבה
בית המשפט העליון
בית המשפט העליון הוא הגוף העומד בראש ההיררכיה של הרשות השופטת, ומהווה את המוסד השיפוטי הגבוה ביותר של מדינת ישראל. תפקידיו העיקריים של בית המשפט העליון הם דיון בערעורים על פסיקות שניתנו בבית המשפט המחוזי, ודיון כבית המשפט הגבוה לצדק כערכאה ראשונה.
מתוך: סבתא שלי השופטת עדנה ארבל
בית הסוהר קציעות
בית הסוהר קציעות (בעבר "כלא קציעות", מכונה בערבית "אנצאר 3" הוא מתקן כליאה ישראלי הנמצא בחולות חלוצה. זהו מתקן הכליאה הגדול בישראל. בשנת 2007 היו כלואים בו כ-2,500 איש, רובם המוחלט אסירים ביטחוניים פלסטינים, עצורים עד תום ההליכים ועצורים מנהליים. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותו של יצחק ליבוביץ בצל השואה
בית הספר "אליאנס" בירושלים
בית ספר אשר נפתח בעיר בשנת 1880 ונסגר בשנות ה-20 של המאה ה-20. בית הספר היה חלק מרשת בתי הספר "אליאנס, כל ישראל חברים" (כי"ח) שהראשון שבהם נוסד במרוקו. שפות ההוראה ברשת כי"ח היו עברית וצרפתית. אליאנס היה אחד מבתי הספר המודרניים הראשונים בירושלים.
מתוך: השתתפתי במרד תלמידים
בית הספר "אליאנס"
בית ספר שהוקם ב-1892 בשכונת נווה שלום, בצפון יפו. המטרה שלו הייתה להקים מערכת חינוך עברית וציונית שתחליף את החדר המסורתי, בעקבות העלייה הראשונה והתפתחות היישוב היהודי. כיום, התיכון נחשב לאחד מבתי הספר המובילים בתל אביב ובישראל על פי המדדים הלימודיים והחינוכיים המקובלים.
מתוך: סיפור חייהם של סבי וסבתי
בית הספר "אליאנס"
אליאנס או בשם המלא "כל ישראל חברים כי"ח. כל ישראל חברים (בראשי תיבות: כי"ח, בצרפתית – Alliance Israélite Universelle – "אליאנס") הוא ארגון תרבותי יהודי הפועל במספר ארצות. מקום מושב ההנהלה העולמית היה בתחילה ונשאר עד היום בפריז. הארגון הוקם על ידי קבוצת נכבדים יהודים צרפתים ב-1860, עם קבלת האמנציפציה, כדי לענות על הצורך במנהיגות מרכזית חברתית לקהילה היהודית. הקבוצה, בתמיכת אישים מהממשל הצרפתי, החליטה לקחת על עצמה להיות מרכז של תמיכה מורלית, אחווה תרבותית ודתית וכן הגנה על יהודים הסובלים בגלל היותם יהודים. אחת הסיבות להקמת הארגון היא "פרשת אדגרדו מורטארה" שבה נחטף ילד יהודי על ידי משטרת האפיפיור."
מתוך: סיפור חייה של פני משכונת רמות
בית הספר "אליאנס"
בית הספר "אליאנס" תל אביב הוא בית הספר הראשון שפעל בתל אביב, והוא נחשב היום לאחד מבתי הספר המובילים בתל אביב ובישראל על פי המדדים הלימודיים והחינוכיים המקובלים.
מתוך: סיפור אישי
בית הספר "לבקוב" מספר: 72.
זהו בית ספר באומסק והוא עדיין קיים גם היום. כאשר סבתי ביקרה ברוסיה היא נכנסה לשם גם במסגרת הביקור.
מתוך: החיים ברוסיה והפנסיה היום
בית הספר אוולינה דה רוטשילד
בית הספר לבנות על שם אוולינה דה רוטשילד הוא בית ספר, אשר פועל בירושלים החל מהמחצית השנייה של המאה ה-19. בית הספר הוא מראשוני בתי הספר בירושלים לבנות דתיות.
מתוך: ילדותה של סבתא שרה אטייה בירושלים
בית הספר אורט.
בית הספר שמפעילה רק בישראל כ210 מוסדות חינוך בהן מכללות,תיכוניים,חטיבות ביניים ואפילו בית ספר 1 יסודי.
מתוך: האונייה שטבעה
בית הספר אליאנס
אליאנס- כל ישראל חברים זהו ארגון יהודי עולמי אשר הקים בתי ספר יהודים בעיקר במזרח אירופה ובארצות האיסלם. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה של סבא לארץ ישראל
בית הספר אליאנס (תל אביב)
זהו בית הספר הראשון שהוקם בתל אביב (בשכונת נווה שלום מצפון ליפו) בשנת 1892 בניהול משותף של "חובבי ציון" וחברת "אליאנס" - "כל ישראל חברים". שפת ההוראה
מתוך: סיפור על המצאות וציור מופלא