ילדותה של סבתא שרה אטייה בירושלים

מעיין עם סבותיה: סבתא שרה וסבתא מימי
סבתא שרה בצעירותה
על חברים ותחביבים

שמי שרה אטייה ואני משתפת את סיפורי עם נכדתי מעיין מביה"ס הדרור תל"י במבשרת ציון.

נולדתי בתאריך 30.8.1942 בירושלים. לאמי קראו שושנה ולאבי זבולון. הייתי אחות בכורה מתוך שלושה אחים. לאחיי קראו דרור ורוני. כילדה אהבתי לשיר ולרקוד והיו לי שלושה חברות טובות: יעל, רבקה ונצחיה. אהבתי לאכול עוגות שמרים, מקרוני, מרק עוף ופיתה פלאפל. לגננת שלי קראו נסיה ולמורה שלי בכיתה א' קראו יהודית, למחנכת שלי בכיתה ד' קראו "גברת ברוך". למדתי בבית הספר אוולינה דה רוטשילד. בבית הספר היו רק בנות, ללא בנים. החברה הכי טובה שלי הייתה מלכה לוי וזכור לי שכולם כינו אותי "צוקי", כי שם משפחתי היה צוקרמן.

כנערה הייתי בתנועת הנוער "בני עקיבא" שם היו לנו פעולות שונות כמו 'מצא את המטמון' ומשחקי חברה. היינו פוגשים חברים וחברות מכל רחבי הארץ. כשבגרתי הפכתי בחיי המקצועיים להיות מפקחת מחוז ירושלים לילדים ליקויי שמיעה. אני סבתא גאה לנכדיי היקרים ושמחה על משפחתי היקרה.

הנכדה מעיין המתעדת: היה לי מעניין לשמוע על ילדותה של סבתא שרה.

בית הספר אוולינה דה רוטשילד
בית הספר לבנות על שם אוולינה דה רוטשילד הוא בית ספר, אשר פועל בירושלים החל מהמחצית השנייה של המאה ה-19. בית הספר הוא מראשוני בתי הספר בירושלים לבנות דתיות.

”זכור לי שכולם כינו אותי "צוקי" כי שם משפחתי היה צוקרמן“