מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

ביצורים
ביצורים הם מבנים צבאיים שנועדו ללוחמה הגנתית. גורמים שונים השתמשו בביצורים לאורך אלפי שנות היסטוריה, במבחר רחב של עיצובים הולכים ומורכבים. הפעולה של שיפור ההגנה של אזור מסוים נקראת "ביצור". ביסוד הביצורים עומדות שתי תכליות עיקריות: מניעת מעבר וחדירה של כוחות עוינים, והגנה על מתחם מסוים (ועל מערך ההגנה עצמו) מפני פגיעות פיזיות כגון ירי קליעים. (מתוך ויקיפדיה)
מתוך: לפני מלחמת השחרור ובזמן מלחמת השחרור
ביצורים
מבנים צבאיים שנועדו ללוחמה הגנתית בתקופת מלחמה.
מתוך: גאולה שרעבי
ביצי חופש
ביצים המגיעות מלול שבו תרנגולות מטילות אינן חיות בכלובי סוללה אלא באסמים ("סככות") בהן יש להן לעיתים גישה לחצר.
מתוך: ילדות בקיבוץ חצור
ביצרון
בִּצָּרוֹן הוא מושב עובדים במישור החוף הדרומי, ליד אשדוד.
מתוך: המורה הותיקה
ביצרון - מושב
בִּצָּרוֹן הוא מושב עובדים במישור החוף הדרומי (סמוך לגדרה), ושטחו הוא כ-5,000 דונם. את המושב ייסד גרעין של אסירי ציון מרוסיה בשנת תרצ"ה (1935), ואחד מחבריו נתן לו את שמו מן הפסוק "...שובו לבצרון אסירי התקוה" (זכריה ט', י"ב). ויקיפדיה
מתוך: משפחת ויין – מושב ביצרון
ביצרון - מושב
בִּצָּרוֹן הוא מושב עובדים במישור החוף הדרומי (סמוך לגדרה), ושטחו הוא כ-5,000 דונם. את המושב ייסד גרעין של אסירי ציון מרוסיה בשנת תרצ"ה (1935), ואחד מחבריו נתן לו את שמו מן הפסוק "...שובו לבצרון אסירי התקווה" (זכריה ט', י"ב). ויקיפדיה
מתוך: עזרה הדדית
ביקוע יהלומים
ביקוע יהלומים הוא תהליך הפרדת יהלום הגלם לחלקים באמצעות מכה חודרת. השלב השני בעיבוד היהלום לאחר הניקוד הוא חלוקת היהלום הגולמי. יש שתי שיטות לחלוקת היהלום: באמצעות ניסור, אז מתחלק היהלום לשני חלקים או באמצעות ביקוע אז ניתן לחלק את היהלום למספר חלקים. חלוקת יהלום הגלם נועדה לאחת משתי מטרות: לקבלת שני יהלומים לעיבוד, או להרחקת חלק פגום או מיותר. מתוך אתר GET
מתוך: המסע מבלגיה לישראל
ביקור חולים
בית החולים ביקור חולים הוא בית חולים שנוסד באמצע המאה ה-19 בעיר העתיקה בירושלים. בשנת 1925 עבר בית החולים למושב חדש ברחוב הנביאים. בדצמבר 2012 הפך בית החולים לחלק מהמרכז הרפואי שערי צדק ובמבנה שברחוב הנביאים ממשיכות לפעול כיום (2014) רק מספר מצומצם של מחלקות.
מתוך: לידה ראשונה בירושלים מחוץ לחומות
ביקור חולים
בית החולים ביקור חולים הוא בית חולים שנוסד באמצע המאה ה-19 בעיר העתיקה בירושלים. בשנת 1925 עבר בית החולים למושב חדש ברחוב הנביאים. בדצמבר 2012 הפך בית החולים לחלק מהמרכז הרפואי שערי צדק. (ויקיפדיה)
מתוך: עניין של מזל
ביקור סאדאת בישראל
ביקור נשיא מצרים סאדאת בישראל שהחל ב-19 בנובמבר 1977 ונמשך שלושה ימים, היה אירוע היסטורי, שהביא למפנה ביחסי ישראל-מצרים, ופתח תקופה חדשה בהיסטוריה של המזרח התיכון. נשיא מצרים אנואר סאדאת היה למנהיג הערבי הראשון שבא לביקור בישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: ביקור סאדאת בירושלים – אירוע היסטורי
ביקורי חולה
כשאנשים חלו, יכלו להזמין רופא לביתם בלי תמורה כספית ולהיבדק על ידם.
מתוך: חנה סבתא שלי
ביקורת המקרא
שיטה הנועדה לשפוט את התנ"ך בדרך שמנסה להוציא את היהודים כמאמינים בטפלות
מתוך: סיפור שורשים מפי סבי
ביקורת תוצרת חקלאית - במשרד החקלאות
הגוף המוסמך במדינת ישראל לאכיפת תקני איכות של תוצרת טרייה המיועדת ליצוא הוא השירות לביקורת תוצרת חקלאית. השירות פועל מתוקף החוק לפיקוח על יצוא הצמח ומוצריו - 1954 והתקנות לחוק זה. השירות ניתן לכל תוצרת ממקור צמחי המיועדת ליצוא: הדרים, ארבעת המינים, פרחים קטופים, פירות, ירקות, תבלינים טריים, אגוזי אדמה וגרעיני חמניות. הביקורת נעשית באמצעות מדגם אקראי של משלוח בבית האריזה, בתחנת מעבר (טרנזיט) ובמסופי היצוא, הכול לפי העניין.
מתוך: סיפור העלייה של סבי ציון
ביר א-שגום
ב-1888 הוקמה המושבה בני יהודה שבה היו התיישבו יהודים שומרי מצוות מצפת ומטבריה. חברי האגודה רכשו מתושבי הכפר ביר א-שכום[ אדמות בסיועו של לורנס אוליפנט, במטרה להקים מושבה חקלאית. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה וההתיישבות בגולן
ביר גפגפא
עם סיום מלחמת ששת הימים ביר גפגפה נהפך לבסיס צבאי ישראלי. שמו הישראלי של הבסיס הוא "רפידים", על שם התחנה בה עצרו בני ישראל בדרכם במדבר ממצרים לארץ ישראל. מלבד חיל האוויר, הוצבו בו גם יחידות נוספות של הצבא בהן יחידות מחיל הלוגיסטיקה וכן הבסיס שימש גם כבסיס אספקה ותובלה. (ויקיפדיה)
מתוך: אהבה בצבא
ביר גפגפא
הוא שדה תעופה במדבר סיני, הממוקם 90 קילומטרים מזרחית למרכזה של תעלת סואץ. בשנות השישים והשבעים היה לשדה תעופה זה תפקיד משמעותי בסכסוך בין ישראל למצרים. ויקיפדיה
מתוך: סיפורה של משפחה נודדת בעולם
ביר גפגפה
שדה התעופה ביר גפגפה או מליז (החלק הצבאי) או בארדאוויל (החלק האזרחי)[6][7] (ידוע גם בשמות ביר ג'פג'פה, ביר ג'יפג'פה ורפידים) הוא שדה תעופה במדבר סיני שבמצרים, הממוקם בחלקו הצפוני של חצי האי סיני, במחוז "אל-חסאנה", 76 קילומטרים ממזרח לקצה הצפוני של האגמים המרים, וכ-66 קילומטרים דרומית לימת ברדוויל. בשנות השישים והשבעים היה לשדה תעופה זה תפקיד משמעותי בסכסוך בין ישראל למצרים. (ויקיפדיה)
מתוך: הלימודים והשפעתם על חיי סבי ראובן קמיניץ
ביר גפגפה
ביר גפגפה (נקרא גם ביר-ג'פג'פה, מליז ולימים רפידים) הוא שדה תעופה במדבר סיני, הממוקם 90 קילומטרים מזרחית למרכזה של תעלת סואץ. בשנות השישים והשבעים היה לשדה תעופה זה תפקיד משמעותי בסכסוך בין ישראל למצרים. ויקיפדיה
מתוך: סבתא רעיה פינקל מקיבוץ אפק