מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אנטישמיות
אנטישמיות היא המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה⁻19 נודעה בשם שנאת יהודים או שנאת ישראל. הפירוש המילולי של המונח הוא \"נגד השֵמִיִים\", דהיינו שנאת כל בני הגזע השֵּׁמִי, אשר עמם נמנים בין היתר היהודים והערבים . בפועל, המושג אנטישמיות משמש לציון שנאת יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים.
מתוך: מפלסטין שלטון המנדט הבריטי למדינת ישראל
אנטישמיות
אַנְטִישֵׁמִיּוּת היא המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה⁻19 נודעה בשם שנאת יהודים או שנאת ישראל. למרות הפירוש המילולי של המונח, "נגד השֵמִיִים", דהיינו שנאת כל בני הגזע השֵּׁמִי, אשר עמם נמנים בין היתר היהודים והערבים , המושג אנטישמיות משמעותו שנאת יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים.
מתוך: ילדותה של ציונה קורן
אנטישמיות
אנטישמיות היא שנאה לעם היהודי. היום המושג "גזענות" מוכר יותר. כתוצאה מהאנטישמיות, העם היהודי סבל ועודו סובל רבות.
מתוך: אנטישמיות שלאחר המלחמה
אנטישמיות
היא המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים או שנאת ישראל.
מתוך: משפחה יהודית בליברפול
אנטישמיות
מונח מודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים או שנאת ישראל. הפירוש המילולי של המונח הוא "נגד השֵמִיִים", דהיינו שנאת כל בני הגזע השֵּׁמִי, אשר עמם נמנים בין היתר היהודים והערבים. בפועל, המושג אנטישמיות משמש לציון שנאת יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים.
מתוך: ילדה קטנה בעיר הגדולה – שרה אלווין
אנטישמיות
הפירוש המילולי של המונח הוא ''נגד השמים'', דהיינו שנאת בני הגזע השמי, אשר עמם נמנים בין היתר היהודים והערבים. בפועל, המושג אנטישמיות משמש לציון שנאה כלפי יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמים אחרים.
מתוך: מה בין אנטישמיות לחגיגת יום הולדת
אנטישמיות
תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים או שנאת ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: כנגד כל הסיכויים
אנטישמיות
אַנְטִישֵׁמִיּוּת היא המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים. המושג אנטישמיות משמעותו שנאת יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים. הסיבות לאנטישמיות במהלך ההיסטוריה הן רבות, ובהן: שנאה על רקע דתי, שנאה על רקע כלכלי-חברתי, שנאה על רקע תרבותי ושנאה על רקע גזעני. (ויקיפדיה)
מתוך: אבא במלחמת העולם השנייה
אנטישמיות
שנאת העמים את הגזע השֵמי, ובמיוחד את היהודים: עלילות דם ופרעות רצחניות ביהודים התרחשו בגלל אנטישמיות
מתוך: היהלומן מאלג'יר
אנטישמיות
שינאה כלפי העם היהודי, והשפלה רק בגלל שלא אוהבים אותם.
מתוך: ערכים במשפחה
אנטישמיות
היא המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים או שנאת ישראל. למרות הפירוש המילולי של המונח, "נגד השֵמִיִים", דהיינו שנאת כל בני הגזע השֵּׁמִי, אשר עמם נמנים בין היתר היהודים והערבים (על שמו של שם בן נח, על פי ההיסטוריוגרפיה המקראית), המושג אנטישמיות משמעותו שנאת יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים.
מתוך: החלום שהתגשם
אנטישמיות
אַנְטִישֵׁמִיּוּת היא המונח המודרני לתיאור תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים. למרות הפירוש המילולי של המונח, "נגד השֵמִיִים", אשר עמם נמנים בין היתר היהודים והערבים (על שמו של שם בן נח, על פי ההיסטוריוגרפיה המקראית), המושג אנטישמיות משמעותו שנאת יהודים בלבד, והוא מעולם לא שימש לציון שנאה כלפי עמים שמיים אחרים. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של יהודית שוק
אנטישמיות
תופעה חברתית שלפני המאה ה-19 נודעה בשם שנאת יהודים. אנטישמיות נחשבת לסוג של גזענות
מתוך: העפלה