צנע
תקופה שהחלה עם הקמת המדינה ונועדה לאפשר קליטה מיידית של המוני היהודים שעלו לישראל עם הקמת המדינה. יהודים שהגיעו בחוסר כל מהמחנות באירופה לאחר השואה או שגורשו בחוסר כל ממדינות ערב. הכוונה הייתה לספק אספקה סדירה של מזון לכולם ולמנוע בעיית רעב.
מתוך:
גלגולה של תקופה
צנע
תקופה של קיצוב ועוני יחסי ששררה בארץ בשנותיה הראשונות. "במקרו-כלכלה, צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים. מדיניות צנע לרוב מאומצת על ידי ממשלות כדי לצמצם את הגירעון, יחד עם מדיניות העלאת מסים שנועדו לחזק את כושר הפרעון הפיסקלי לנושים בטווח הארוך".
צנע
תקופה בה היו חסרים מוצרים בסיסים בראשיתה של המדינה.
צנע
מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ.(ויקיפדיה)
מתוך:
ממרוקו לגליל העליון
צנע
המושג צנע, בא מהמילה צניעות בזמן הקמת מדינת ישראל הגיעו מכל קצות תבל המוני יהודים כעולים חדשים ומאחר והמדינה הייתה עדיין עניה הוחלט בממשלה שכל האזרחים יהיו במעמד שווה לגבי אוכל ולבוש לכולם יהיה אותו דבר ולכן מדי חודש כל משפחה קיבלה תלושי מזון וביגוד לפי מספר הנפשות במשפחה. כך שכולם קיבלו אותו מזון ולא היה ניתן להשיג בשוק החופשי מזון וביגוד כך שכל המשפחות היו שוות ונהגו בצניעות.
צנע
אורח חיים חסכני הסתפקות במועט צמצום קימוץ
מתוך:
ילדותי בתל אביב של פעם
צנע
ישראל הנהיגה מדיניות קיצוב כלכלית בין השנים 1949-1959, אשר כונתה תקופת הצנע. בתקופה זו צומצם המזון בתחום המזון כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה.
מתוך:
ממרוקו לארץ
צנע
פירוש המילה: אורח חיים חסכוני, הסתפקות במועט, צמצום.
בישראל בשנים 1949-1959 היתה תקופת צנע שהתבטאה בצמצום במזון ובהמשך גם בביגוד והנעלה.
כל אזרח קיבל פנקס נקודות שהוקצבו לו לרכישת מוצרי מזון בסיסיים.
מתוך:
ילדותי השנייה איתך
צנע
מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע (פעמים רבות משתמשי הכינוי מתכוונים רק לתקופה עד תחילת המדיניות הכלכלית החדשה). מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ.
מתוך:
ילדות בצל הצנע
צנע
מדיניות הקיצוב -כל משפחה קבלה פנקסי \'\'נקודות\'\' בהם תלושים למוצרים ומצרכים שונים.
צנע
תכנית כלכלית שהייתה נהוג ה בארץ בתחילת שנות החמישים במדינה הצעירה והענייה
מתוך:
עלייה וקליטה בישראל 1949
צנע
די להתמודד עם המצב הכלכלי הקשה הונהג ב-1949 משטר "צנע", שבמסגרתו נקבעו הקצבות של מזון, ביגוד, וריהוט לכל אזרח. במקביל התפתח "שוק שחור" לאותם מצרכים.
צנע
מקרו-כלכלה, צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי
בתחום המזון כל אזרח שובץ לחנות מכולת קבועה שבה קיבל את מוצרי המזון הבסיסיים על פי הקצבה קבועה, תמורת נקודות שהוקצבו לו בפנקס אישי לצורך זה. הוטלו הגבלות על כספים שניתן להוציא מהארץ. (ויקיפדיה)
מתוך:
מאה אחוז קיבוצניקית
צנע
המדיניות שהונהגה לאחר הקמת המדינה לקיצוב מצרכי המזון, ההלבשה והריהוט הביתי למשקי הבית בישראל.
צנע
צנע מתייחס למדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים. מדיניות צנע לרוב מאומצת על ידי ממשלות כדי לצמצם את הגירעון, יחד עם מדיניות העלאת מיסים שנועדו לחזק את כושר הפרעון הפיסקלי לנושים בטווח הארוך.(ויקיפדיה)
מתוך:
ילדותה של סבתא הדסה שורק
צנע
צניעות, ענווה, הסתפקות במועט, משטר חיים פשוט.
צנע
תקופה שבה היה מחסור חמור במוצרי מזון
צנע
לחיות בצניעות ולהסתפק במועט
מתוך:
מצריף לבית
צנע
מדיניות של הקטנת גירעון תקציבי באמצעות צמצום הוצאות על- ידי הפחתת ההטבות והשירותים הציבוריים הניתנים.
מתוך:
ילדות בצל המלחמה
צנע
אורח חיים חסכני, הסתפקות במועט צמצום קימוץ.
מתוך:
ילדות באלכסנדריה, מצרים