מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

ביר גפגפה
שדה התעופה ביר גפגפה או מליז (החלק הצבאי) או בארדאוויל (ידוע גם בשמות ביר ג'פג'פה, ביר ג'יפג'פה ורפידים) הוא שדה תעופה במדבר סיני שבמצרים, הממוקם בחלקו הצפוני של חצי האי סיני. בשנות השישים והשבעים היה לשדה תעופה זה תפקיד משמעותי בסכסוך בין ישראל למצרים. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא אתי מוכמת בחיל האוויר
ביר גפגפה
שדה התעופה ביר גפגפה או מליז (החלק הצבאי) או בארדאוויל (החלק האזרחי) (ידוע גם בשמות ביר ג'פג'פה, ביר ג'יפג'פה ורפידים) הוא שדה תעופה במדבר סיני שבמצרים, הממוקם בחלקו הצפוני של חצי האי סיני, במחוז "אל-חסאנה", 76 קילומטרים ממזרח לקצה הצפוני של האגמים המרים, וכ-66 קילומטרים דרומית לימת בארדאוויל. בשנות השישים והשבעים היה לשדה תעופה זה תפקיד משמעותי בסכסוך בין ישראל למצרים.
מתוך: הקשר הרב דורי של סבתא שרי אורן
ביר גפגפה שבסיני
ביר גפגפה (נקרא גם ביר-ג'פג'פה, מליז ולימים רפידים) הוא שדה תעופה במדבר סיני, הממוקם 90 קילומטרים מזרחית למרכזה של תעלת סואץ. בשנות השישים והשבעים היה לשדה תעופה זה תפקיד משמעותי בסכסוך בין ישראל למצרים (מתוך וויקיפדיה)
מתוך: ילדותי בשכונת כרמל שבחיפה
בירוא יערות
תהליך של כריתת עץ/עצי יער על ידי האדם לצורך פינוי שטחים לחקלאות ולמרעה,
מתוך: השליחות לאוגנדה
בירוביג'אן
בירוביג'ן- היא בירת המחוז היהודי האוטונומי שבמזרח הרחוק הרוסי. העיר שוכנת על נהר בירה (75 ק"מ מהגבול הסיני וליד מסילת הרכבת הטרנס-סיבירית.
מתוך: אהבתה של סבתא לחגים ולחופשות
בירוביג'ן
בירת המחוז היהודי האוטונומי שבמזרח הרחוק הרוסי. העיר שוכנת על נהר בירה (אנ'), 75 ק"מ מהגבול הסיני וליד מסילת הרכבת הטרנס-סיבירית. (ויקיפדיה)
מתוך: למדתי בבית ספר מספר 10
בירובידג'אן
על שם של נהר בירה בעיר , בצפון מזרח רוסיה . העיר היתה הבירה של איזור יהודי אוטונומי . לשם נשלחו יהודי ברית המועצות.
מתוך: המורה הראשונה שלי
בירוקרטיה
(ֿֿבעברית: מִשׂרָדָנוּת), מושג רב משמעי מתחום הניהול הארגוני, שאחת המשמעויות המוכרות שלו היא צורת ניהול משאבי אנוש היוצרת תאום (השואף להיות רציונלי) במערכת. צורה זו מסודרת ומאורגנת בחוקים ברורים רשמיים ומוחלטים וקיים בה פיקוח רצוף על ביצועיה שלה ושל החברים בה. (ויקיפדיה)
מתוך: בלילה אחד יוצאים אל הלא נודע
ביריה
בִּירִיָּה הוא יישוב חילוני-דתי קהילתי בגליל העליון ליד צפת השייך למועצה אזורית מרום הגליל. היישוב קרוי על שמה של העיירה התלמודית ביריא ששכנה בסמוך למקום וששמה השתמר.(ויקיפדיה)
מתוך: מעירק לעיר צפת
ביריה (ספינת מעפילים)
ביריה הייתה ספינת מעפילים, שהגיעה לחופי ארץ ישראל ביוני 1946. נקראה על שם היישוב ביריה, שעמד במוקד פרשת העלייה לביריה שסימלה בתודעת רבים ביישוב את המאבק לעלייה חופשית ולהתיישבות חופשית של יהודים בארץ ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור הישרדותו בשואה של סבא רבא שלי – סבא בן ציון
בירייה (אוניית מעפילים)
ביריה הייתה ספינת מעפילים, שהגיעה לחופי ארץ ישראל ביוני 1946. נקראה על שם היישוב ביריה, שעמד במוקד פרשת העלייה לביריה שסימלה בתודעת רבים ביישוב את המאבק לעלייה חופשית ולהתיישבות חופשית של יהודים בארץ ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: פגישת האחים המרגשת
בירקוקש
תבשיל מרוקאי מפתיתים וחלב שאוכלים בחג הפורים
מתוך: מדלן ממרקש
בירקנאו
מחנה ההשמדה שבתוך אושוויץ שם הושמדו יותר ממיליון יהודים. המחנה על אדמת פולין. באושוויץ היו שלושה מחנות מרכזיים, מחנה אושוויץ II (בִּירקֶנַאוּ) (Birkenau) הוא זה שבו התבצעה עיקר השמדת היהודים, ובו נרצחו כמיליון ומאה אלף יהודים, וכ-22,000 צוענים. מעבר לשלושת המחנות הללו פעלו סביב אושוויץ כארבעים מחנות משניים, שבהם הועבדו יהודים בעבודות פרך. (ויקיפדיה)
מתוך: סגירת מעגל – ׳נקמה׳
בישול בפתיליות
פתילייה היא כירה ניידת, הבנויה ממכל דלק נוזלי, בו טבולה פתילה ומעליו מסגרת מתכת. על מסגרת המתכת שמעל מניחים את כלי הבישול. חומה של הפתילייה נמוך ולכן היא משמשת לבישול אטי. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא יעקב נונו – “ובחרת בחיים”