מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

שנגחאי
(בכתב סיני: ??, פין-יין: Sh?ngh?i ‏- IPA: [????x?i] (מידע · עזרה); בשפת שאנגחאי: Z?nhae‏ - IPA‏: [z????h?]) היא עיר נמל במזרח סין. היא העיר בעלת האוכלוסייה הגדולה ביותר בסין, באסיה ובעולם, עם למעלה מ-24 מיליון בני אדם (נכון ל 2013), הגרים בעיר ובמטרופולין הסובב אותה. העיר ממוקמת על נהר חְוַאנְגפּוֹ, פלג של נהר היאנגצה.
מתוך: אהבה בשנגחאי
שנגחאי
שַאנְג-חַאי, היא עיר נמל במזרח סין. היא העיר בעלת האוכלוסייה הגדולה ביותר בסין, באסיה ובעולם, עם למעלה מ-24 מיליון בני אדם (נכון ל 2013), הגרים בעיר ובמטרופולין הסובב אותה. העיר ממוקמת על נהר חְוַאנְגפּוֹ, פלג של נהר היאנגצה. ויקיפדיה
מתוך: משנגחאי לארץ ישראל
שנות העליה ההמונית
העלייה ההמונית היא העלייה שהחלה מיד לאחר קום מדינת ישראל. הייתה זו עליית פליטים ברובה - ניצולי השואה מאירופה והפליטים היהודים ממדינות ערב.(ויקיפדיה)
מתוך: אמא החביאה אותי במעיל
שני מקיפים
בספר המנהגים 1מובא: "מנהג חסידים ללבוש כיפה תחת הכובע". ואכן מנהג זה רווח גם בקהילות חסידיות שונות.
מתוך: איש חסיד היה – ר' בערקה חן
שניאור זלמן פוגצ'וב
שניאור זלמן פּוּגָצ'וֹב היה מחנך עברי ציוני ועסקן חינוך ותרבות בוורשה, במוסקבה, בברלין ובארץ ישראל. איש החינוך העמלני המתקדם, שעשה פרסום רב לרעיונותיו של הפדגוג הרוסי סטניסלב שאצקי. מחלוצי בית הספר העברי המודרני בפולין, מייסד ומנהל בית ספר התיכון העברי הראשון במוסקבה, מנהל לשכת "תרבות" בברלין ולאחר עלייתו לארץ ישראל ב-1924, מנהל "כפר ילדים" שבגבעת המורה. (ויקיפדיה)
מתוך: התבגרות בכפר הילדים בעפולה
שנית
(סקרלטינה) היא מחלה זיהומית הגורמת פריחה. מדובר במחלת ילדים מאוד מדבקת, שנפוצה בעיקר בין גיל שנתיים לעשר שנים. מחולל המחלה הוא אותו סטרפטוקוק הגורם להופעת דלקת בגרון, שהיא אחד המקורות להופעת המחלה.. גם פצע מזוהם בעור, משפשוף או כוויה, הוא חלון הזדמנויות לשנית.
מתוך: החרדה שליוותה את היציאה מפולין
שנת 1950 בבגדד
הפיגועים בבגדאד התרחשו בין אפריל 1950 ליוני 1951 בתקופת מבצע עזרא ונחמיה. חמישה פיגועים בוצעו נגד מטרות יהודיות בבגדאד בירת עיראק. בשיתוף המחתרת הציונית בהעלאת יהודי עיראק במסגרת מבצע עזרא ונחמיה. רוב רובה של הקהילה היהודית בעיר עלתה ארצה במסגרת מבצע זה. (ויקיפדיה)
מתוך: המסע של אדמונד שמש מבגדאד לישראל
שנת הכשרה
תוכנית של בני עקיבא שנקראת שנת הכשרה כי מקבלים הכשרה כדי להמשיך להיות מדריכים בארץ מולדתם או הכשרה לעלייה לארץ
מתוך: סגירת מעגל דרך עלייה
שנת הצנע
מדיניות צנע הונהגה בישראל בין השנים 1949–1959, וזכתה לכינוי תקופת הצנע. מטרתה של מדיניות כלכלית זו הייתה ליצור שער חליפין יציב וכך לחסוך במטבע חוץ. (ויקיפדיה). היו אלו שנים קשות מבחינה כלכלית, בהן חילקה המדינה מנות מזון על פי גודל המשפחה.
מתוך: ילדותי היפה
שנת הקהל
הוא שמה של השנה הבאה במוצאי שנת השמיטה. שמה של השנה הוא על שם מעמד הקהל שנערך בחג הסוכות בתחילת שנה זו בבית המקדש, שמטרתו היתה להשפיע יראת ה' על כל השנה. גם בזמן שאין בית המקדש קיים, הורה הרבי בשנות ההקהל לנצל את סגולתה המיוחדת של השנה להוספה בהתקהלויות של יהודים שמטרתם הוספה ביראת שמים.
מתוך: סבתא שושנה מסעודה – אשת חסד ונתינה