מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

הר הבית
הר הבית או בשמו המקראי הנוסף הר המוריה הוא שמו של מתחם שטוח בן כ־140 דונם במזרח העיר העתיקה בירושלים הנישא לגובה 743 מטר מעל פני הים. זוהי הרחבה מעשה יד אדם מתקופת מלכותו של הורדוס - המאה הראשונה לפני הספירה, של המתחם עליו ניצבו אז בית המקדש השני ולפניו בית המקדש הראשון, הרחבה שבעקבותיה היה למתחם המקודש הגדול בעולם. כיום שוכנים בו כיפת הסלע, מסגד אל אקצה ושלל מבנים משניים.
מתוך: הר הבית בידנו
הר הכרמל
הַכַּרְמֶל הוא שלוחת הרים צפונית-מערבית של השומרון המשתרעת עד למפרץ חיפה ומתנשאת לגובה מרבי של 546 מטר מעל פני הים. יש המשערים כי מקור השם הוא מהצירוף "כרם־אל" - כרמו של האל, מכיוון שהיה עשיר בכרמים ועצי פרי.
מתוך: "והבאתי אתכם אל ארץ הכרמל לאכול פריה וטובה" (ירמיהו, ב)
הר הצופים
הר בתחום ירושלים הצופה על מרבית שטח ירושלים, ועל שטח נרחב ממדבר יהודה כולל ים המלח. גובהו 826 מטרים מעל פני הים, כ־100 מטרים מעל העיר העתיקה, וכ־1,240 מטרים מעל פני ים המלח. הבאים לירושלים מהצפון ראו ממנו לראשונה את העיר ואת בית המקדש, ומכאן שמו. שמו הלועזי של ההר "סקופוס" הוא תרגום יווני של השם העברי. (ויקיפדיה)
מתוך: זכרונות מילדותי בירושלים
הר הצופים
הר בתחום ירושלים הצופה על מרבית שטח ירושלים. לאחר מלחמת העצמאות היה ההר מובלעת יהודית בשטח ירדן.
מתוך: חמש מלחמות
הר הצופים
הוא הר בתחום ירושלים הצופה על מרבית שטח ירושלים. במלחמת העצמאות נותק ההר מירושלים העברית מכיון שהדרך אליו עברה בשכונה ערבית, ההר הפך למובלעת שהתנועה אליה התנהלה בשיירות בלבד.
מתוך: הניסים בדרך להר הצופים
הר הצופים
הר הצופים הוא הר בירושלים הצופה על חלקים רבים מהעיר, וכן על מדבר יהודה וים המלח. גובהו 826 מטרים מעל פני הים התיכון, כ־100 מטרים מעל העיר העתיקה, וכ־1,260 מטרים מעל פני ים המלח. זהו ההר האחרון עליו טיפסו עולי הרגל מצפון בטרם נתגלו לעיניהם העיר ובית המקדש, ומכאן מקור השם. בלועזית קרוי ההר סְקוֹפּוס; תרגום יווני של השם העברי. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא טוב ירושלים – פנחס קוטשר
הר הצופים
הר הצופים הוא הר בירושלים הצופה על חלקים רבים מהעיר, וכן על מדבר יהודה וים המלח. גובהו 826 מטרים מעל פני הים התיכון, כ־100 מטרים מעל העיר העתיקה, וכ־1,260 מטרים מעל פני ים המלח. זהו ההר האחרון עליו טיפסו עולי הרגל מצפון בטרם נתגלו לעיניהם העיר ובית המקדש, ומכאן מקור השם. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור עצוב עם happy ending
הר הרצל
הר הרצל הוא הר במערב ירושלים המשמש כבית הקברות הלאומי של מדינת ישראל. בהר נמצא בית הקברות הצבאי הראשי של המדינה וכן חלקת גדולי האומה בה קבורים מנהיגי המדינה והציונות. בכניסה להר נמצא מוזיאון הרצל ובו שוכן מאז 2017 היכל הזיכרון הלאומי שבו מונצחים כל הנופלים בהגנה על הארץ. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא יהודה – דור שביעי בירושלים
הר טוב
הַר-טוּב הייתה מושבה בגבול השפלה והרי ירושלים, צפונית ובסמוך לבית שמש של ימינו, אשר פונתה במלחמת העצמאות בליל ה-16 במאי 1948
מתוך: שירותו הצבאי של סבי רחמים
הר טוב
הַר-טוּב הייתה מושבה בגבול השפלה והרי ירושלים, צפונית ובסמוך לבית שמש של ימינו, אשר פונתה במלחמת העצמאות בליל ה-16 במאי 1948. ויקיפדיה
מתוך: הפינוי מהר טוב
הר יוסיפון
הר יוסיפון הוא הר געש רדום ברמת הגולן. ההר הוא חלק מקו התלים הישראלי, והוא שוכן בין הר חוזק לבין הר שיפון, דרומית לעין זיוון. גובהו של ההר 981 מ' מעל פני הים. ההר נקרא בערבית תל יוסֻף. ועדת השמות הממשלתית, ששאפה להיצמד למקור, הציעה תחילה לקרוא לו בעברית "תל יוסף", אלא שקיבוץ הנושא שם זה כבר קיים בעמק יזרעאל. ויקיפדיה
מתוך: סבא יוסי במלחמת יום הכיפורים
הר נפוליאון
תל נפוליאון הידוע גם כתל ג'רישה, תל גריסה או גבעת נפוליאון, הוא תל ארכאולוגי השוכן בצפון תל אביב, מדרום לנחל הירקון וממזרח לנחל איילון. הממצא העיקרי בתל הוא בור של מערכת המים הכנענית. מהתל נשקפת תצפית פנורמית לכל הכיוונים. שטחו של התל הוא כארבעים דונמים וצורתו כשל אוכף. הוא מתנשא לגובה של 38 מטרים מעל פני הים.
מתוך: ילדותי ברמת גן
הר סיני
ההר עליו ניתנה תורה, "אשר ירד אליו ד' באש", ומתוך הענן והערפל נתן לעמו את "עשרת הדברים" חרותים במכתב אלוקים על לוחות האבן (שמות יט, יח; כד, יב; לב, טז; לד, ד; דברים ד, יא, יג).
מתוך: כיבוד הורים
הר עם הר לא נפגש אדם עם אדם נפגש.
יש במציאות איזה מנגנון סמוי המפגיש בני אדם בהיסח הדעת, על אף ולמרות שלא היה תימרון מתוכנן ומתוזמן בינהם.
מתוך: איך חגגנו את ליל הסדר בקורפו יוון?
הר עמשא
הוא כפר שיתופי חקלאי ולשעבר קיבוץ בדרום הר חברון, בחבל יתיר בתחומי ישראל, סמוך לקו הירוק. היישוב ממוקם 20 ק"מ דרומית לחברון ו-14 ק"מ צפונית-מערבית לערד ומשתייך למועצה אזורית תמר. הר עמשא תוחם ממזרח את יער יתיר, שטח נטוע-אדם של כ-30,000 דונם. הגדרתו כיישוב קו תפר נובעת ממיקומו בצומת הגאוגרפי שבין הר חברון, מדבר יהודה והנגב הצפוני. נכון לחודש אפריל 2013 יש ביישוב 112 תושבים ב-28 מבנים.
מתוך: חווית העלייה של סבתא סימונה ממרוקו לארץ