מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אגודה חקלאית
אגודה שיתופית היא הגדרה ישראלית לתאגיד המהווה מסגרת לפעילות כלכלית לצד היבטים אישיים ושיתופיים
מתוך: רוחמה באגודה השיתופית
אגודת אנוש
העמותה הישראלית המובילה בישראל לבריאות הנפש הוקמה לפני כ-40 שנה.
מתוך: אהבה לספורט
אגודת בריאות
תורנים מילדי הכיתה אחראים על הסדר והניקיון בכיתה בעיקר ב" ארוחת עשר".
מתוך: הסיפור של סבתא רונית
אגודת הספורט "הפועל"
הפועל הוקם כאיגוד של הסתדרות העובדים הכללית בארץ ישראל, ומטרתו טיפוח תרבות הגוף הבריאות והספורט בקרב הפועלים.
מתוך: הספורט המלווה את משפחתנו
אגודת הספורט - מכב"י
המועדון הראשון של מכבי הוקם בקונסטנטינופול (כעת איסטנבול), ב-1895, כאשר קבוצה של צעירים יהודים, שרצתה להירשם למועדון ספורט סורבה בגלל יהדות חבריה.
מתוך: הספורט המלווה את משפחתנו
אגודת השומר
שומרים עבריים ששמרו על הישובים בעמק
מתוך: שורשים בעמק
אגודת השומר
אגודת השומר היא ארגון שמירה ועבודה שהוקם בחודש יולי 1933. האגודה הייתה מזוהה עם תנועת העבודה ונאבקה למען שמירה יהודית מאורגנת. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור החיים של סבא חומי וסבתא אסתי
אגודת השומרים
אגודת השומרים (או אגודת השומרים הארץ ישראלית) היא ארגון שמירה ועבודה שהוקם בחודש יולי 1933. אגודת השומרים היא עוד חוליות בשרשרת ארגוני הביטחון והשמירה שהוקמו על ידי היישוב המתחדש בארץ ישראל. שרשרת זו החלה עם הקמתו של ארגון 'בר גיורא' שאלכסנדר זייד היה בין מייסדיה ונכללים בה גם 'השומר' וארגון 'ההגנה'. האגודה נועדה לשמש כזרוע הליגאלית המקומית של ארגון 'ההגנה' ונקבעה חוקתה. חברי האגודה היו חברי הסתדרות העובדים ובהקימם את הארגון ביקשו לאגן את פעילותם גם כאיגוד מקצועי. תחילה פעלו חברי האגודה בצפון אך כעבור זמן הרחיבו את פעילותם לאזור השרון והדרום. לאחר הקמת המדינה הפכה האגודה לארגון שמירה מקצועי-ארצי ובשנת 1958 מנה הארגון כ- 400 חברים. ויקיפדיה
מתוך: הנוטר מיסוד המעלה
אגודת חובבי רדיו
חובבות הרדיו היא תחביב מדעי וחברתי שהתפתח במאה העשרים. תועלתה העיקרית היא בקידום הטכנולוגיה. חובבות הרדיו בישראל החלה עוד בתקופת המנדט הבריטי, לפני קום המדינה. ממשלת המנדט לא ראתה בעין יפה פעילות זו ורובה נעשתה בתנאי מחתרת כמעט.
מתוך: הצטרפתי לאגודת חובבי הרדיו
אגודת חובבי שפת עבר
אגודת חובבי שפת עֵבֵר הייתה אגודה רשמית שהוקמה בפטרבורג בשנת 1908 ומטרתה הייתה הפצת השפה העברית ודאגה לטיפוח והתפתחות הספרות. סניפים רבים של האגודה נפתחו ברחבי רוסיה והיא עסקה בתחומים רבים של התרבות והשפה העברית, כולל חינוך ופעילות ציונית. (ויקיפדיה)
מתוך: החינוך היהודי בארגנטינה – סיפורו של סבא אדוארדו
אגודת חסידי חב"ד בארץ הקודש
מכונה בר"ת אַגוּ"ח) הינו ארגון-על של חסידות חב"ד בארץ ישראל שתפקידו לפקח ולסייע למוסדות וחסידי חב"ד בארץ ישראל ובד בבד לנקוט בפעולות עצמאיות ובהם: לעורר את חסידי חב"ד ללימוד חסידות ברבים בכל מקום לפי סגנונו ולקבוע זמנים להתוועדויות באהבת רעים בין החסידים. במהלך השנים קיבלה אגו"ח משנה תוקף בהיותה הסמכות שעליה לנהל את קהילת חב"ד, בהנהגת רבני חב"ד.
מתוך: הטיסה שלא נגמרה – מריו דה ז'נרו לישראל
אגודת ישראל
רגון יהודי אורתודוקסי שנוסד בקטוביץ שבפולין בי"א בסיוון תרע"ב (1912). מטרתה המוצהרת של האגודה הייתה "לפתור ברוח התורה והמצווה את כל השאלות שתעלינה יום יום על הפרק בחיי עם ישראל". אגודת ישראל עוסקת בענייני חינוך, רווחה, כשרות ותחומים רבים נוספים, כשהיא מונהגת על ידי מועצת גדולי התורה,(ויקיפדיה)
מתוך: רפאל דלל עלה לישראל מעיראק
אגודת ישראל
אגודת ישראל (אגו"י) היא ארגון יהודי אורתודוקסי שנוסד בקטוביץ שבפולין בי"א בסיוון תרע"ב (1912). מטרתה המוצהרת של האגודה הייתה "לפתור ברוח התורה והמצווה את כל השאלות שתעלינה יום יום על הפרק בחיי עם ישראל". (ויקיפדיה)
מתוך: חלום שהתגשם
אגודת שוחרי אוניברסיטה העברית בירושלים
אגודת ידידי האוניברסיטה העברית שוחריה הוקמה בשנת 1933 על ידי אנשי רוח, מהמובילים ביישוב העברי המתחדש בארץ ישראל, בראשם המשורר חיים נחמן ביאליק. (אתר האגודה)
מתוך: עדה מגבעת עדה
אגודת שמי"ר
אגודת שמי"ר - עמותת אקדמאים שומרי תורה יוצאי ברית המועצות ומזרח אירופה היא עמותה לעולים אקדמאים דתיים יוצאי ברית המועצות ומזרח אירופה שמרכזה בירושלים. מטרת העמותה היא לדאוג לרווחת העולים ולשלב לימודי יהדות עם פעילות אקדמית. היא הוקמה ב 1972 בברית המועצות על ידי הפרופסור ירמיהו ברנובר, בעידודו של הרבי מלובביץ'.
מתוך: חיי ילדה מעבר למסך הברזל הרוסי
אגוז
אגוז (במקור: פִּיסס, Pisces) הייתה ספינה ששימשה לעליית יהודי מרוקו למדינת ישראל, תוך יציאה מארצם בניגוד למדיניותה, שאסרה עליית יהודים לישראל. הספינה פעלה בחשאי, ונודעה בעקבות טביעתה בשנת 1961 ואובדן כל 44 נוסעיה.
מתוך: מסעות ז'נט לארץ הקודש